Asic Kayano 17

Kasia0106
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich Forumowiczów !

Mam na imie Kasia i o bieganiu wiem tyle,co...NIC :)
Dzieki Waszemu forum,dowiedzialam sie,ze wielu naprawde bardzo ciekawych i istotnych rzeczy.

Wedlug wskazówek sprawdzilam swoja stope i wyglada na to,ze jestem PRONATOREM.

W zwiazku z tym zaczelam szukac odpowiedniego obuwia dla siebie.
Bede biegac po twardych powierzchniach (asfalt,chodnik),moze czasem zdarzy sie cos mniej twardego;)
Jestem osoba poczatkujaca wiec moje treningi z pewnoscia nie beda intensywne.

Baaardzo zalezy mi na jaknajszybszym zakupie butów(tak rwie mnie do biegania:))

Wybralam sobie juz model i prosze o opinie.
Moze ktos juz mial takie butki i sie wypowie,a moze ktos po prostu zna sie na modelu który wybralam i wypowie sie odnosnie mojego wyboru.

Bede wdzieczna za rady!

Model buta:
ASIC GEL KAYANO 17
Link:
http://www.sportsdirect.com/running/asi ... oes-215019

Pozdrawiam serdecznie:)
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to jeden z najcięższych, najbardziej amortyzowanych, najsztywniejszych czyli moim zdaniem najbardziej szkodliwych butów jakie są na rynku. osobiście odradzam.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z tego co się orientuję, to w Kayano przez kilka lat trenowała DOM i jakoś nie widać uszczerbku na jej zdrowiu z tego powodu. Ale wcale Kayano nie musi być najlepszym butem dla ciebie. Proponuję Kasiu abyś wybrała się do sklepu dla biegaczy i przymierzyła kilka modeli butów, oraz jeśli to możliwe wykonała wideoanalizę sposobu w jaki biegasz w różnych rodzajach butów. Nawet jeśli jesteś "pronatorem", to niekoniecznie buty ze wsparciem muszą być dla ciebie najlepszym rozwiązaniem, czasami z powodu różnych innych wad postawy mogą np. powodować bóle kolan.
Wybór butów zależy też w dużej mierze od osobistych preferencji, jedni wolą miększe inni twardsze buty itp. Warto przymierzyć kilka par.
A jak się tak rwiesz do biegania, to na razie możesz biegać w butach ogólnosportowych (takich jakie ew. masz), przez te pierwsze naście kilometrów raczej krzywdy sobie nie zrobisz.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ