Poszukiwania pulsometru IDEALNEGO!

Awatar użytkownika
ZbigniewX
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Trochę nie na temat ale we właściwym miejscu.
Powiedzcie jak to jest że gdy pisze osoba która pod swoim nickiem zamieściła atrakcyjne dla niektórych zdjęcie otrzymuje dużo odpowiedzi zaś inna koleżanka która wspomniała o dużej wadze nie może liczyć już na waszą odpowiedź.
Pierwsza dostała nie raz odpowiedź, porusza ten sam problem w innym miejscu. Pisze wreszcie o kolorach i nie jest wyśmiewana z tego powodu tak jak inna osoba od butów wyłącznie firm nike, adidas, reebok.
Czy odpowiadamy i pomagamy tutaj tylko pięknym, bogatym, młodym, szczupłym???
Wstyd.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
PKO
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

ZbigniewX pisze:Czy odpowiadamy i pomagamy tutaj tylko pięknym, bogatym, młodym, szczupłym???
Wstyd.
Oj, ZbigniewX, życia nie znasz ? Nie wiem skąd jesteś, ale w moim otoczeniu ci ładniejsi mają zawsze łatwiej i z górki. Najnormalniejsza normalna normalka.
krunner
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ZbigniewX pisze:Trochę nie na temat ale we właściwym miejscu.
Powiedzcie jak to jest że gdy pisze osoba która pod swoim nickiem zamieściła atrakcyjne dla niektórych zdjęcie otrzymuje dużo odpowiedzi zaś inna koleżanka która wspomniała o dużej wadze nie może liczyć już na waszą odpowiedź.
Pierwsza dostała nie raz odpowiedź, porusza ten sam problem w innym miejscu. Pisze wreszcie o kolorach i nie jest wyśmiewana z tego powodu tak jak inna osoba od butów wyłącznie firm nike, adidas, reebok.
Wstyd.

A nie przyszło Ci do głowy, że komuś jest łatwiej doradzać w tematach, w których jest bardziej oblatany? ktoś się może znać na elektronicznych gadżetach lub mieć o nich jako-takie pojęcie a na butach kompletnie się nie znać. Łatwiej komuś doradzić w kwestii zegarka niż obuwia, tym bardziej jeśli jest to osoba z nadwagą i/lub innymi problemami zdrowotnymi, tutaj zła podpowiedź może się dla pytającego skończyć źle, bardzo źle lub tragicznie. Poza tym atrakcyjność jest pojęciem względnym, jeśli Ty zwracasz uwagę na zdjęcia, twój problem.

Następnym razem pomyśl dwa razy zanim napiszesz coś podobnego bo ferować pochopne wyroki jest bardzo łatwo.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ZbigniewX pisze:Trochę nie na temat ale we właściwym miejscu.
Wstyd.

Wstyd mi jest to czytać!!!!! ZbigniewX zarzucasz kolegom dyskryminację, a sam pisząc to wskazujesz na ograniczenia postrzegania świata. Od roku przeglądam forum i nigdy nie zauważyłam żeby ktoś wyciągał tak irracjonalne wnioski. Po pierwsze po moim awatarze nie da się wywnioskować jak wyglądam, szczupła, chuda, gruba? Skąd niby koledzy mają to wiedzieć? Dla nas nie ma różnicy czy kobieta czy facet, czy stary czy młody zainteresowani moim wątkiem udzielają się w innych postach u obu płci... status materialny tym bardziej nikomu nie jest znany, może wydaję oszczędności życia, i nie jestem wcale młoda? Widzisz ile mam zmarszczek na tym zdjęciu :lalala: To co piszesz jest na prawdę smutne jeżeli głębiej się nad tym, zastanowić.
W jakich czasach my żyjemy, że ktoś osądza w ten sposób ludzi na forum biegowym, gdzie spotykają się pasjonaci i spółka... doszukiwać się, czytać takie bzdury między wierszami.. na prawdę szkoda, że tak to widzisz.
Pomijam fakt, że i ja nie zawsze dostaje odpowiedzi, założyłam kilka wątków gdzie zainteresowanie było nikłe, np z tego względu, że mam specyficzny uraz pooperacyjny - koledzy i koleżanki nie mogli mi nic doradzić... jedna osoba to napisała, więc może u dziewczyny o której piszesz było podobnie? może jej problem był zbyt zaawansowany? Chyba łatwiej pogadać o zegarkach i ich funkcjach. Ponad to jeden z kolegów założył podobny wątek o tym samym pulsometrze, który ja podałam jako mój ostateczny dylemat, to chyba nie dziwne, że zaangażował się w dyskusję...

Piszę o kolorach, bo jest to jeden z ważnych kryteriów, przykładam wagę do tego co mam na sobie czy stylistycznie pasuje do reszty ubioru, tak już mam i czy jest to dla kogoś powód do wyśmiewania to trudno. Liczyłam się, że ktoś z panów mi napisze coś negatywnego na ten temat, ale tak się nie stało i to miłe. Nawet gdyby tak było nie brałabym tego do siebie ponieważ bierze się to z różnic w budowie mózgu kobiet i mężczyzn, i potwierdzili to naukowcy...

BTW leczmy nasze kompleksy w domu! Jako idealistka wierzę, że na forum (bo po to je stworzono) się rozmawia i pomaga sobie nawzajem, tak zwyczajnie i bezinteresownie... Jestem daleka od dyskryminacji, selekcji i stawiania takich teorii przykro mi, że ktoś został posądzony o to przy okazji mojego postu. Mam nadzieję że niedzielny "szpieg amator" zastanowi się i przemyśli czytając np posty od kogoś kto nie ma awatara. Takiej osobie to chyba nikt nie powinien odpowiadać idąc tym tokiem rozumowania, bo skoro nie wiadomo jak wygląda... chyba, że uznasz że pociąga kogoś tajemniczość owiewająca użytkowników bez awatarów... i w ten sposób mogą być oni bardziej atrakcyjni o tych których uważasz za mniej atrakcyjnych i dyskryminowanych.

A za stwierdzenie "osoba która pod swoim nickiem zamieściła atrakcyjne dla niektórych zdjęcie" za stwierdzenie dla niektórych powinnam się obrazić!!! :hej:
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Awatar użytkownika
Matxs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47min 42 s
Życiówka w maratonie: 5h21min

Nieprzeczytany post

Dajcie sobie "po jednym" na pw i koni :hahaha: ec

Co do tematu.... Co wybrałaś?
Mój blog
Komentarze do w/w

Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wybrałam geonaute on move 700 gps... miałam dokupić dziś pasek HR do wersji 500, ale Decathlon po raz kolejny mnie zawiódł... niestety... Zamówiłam pas i albo go zapodziali, albo sprzedali komuś dosłownie po moim telefonie, nie wiem, 3 razy pytałam czy na pewno mam po niego jechać, a jak przyjechałam już go nie było. Oddałam zegarek on move 500 i poleciłam zarezerwować mi 700 w innym oddziale, ponieważ nie mieli jej w moim oddziale, sprowadzić nie chcieli, więc muszę jechać 80 km po następny. Mam nadzieję, że będzie w przeciwnym razie przeczytacie w gazetach i usłyszycie w tv, że jakaś furiatka zdewastowała Decathlon w Gdańsku :))) Rozmawiałam jeszcze z naszym forumowym kolegą Crocodilem i utwierdził mnie w mojej decyzji. Z tego co mi powiedział testował amatorsko on move 700 i garmina fr305, bo miał treningi z jego posiadaczem i jak określił nie było zwycięzcy! Programowo tez ponoć się nie różni, gps mają na tym samym gadżecie i czytałam w oficjalnym teście, że nawet On move spisywał się lepiej... ma do tego 2 funkcje więcej niż garmin. Jako, że nie jestem zafixowana na garmina nie ma dla mnie znaczenia "jeszcze" ta marka, więc taki mój wybór. Mimo wszystko mam przeczucie że będę zadowolona. A jak pod koniec wczorajszych dywagacji ktoś stwierdził, że powinnam On move 700 porównywać z garminem 310xt to już w ogóle cenowo jestem do przodu o min. 450zł

Jedyne co to ten decathlon psuje tak mi radochę z zakupu, że szkoda gadać!!!!!! W końcu nie kupuję skarpetek za 9,99 zł... no ale jak widać nie ma to znaczenia, generalnie mają wyj...ane na każdego klienta :D

Mimo wszystko jak będę w końcu dzierżyć w dłoni pudełko mam zamiar zacząć się nieprzeciętnie cieszyć!
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Awatar użytkownika
Matxs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47min 42 s
Życiówka w maratonie: 5h21min

Nieprzeczytany post

Ok, czekamy na recenzje po paru treningach.
Mój blog
Komentarze do w/w

Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

I jak to w życiu bywa, nie będzie to ostatni pulsometr w życiu ;)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kolejny bot z nokautu - idź stąd!
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
makgajwer
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja na początku zajarałem się sprzętem z GPS-em, ale prawdopodobnie kupię BEURER-PM62, bo w pierwszej kolejności chciałbym kontrolować puls, czas i to mi wystarczy.
Ponieważ biegam w siłowni na bieżni nie potrzebuje GPS-a. Na zewnątrz raczej nie planuję treningów bo w okolicy sam beton i kostka.
Wg mnie jeśli ktoś biega amatorsko nie warto wywalać kasy na sprzęt z górnej półki. Za rok i tak będzie dostępny za 1/2 ceny jak większość gadżetów.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

To kup polara lub garmina za pół ceny :hahaha:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ