Kalenji -TUNING
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A są jakieś nowe ekideny?, bo jak na razie to wyrywanie zapiętków z marki kalenji stoi na bardzo przyzwoitym poziomie, dostępnym nawet dla średnio wprawnych manualnie.
-------------------------
Jadę tylko na tym, bo po tym mam mega odlot.
W szycie też się bawiłem. ale nie ma tego klimatu, co po kleju.
-------------------------
Jadę tylko na tym, bo po tym mam mega odlot.
W szycie też się bawiłem. ale nie ma tego klimatu, co po kleju.
-
- Zaprawiony W Bojach
O takie zdjęcie mi chodziło A z zapiętkiem to rzeczywiście trzeba się męczyć ze dwie godziny (nowych - tych wprowadzonych rok temu).
Myślałem nad szyciem, ale bałem się jakichś otarć. Poza tym nie lubię szyć
Myślałem nad szyciem, ale bałem się jakichś otarć. Poza tym nie lubię szyć
-
- Zaprawiony W Bojach
ej coś musisz robić źle. jak wyjmowałeś zapiętek? ja biorę kombinerki, chwytam i ciągnę aż nie puści. zajmuje to dwie minuty...
-
- Zaprawiony W Bojach
jak materiał zapiętka jest przeszyty z podeszwą, pomaga dziabanie śrubokrętem płaskim, szwy puszczają i można rwać kombinerkami.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Starsze są lepsze, ale trudno już je dostać.
-
- Wyga
Nowe Ekiden zakupione, pięty już ucięte i nasunęły mi się 3 pytania:
Czy lepiej zostawiać ten kawałek czarnej gumy na śródstopiu, czy usuwać wszystko tak jak zrobiłeś w wersji minimalistycznej?
Po co zostawiać kawałek gumy przy samych palcach?
Czy ten zapiętek naprawdę jest taki trudny do usunięcia? Walka z nim nie spowoduje jakiś uszkodzeń buta?
Z góry dzięki za odp
Czy lepiej zostawiać ten kawałek czarnej gumy na śródstopiu, czy usuwać wszystko tak jak zrobiłeś w wersji minimalistycznej?
Po co zostawiać kawałek gumy przy samych palcach?
Czy ten zapiętek naprawdę jest taki trudny do usunięcia? Walka z nim nie spowoduje jakiś uszkodzeń buta?
Z góry dzięki za odp
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Najtrudniej usuwa się zapiętki z solidnych marek, gustujących w plastikowych usztywnieniach. W przypadku ekidena masz przyjazną dłoniom tekturę. Całej gumy nie usuwaj, bo może to spowodować odklejanie się cholewki od podeszwy na przodzie buta. Wystarczy zostawić niewielki jej fragment na samym czubku, a będzie spełniać swoją funkcję wzmacniającą bardzo dobrze.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wiadomo, że bez gumy zdecydowanie lepiej. hehe
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Yacool mam pytanko wpadły mi ostatnio za friko Kalenji Eliofeet od razu pomyślałem o przeróbce, mimo iż to nie jest mocno obudowany but jak wiele modeli renomowanych marek.
Pytanie dotyczy tego elementu plastikowego czy to będzie przeszkadzało mocno w uzyskaniu dobrej elastyczności modelu oraz w ogóle uzyskaniu modelu zbliżonego do ZENków?
viewtopic.php?f=37&t=20032&start=30 - tutaj dobrze widać ten element na zdjęciach
Pytanie dotyczy tego elementu plastikowego czy to będzie przeszkadzało mocno w uzyskaniu dobrej elastyczności modelu oraz w ogóle uzyskaniu modelu zbliżonego do ZENków?
viewtopic.php?f=37&t=20032&start=30 - tutaj dobrze widać ten element na zdjęciach