Komentarz do artykułu Zapraszamy na konferencję: Biegiem Po
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Zapraszamy na konferencję: Biegiem Po Zdrowie
-
- Zaprawiony W Bojach
Byłem na podobnej konferencji. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie to impreza w której tak naprawdę chodzi o promocję i sprzedaż produktów wystawianych w korytarzu,...
Widzę, że sponsor ten sam. Suplementy sponsora powalają z nóg,...cenowo,...
Widzę, że sponsor ten sam. Suplementy sponsora powalają z nóg,...cenowo,...
- Bogil
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
- Życiówka w maratonie: brak
16.45-17.05
Dlaczego amatorzy tak ciężko trenują, a mają takie słabe wyniki?
Tomasz Mikulski, PZLA, IMDiK PAN
Może relacja Live jak kiedyś z Maratonu?
Może relacja Live jak kiedyś z Maratonu?
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
[quote="Bogil"]16.45-17.05
quote]
Dobry temat, POPIERAM~! Na szczęśćie mało trenuję, ale przekonać do takiej idei innych amatorów... oj, ciężko.
quote]
Dobry temat, POPIERAM~! Na szczęśćie mało trenuję, ale przekonać do takiej idei innych amatorów... oj, ciężko.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Konferencja jest płatna, więc live odpada. Ale może postaramy się zrobić jakieś ciekawe podsumowanie.
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
Nie wiem czemu, ale jak "rzuciłem okiem" na program to tez pierwsze co mi się spodobało to własnie ten temat......baaaardzo ciekawa i mnie równiez interesująca sprawa....
może trzeba jakiś nowy wątek o tym założyć
może trzeba jakiś nowy wątek o tym założyć

- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Ale szkodzą sobie niepohamowaniem w treningufeliksir pisze:...amatorzy z zasady nie stosuja dopingu

- kisio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja przez ostatnie miesiące sprawdzałem ile da się wyciągnąć ze 100km miesięcznie (nie do końca celowo, ale tak wyszło) i muszę powiedzieć, że da się wyciągnąć całkiem sporo :D
Podczas B7D bardzo ciepło myślałem o polecających wybiegania po 35km przed maratonem albo po 50-60km przed ultra
Podczas B7D bardzo ciepło myślałem o polecających wybiegania po 35km przed maratonem albo po 50-60km przed ultra

-
- Zaprawiony W Bojach
Adam, mój komentarz dotyczył zupełnie innej notatki i innej konferencji. Tamtą, organizowała firma sprzedająca suplementy firmy ORTHANOL. Ta, zapewne też jest organizowana przez zainteresowaną firmą ale wygląda na to, że może być interesująca. Nie wiem, po co podpinasz stary komentarz do nowego tamatu,...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 58:30
12.00-12.20
Zmiany przeciążeniowe u biegaczy
Robert Śmigielski, CMC
12.20-12.35
Ból stawu skokowego u biegacza
Urszula Zdanowicz, CMC
12.35-12.50
Ból kolana u biegacza
Michał Drwięga, CMC
12.50-13.05
Bóle pachwiny i biodra u biegaczy
Łukasz Bartachowski, Rehasport Clinic
ja w takiej konfernecji udziału nie brałam i może się nie znam ale tak trochę mnie zastanawia - czego można się dowiedzieć o bólu kolana, stawu skokowego czy przeciążeniach z 15 minutowych wystąpień gdzie jeszcze zmnieniają się prowadzący ... no nie wiem
sama zmiana, przepinanie rzutnika i takie tam zabiera 5 minut - zostaje 10 ... idealnie, żeby powiedzieć jak kolano boli to należy ... nie biegać
Zmiany przeciążeniowe u biegaczy
Robert Śmigielski, CMC
12.20-12.35
Ból stawu skokowego u biegacza
Urszula Zdanowicz, CMC
12.35-12.50
Ból kolana u biegacza
Michał Drwięga, CMC
12.50-13.05
Bóle pachwiny i biodra u biegaczy
Łukasz Bartachowski, Rehasport Clinic
ja w takiej konfernecji udziału nie brałam i może się nie znam ale tak trochę mnie zastanawia - czego można się dowiedzieć o bólu kolana, stawu skokowego czy przeciążeniach z 15 minutowych wystąpień gdzie jeszcze zmnieniają się prowadzący ... no nie wiem
sama zmiana, przepinanie rzutnika i takie tam zabiera 5 minut - zostaje 10 ... idealnie, żeby powiedzieć jak kolano boli to należy ... nie biegać

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Mylisz się Ryszard. Twój komentarz był pod tym artykułem (który dotyczył właśnie organizowanej konferencji):Ryszard N. pisze:Adam, mój komentarz dotyczył zupełnie innej notatki i innej konferencji. Tamtą, organizowała firma sprzedająca suplementy firmy ORTHANOL. Ta, zapewne też jest organizowana przez zainteresowaną firmą ale wygląda na to, że może być interesująca. Nie wiem, po co podpinasz stary komentarz do nowego tamatu,...
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=10&id=4020
- Stary Wyga
Bardzo słuszna uwaga ale dotyczy całej konferencji. Wg mnie ma to na celu sprawienie wrażenie niezwykłego bogactwa tematów, żeby kwota 250 zł wydawała się być nie wysoka.joanna1012 pisze: ja w takiej konfernecji udziału nie brałam i może się nie znam ale tak trochę mnie zastanawia - czego można się dowiedzieć o bólu kolana, stawu skokowego czy przeciążeniach z 15 minutowych wystąpień gdzie jeszcze zmnieniają się prowadzący ... no nie wiem
Tematy będą oczywiście traktowane absolutnie po łebkach, 15 czy 20 minut to może trwać wprowadzeni w temat.
To wygląda raczej na autopromocję samych prowadzących lub firm w to zaangażowanych niż na rzeczywiste pochylenie się nad merytoryką.
pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
Adam, rozumiem, że informacja pojawiła się 28 maja i ja 28 maja dołączyłem swój komentarz.
Oczywiście, mój komentarz był do podobnej konferencji ale na pewno ten news widzę po raz pierwszy. To tytułem Twojej odpowiedzi.
Towarzystwo medyczne, to z CMC jest mi znane. Miałem tam okazję jednorazowo zostawić 1600 pln. Nie w tym problem. Problem był w tym, że rozmawiałem z lekarze, przywołanym w tekście i lekarz dał mi skierowanie na rehabilitację. Idę się zapisać na tą rehabilitację i okazuję się, że zlecenie wystawione jest na inne nazwisko. Do dnia dzisiejszego nie udało mi się ustalić, po za wszelką wątpliwość, czy lekarz rozmawiając ze mną oglądał mój rezonans, moje RTG i moje USG czy pacjenta na nazwisko którego dostałem skierowanie. Nadmieniam, że diagnoza była nie trafiona,... Chociaż, może i była trafiona ale nie dotyczyła mojego krocza,..tfu, moich pachwin,...
Oczywiście, mój komentarz był do podobnej konferencji ale na pewno ten news widzę po raz pierwszy. To tytułem Twojej odpowiedzi.
Towarzystwo medyczne, to z CMC jest mi znane. Miałem tam okazję jednorazowo zostawić 1600 pln. Nie w tym problem. Problem był w tym, że rozmawiałem z lekarze, przywołanym w tekście i lekarz dał mi skierowanie na rehabilitację. Idę się zapisać na tą rehabilitację i okazuję się, że zlecenie wystawione jest na inne nazwisko. Do dnia dzisiejszego nie udało mi się ustalić, po za wszelką wątpliwość, czy lekarz rozmawiając ze mną oglądał mój rezonans, moje RTG i moje USG czy pacjenta na nazwisko którego dostałem skierowanie. Nadmieniam, że diagnoza była nie trafiona,... Chociaż, może i była trafiona ale nie dotyczyła mojego krocza,..tfu, moich pachwin,...
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ktoś jest na konferencji z forum? Tzn spotkałem Dominike ale ją znam.