Garmin Forerunner 610 (rdza)

youlian
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, niedawno stałem się właścicielem pulsometru Garmin 610. Przeglądając zagraniczne fora natknąłem się na temat dotyczący pojawiania się rdzy na tylnej (metalowej) części pulsometru. Mam pytanie do użytkowników: czy spotkali się z takim zjawiskiem? Z tego co zauważyłem na zdjęciach ukazujących ów problem u właścicieli zegarków ich tylna część jest nieco inna od mojej. Może Garmin rozwiązał już ten problem stosując inny stop metali?
PKO
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:30
Życiówka w maratonie: 2:27:16

Nieprzeczytany post

potwierdzam niestety. Moj 610 gdzieś tak po pół roku zaczął rdzewieć od spodu. Zaczęły się pojawiać pęcherze na kopercie, które odpryskiwały zostawiając ostre krawędzie. W końcu zaczął mi ranić nagdarstek. Okleiłem to plastrem, ale muszę wymienić go na gwarancji. Pomęczę się jeszcze chwilę i po maratonie w Poznaniu wysyłam.
Do tego ja mam jeszcze problem z paskiem, a właściwie z jego mocowaniem do zegarka. Wysuwają mi się sworznie, którymi jest przyczepiony. Zwykle zegarki mają w tym miejscu teleskopiki. Niestety 610 ma otwory na wylot i w nie wpasowane sworznie. U mnie bardzo szybko zaczęły się one luzować. Najpierw wypadł jeden, a kilka dni później także drugi zaczął wypadać.
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ