W biegach płaskich jest dosyć łatwo powiedzieć, kto jest faworytem. Czy tutaj są też jakieś "wskaźniki"?
Np widzę, że ten Jonas BUUD wygrał już kilka razy pod rząd Swiss Alpine Marathon w Davos, inni też mają jakieś osiągnięcia ale one są wszystkie mało porównywalne. Czy tutaj jest jakiś bezdyskusyjny faworyt?
Kurcze, juz 00:41 a Piotrka jeszcze na punkcie nie ma, mimo, że prognozowali że będzie w 00:32
Ale coś im się chyba pomyliło, bo tym którzy są przed Piotrkiem prognozowali, że będą oo:37. Chyba, że mają tak dobrze ułożony program.
A na mecie biegu CCC (85km) mamy już pierwszych Polaków
5572 MALEK Andrzej - 69/12:23:54
oraz
5571 CZADO Waldemar - 191/14:21:58
Wśród kobiet w tej chwili najlepsza jest Magdalena Pilarska, która zajmuje 66 miejsce na trasie. Do tej pory w biegu CCC po 14,5 godz. wycofało się 213 osób tj. 11% startujących.
Trochę mnie niepokoi, że ten ostatni odcinek pokonał w 1h47, Ci w jego okolicach poniżej 1h40. Mam nadzieję, że to nie objaw jakiegoś kryzysu a raczej tego, że był bardzo ostrożny na zbiegu.
A jak pogoda, dalej nawala deszcz ? Nie wiem, gdzie podgląd z pogodą.
Obstawmy tę drugą wersję. Może w debiucie nie będzie zbędnie ryzykował, a doświadczenie ma. Pewnie wie co robi. Jeszcze raz tyle do końca. A na kryzys nie ma rady, przetrwa jeśli będzie.