Bieganie a spora nadwaga
Moderator: beata
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Również gratuluję! Jeśli chodzi o staniki biegowe, to w UKeju masz duży wybór. Warto przejść się do specjalistycznego sklepu, np http://www.sweatshop.co.uk/ , gdzie Ci doradzą, jak dobrać odpowiedni rozmiar i gdzie jest spory wybór modeli do przymierzenia
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Tak trzymajkadunia2012 pisze:Jestem z siebie dumna i muszę się pochwalić, dziś wyszłam pobiegać i przebiegłam bez postoju 20minut!!!! pomaszerowałam troszke i dalej biegłam, w sumie 55 minutek, hurra!!!!
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
-
- Rozgrzewający Się
Jeśli chodzi o staniki to fakt zakupiłam już dwa sportowe jest tu naprawdę dobry wybór, tak samo fajne spodnie do biegania i koszulki. Buty już posiadałam. Mam nadzieje, że nadchodzące jesienne i deszczowe dni szczególnie w Anglii nie przeszkodzą w dalszej motywacji do bieganie.
Mam pytanie do specjalistów w tej dziedzinie, oczywiście mam zamiar i nadzieje, troche schudnę więc czy dobrze jest jak biegam na przemian z marszem jakieś 45, do 60minut czy wydłuzać sobie czas? chodzi mi o spalanie tłuszczu, bo maszerować mogę spokojnie ze 2 h ale liczy się puls odpowiedni do spalania tkanki. Dobrej nocy
Mam pytanie do specjalistów w tej dziedzinie, oczywiście mam zamiar i nadzieje, troche schudnę więc czy dobrze jest jak biegam na przemian z marszem jakieś 45, do 60minut czy wydłuzać sobie czas? chodzi mi o spalanie tłuszczu, bo maszerować mogę spokojnie ze 2 h ale liczy się puls odpowiedni do spalania tkanki. Dobrej nocy
- dont_ask
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1:01:00
Tak troszkę nie na temat, ale nie do końca...
Bo jednak już się trochę schudło, a latka swoje się ma, to efekt nie koniecznie może być taki jak się chciało.
Ja wczoraj przed lustrem stwierdziłam, że wyglądam, jak bym miała skórę o jeden rozmiar za dużą Grubsza wyglądałam lepiej (choć czułam się gorzej).
Macie jakieś wypróbowane sposoby albo kosmetyki na wykurczenie? (bo pranie w 90 stopniach odpada)
Bo jednak już się trochę schudło, a latka swoje się ma, to efekt nie koniecznie może być taki jak się chciało.
Ja wczoraj przed lustrem stwierdziłam, że wyglądam, jak bym miała skórę o jeden rozmiar za dużą Grubsza wyglądałam lepiej (choć czułam się gorzej).
Macie jakieś wypróbowane sposoby albo kosmetyki na wykurczenie? (bo pranie w 90 stopniach odpada)
- Asiula
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45:37
Ja mam ten sam problem... najgorzej jest na brzuszku - 2 ciąże zrobiły swoje, no i trochę mi ubyło tłuszczu...dont_ask pisze:Tak troszkę nie na temat, ale nie do końca...
Ale widzę już róznice, że jakby skóra wzieła się do pracy, a tylko biegam...
Ale fakt, może to zasługa, że stosunkowo jeszcze młoda jestem... ale sama poznam z chęcia jakieś sposoby kosmetyczne, no oczywiście operacji plastycznej sie nie poddam
-
- Rozgrzewający Się
Cudownych sposobów chyba nie ma i trzeba trochę poczekać. Ale podobno warto masować i wcierać natłuszczające mazidła, żeby się nie porobiły rozstępy (przy szybkim chudnięciu też się niestety zdarza).dont_ask pisze: Macie jakieś wypróbowane sposoby albo kosmetyki na wykurczenie? (bo pranie w 90 stopniach odpada)
- Asiula
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45:37
Tzn, ze ja już nic nie zrobię bo rozstępów to mam, że ho ho... ale to po dzieciakachAfryka pisze:Cudownych sposobów chyba nie ma i trzeba trochę poczekać. Ale podobno warto masować i wcierać natłuszczające mazidła, żeby się nie porobiły rozstępy (przy szybkim chudnięciu też się niestety zdarza).dont_ask pisze: Macie jakieś wypróbowane sposoby albo kosmetyki na wykurczenie? (bo pranie w 90 stopniach odpada)
-
- Rozgrzewający Się
Ja mam rozstępy nawet bez dzieci, po prostu za szybko mi tyłek urósł w wieku nastoletnim Ale mimo wszystko smarowanie się na pewno nie zaszkodzi, a pomóc może.Asiula pisze:Tzn, ze ja już nic nie zrobię bo rozstępów to mam, że ho ho... ale to po dzieciakach
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Dobry może okazać się masaż (automasaż, może być kijkiem - the stick albo jakimiś antycellulitowymi przyżądami). Generalnie chodzi o to, żeby nie tylko nasz układ trawienny szybciej pracował, ale wszystkie komórki. Ważne jest też zadbanie o usuwanie toksyn, które przy diecie gromadzą się organizmie - także duuuużo wody.
Kolejna ważna sprawa to ćwiczenia siłowe, na różne partie naszego ciała.
No i czas... bez cierpliwości nie uda się żadna dieta. Powodzenia!
Kolejna ważna sprawa to ćwiczenia siłowe, na różne partie naszego ciała.
No i czas... bez cierpliwości nie uda się żadna dieta. Powodzenia!
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Moim zdaniem sauna jak najbardziej tak, ale tylko gdy rzeczywiście po wyjściu następuje MOCNE schłodzenie. Ważna jest właśnie ta różnica temperatur, która poprawia przemianę materii, przepływ krwi i ma pozytywny wpływ na jędrność skóry.
- dont_ask
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1:01:00
Jutro mam pływanko, to z pewnością wlezę do sauny i trzeba mnie będzie siłą wyciągać
DOM, gdyby ta sauna i schładzanie tak ujędrniało, to ja bym była jak zielona papierówka
Ale tak sobie myślę, że jak sauna, czy krem, czy cokolwiek tam kombinujecie dziewczyny poprawi nam samopoczucie, to potem w lustrze się sobie bardziej spodobamy
DOM, gdyby ta sauna i schładzanie tak ujędrniało, to ja bym była jak zielona papierówka
Ale tak sobie myślę, że jak sauna, czy krem, czy cokolwiek tam kombinujecie dziewczyny poprawi nam samopoczucie, to potem w lustrze się sobie bardziej spodobamy
-
- Zaprawiony W Bojach
zgiń przepadnij bocie!
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Podaje wyniki ciekawych badań naukowych na temat diety wysokobiałkowej i utraty tkanki tłuszczowej
http://sportacademy.pl/smf/index.php?topic=253.0
powodzenia
http://sportacademy.pl/smf/index.php?topic=253.0
powodzenia
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.