Witam.
Kupiłem niedawno buty Asics Patriot 4, są to moje pierwsze buty do biegania. Po zakupie wszystko było dobrze, chodząc, czy biegając na próbę było idealnie, buty są bardzo wygodne, nic nie ciśnie, nie obciera itp. Poszedłem więc na pierwszy trening, zrobiłem rozgrzewkę biegło mi się w nich super (po leśnych szutrowych ścieżkach). Do czasu. Po jakiś 3-4 kilometrach zaczęły mnie boleć stopy, obie niemal jednocześnie i w tych samych miejscach. Dobiegłem tak z bólem do domu (jakieś 7,5km).
Po zdjęciu butów i skarpet moim oczom ukazały się odciski fotka mojej stopy (zdjęcie mojej lewej stopy, na prawej jest to samo). Zdjecie wykonałem dzisiaj, a biegałem ostatnio w czwartek więc stan się poprawił, chodzi głównie o wskazanie miejsca w którym są odciski.
Buty dobrałem dobrze, stopy mam neutralne, lewa może minimalnie supinująca, nie mam nadwagi. Nigdy żadne buty nie powodowały u mnie pęcherzy w tym miejscu. Co może być przyczyną mojego problemu i jak sobie z tym poradzić, aby móc biegać i nie cierpieć. Mam nadzieję, że obejdzie się bez zmiany obuwia.