Buty dla początkujacego
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:20
- Życiówka w maratonie: brak
No koleżanko, witamy w gronie ludzi biegających.
Jeśli chodzi o Twoje buty, to wrażenia muszą być pozytywne, ponieważ pegasus 28 to jedne z chyba najlepszych dostępnych treningówek na asfalt...
Chyba, że się drastycznie mijam z prawdą, to mnie poprawcie, lecz wątpię;)
Jeśli chodzi o Twoje buty, to wrażenia muszą być pozytywne, ponieważ pegasus 28 to jedne z chyba najlepszych dostępnych treningówek na asfalt...
Chyba, że się drastycznie mijam z prawdą, to mnie poprawcie, lecz wątpię;)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Dlaczego akurat adiadasy, nike czy reebok? Najważniejsze w bieganiu w butach jest to żeby się w nich dobrze czuła nasza noga a nie żeby były na pokaz. Ja np: biegam w zwykłych podróbkach z bazaru za 40zł i bardzo dobrze mi się w nich biega. Kiedyś z kolei chodziłem do szkoły w markowych adidasach które były diablo niewygodne. Nie chodzi o markę tylko o komfort
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie są zbyt radykalno/minimalistyczne? Też się zastanawiam, ale z powodu bólu kolan nie wiem czy zmieniać na jeszcze bardziej minimalne i radykalne niż posiadam (kalenji eliofeet) czy raczej coś w rodzaju Nike lunarglide... choć o free myślałem...makgajwer pisze:ja korzystając z analizy dynamicznej biegu w jednym ze sklepów wybrałem nike free run 4 v2 i jestem b. zadowolony
-
- Rozgrzewający Się
Jak na razie świetnie mi się biega i są b. wygodne.mikus1987 pisze:Nie są zbyt radykalno/minimalistyczne? Też się zastanawiam, ale z powodu bólu kolan nie wiem czy zmieniać na jeszcze bardziej minimalne i radykalne niż posiadam (kalenji eliofeet) czy raczej coś w rodzaju Nike lunarglide... choć o free myślałem...makgajwer pisze:ja korzystając z analizy dynamicznej biegu w jednym ze sklepów wybrałem nike free run 4 v2 i jestem b. zadowolony
- tregon
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:21
- Życiówka w maratonie: 3:54:30
jeśli ktoś poszukuje butów na pełnej amortyzacji - polecam Nike Aircitius +3 - zrobiłem w nich już prawie 800 km, kiedyś groziła operacja kolana - obecnie w czasie biegania zero bólu - mimo że treningowe Warszawski biegnę
acha i poluję na nową parę bo mają wycofać
acha i poluję na nową parę bo mają wycofać
mój blog biegowy
komentarze do bloga
nigdy nie jest a późno, aby postawić pierwszy krok do przodu ...
10 km -> 09.09.2012 r. - Lublin - 48:21
półmaraton -> 18.08.2012 r. - Krasnystaw - 1:52:05
maraton -> 08.06.2013r. - Lublin - 3:54:30
komentarze do bloga
nigdy nie jest a późno, aby postawić pierwszy krok do przodu ...
10 km -> 09.09.2012 r. - Lublin - 48:21
półmaraton -> 18.08.2012 r. - Krasnystaw - 1:52:05
maraton -> 08.06.2013r. - Lublin - 3:54:30
-
- Rozgrzewający Się
przebieg? hahahamikus1987 pisze:a jaki przebieg na nich zrobiłeś?
Biegam w nich dopiero 2gi tydzień ale w necie znajdziesz sporo opinii o tych butach lub innych z tej serii, które sporo wytrzymują http://www.biegaczka.com.pl/wordpress/2 ... -recenzja/
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:41:54
ja biegam dopiero drugi tydzień i nie mam profesjonalnych butów do biegania.
kupie dopiero na wiosnę, bo teraz krucho z kasą, ale biegam w nike`ach i pomimo, ze nie są do biegania typowo, to jednak nike i daje rade
kupie dopiero na wiosnę, bo teraz krucho z kasą, ale biegam w nike`ach i pomimo, ze nie są do biegania typowo, to jednak nike i daje rade

-
- Rozgrzewający Się
Obawiam się, że jak to przed każdym sezonem na wiosnę tanio nie kupisz. Ja właśnie teraz po sezonie swoje kupiłem o ponad 100 taniej niż normalnie kosztowały.marcinoski pisze:kupie dopiero na wiosnę, bo teraz krucho z kasą, ale biegam w nike`ach i pomimo, ze nie są do biegania typowo, to jednak nike i daje rade
BTW wszelkiego rodzaju sprzęt sportowy warto kupować po a nie przed sezonem. ja tam nawet mogę mieć tzw. stary model bo nie idę za modą.
-
- Zaprawiony W Bojach
Mnie kolejna osoba poleciła Puma Fass 500. To może się okazać dobrym wyborem, bo nie chcę butów bardzo zabudowanych, nie chcę dużego spadku między piętą a palcami. Chcę kontynuować naukę bieganie ze śródstopia, ale tylko po betonie. Więc to może być dobry but, w miarę amortyzowany, ale pozwalający na bieganie śródstopiem...
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:55
- Życiówka w maratonie: 3:38:52
- Kontakt:
Lepiej dokonaj samodzielnego wyboru metodą prób i błędów. To co dobre jest dla innych niekoniecznie będzie dobre dla Ciebie. W sklepie też nie zawsze dobrze doradzą-niestety wszystko zależy od profesjonalizmu sprzedawcy.smiley222 pisze:Witam , potrzebuje butów do biegania , a jako , że jestem poczatkującym biegaczem :D , potrzebuje waszej pomocy !
Wzrost: 184 cm
Waga: 65 kg
Będę biegać przede wszystkim po asfalcie/chodniku/czasami po innych gruntach .
Cena max. butów 220 zł
Bardzo podobają mi się buty od firm takich jak : Adidas , Nike , Reebok .
Dla Biegaczy 20% zniżki na szkolenia bhp w Warszawie. Lubię Kamel24 na fb: https://www.facebook.com/Kamel24