GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pamiętajcie by wykonywać ćwiczenia rozciągające.
Dzięki nim mięśnie uzyskują elastyczność i mogą szybciej się zregenerować.
http://bieganie.pl/?cat=165&id=2457&show=1
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

I jeszcze parę fotek z rozciągania
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Link jeżeli ktoś chce robić większe kroki (szpagat) :bum:
http://zdrowy-tryb-zycia.blogspot.com/2 ... iczen.html
Obrazek
Na następnym spotkaniu Andrzej będziesz sprawdzał postępy w rozciąganiu? :bum:
jlazarski@op.pl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 36.26

Nieprzeczytany post

Witam. Wybiera się ktoś może do warszewic koło Torunia 50km od Grudziądza? Organizowany jest tam bieg na 10km bez opłaty startowej w ramach grand prix woj kujawsko pomorskiego. Bieg odbedzie sie w czwartek 30.08.2012 o godzinie 17.30. Jadę swoim samochodem więc, chętnie kogoś zabiorę 510194971 Janusz.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jlazarski@op.pl pisze:Witam. Wybiera się ktoś może do warszewic koło Torunia 50km od Grudziądza? Organizowany jest tam bieg na 10km bez opłaty startowej w ramach grand prix woj kujawsko pomorskiego. Bieg odbedzie sie w czwartek 30.08.2012 o godzinie 17.30. Jadę swoim samochodem więc, chętnie kogoś zabiorę 510194971 Janusz.Pozdrawiam
Więcej o biegu o którym pisze Janusz znajdziecie pod tym adresem http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 3&bieganie
Bieg dobry dla tych ,którzy wiedzą że w piatek na ognisku mogą zaniemóc i na sobotni wspólny trening nie dotrą o własnych siłach.Ja osobiscie poczekam na Piłę
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak dla przypomienia wszystkim zainteresowanym-już w piątek nasze pierwsze wspólne ognisko na zakończenie wakacji.Tak jak ustalaliśmy wcześniej godzina 18.00 plaża miejska w Rudniku.Wszyscy biegacze mogą przyjść z rodziną.Jak integracja to integracja.Dzieciaki też pewnie będą zadowolone ze wspólnego pieczenia kiełbasek.Mile będzie widziane jak ktoś przyjdzie wcześniej i pomoże w przygotowaniu rozpałki.Jest to spontaniczne spotkanie grudziądzkich biegaczy więc każdy przynosi co może i co akurat będzie miał pod ręką.Zapraszamy wszystkich serdecznie-Akademia Biegania.
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Te nasze bieganie przy tym to pikuś...Jak dla mnie mistrzostwo!

http://www.wykop.pl/ramka/1210963/niesa ... fa-younga/

Obrazek
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To jest aż nieprawdopodobne...jakim cudem można biec nieprzerwanie (bez snu!), przez ponad 5 dni :niewiem: 24 h to już niezły hardcore, a co dopiero ponad 100 :niewiem:
Przy okazji chciałem życzyć wszystkim udanej zabawy 31 sierpnia, ja niestety nie dam rady się pojawić, gdyż nie będzie mnie w Grudziądzu. W każdym razie planuje powrót w sobote nad ranem, więc może uda mi się wpaść na wspólny trening - a co tam, bez snu można w końcu biegać :hej:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć biegacze! :hej: Dzisiaj ładna pogoda więc trzeba iść pobiegać,a później może jakiś rower.

Dlaczego zwolniłem swoją sekretarkę? - Posłuchaj! Dwa tygodnie temu były moje urodziny, ale jakby tego nikt nie zauważył. Miałem nadzieję, że rano przy śniadaniu żona złoży mi życzenia. Może nawet będzie miała jakiś prezent. Nie powiedziała nawet "cześć kochanie", nie mówiąc już o życzeniach. Pomyślałem, że chociaż dzieci będą pamiętały, - ale zjadły śniadanie, nie odzywając się ani słowem. Kiedy jechałem do pracy czułem się samotny i niedowartościowany. Jak tylko wszedłem do biura, sekretarka złożyła mi życzenia urodzinowe i od razu poczułem się dużo lepiej. Ktoś pamiętał. Pracowałem do drugiej. Około drugiej sekretarka weszła i powiedziała:
- Dzisiaj jest taki piękny dzień, w dodatku są pana urodziny, może zjemy gdzieś razem obiad? Zgodziłem się, - bo była to najmilsza rzecz, jaką od rana usłyszałem. Poszliśmy do cudownej restauracji, zjedliśmy obiad w przyjemnej atmosferze i wypiliśmy po lampce wina. W drodze powrotnej do biura sekretarka powiedziała:
- Dzisiaj jest taki piękny dzień - czy musimy wracać do biura?
- Właściwie to nie - stwierdziłem.
- No to chodźmy do mnie - zaproponowała.
U niej wypiliśmy jeszcze po lampce koniaku, porozmawialiśmy chwilę, a ona zaproponowała:
- Czy nie będziesz miał nic przeciwko temu, jeśli pójdę do sypialni przebrać się w coś wygodniejszego?
- Jasne - zgodziłem się bez wahania.
Poszła do sypialni, a po kilku minutach wyszła. niosąc tort urodzinowy, razem z moją żoną, dziećmi i teściową. Wszyscy śpiewali "Sto lat" a ja. @#$%^, siedziałem na kanapie. w samych skarpetkach.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu trening biegacza-Przerwa w życiorysie

http://wszystkoobieganiu.pl/bieganie-po ... rysie.html
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pamiętajcie o jutrzejszym treningu.Akademia Biegania zaprasza wszystkich chętnych biegaczy do wspólnego truchtania na godzinę 18.00-środa przed plażą miejską w Rudniku.
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dejw pisze:Te nasze bieganie przy tym to pikuś...Jak dla mnie mistrzostwo!

http://www.wykop.pl/ramka/1210963/niesa ... fa-younga/
Warte podziwu po zastanowieniu co brak snu robi z człowiekiem ale Cliff był widocznie przyzwyczajony. :bum:
http://www.abc-survival.pl/index.php/zd ... l/brak-snu
http://www.wykop.pl/ramka/75560/nie-igraj-ze-snem/
Obrazek
Awatar użytkownika
Icenty
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja po wczorajszym wolnym i odespaniu ostatnich zarwanych nocy gotów jestem na małą 10-tkę dziś wieczorkiem. Ostatnio widziałem jak kilka osób z naszej grupy biega mniej więcej te same dystanse o podobnych porach. Jeśli zatem ma ktoś w planach dzisiaj pobiegać po 18:00 to zapraszam.

Pozdrowienia dla tomkuh'a ktego dzisiaj widziałem jak leciał na Strzemięcinie rano i zdziwił się, że mu ktoś mruga światłami.
Obrazek
Awatar użytkownika
Icenty
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Apropos Cliffa Younga

Einstain kiedyś powiedział:
Wszyscy wiedziweli, że tego się nie da zrobić. Aż przyszedł jeden, który tego nie wiedział i... zrobił!
Obrazek
damian_91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jlazarski@op.pl pisze:Witam. Wybiera się ktoś może do warszewic koło Torunia 50km od Grudziądza? Organizowany jest tam bieg na 10km bez opłaty startowej w ramach grand prix woj kujawsko pomorskiego. Bieg odbedzie sie w czwartek 30.08.2012 o godzinie 17.30. Jadę swoim samochodem więc, chętnie kogoś zabiorę 510194971 Janusz.Pozdrawiam
To dobrze, że nie ma opłaty startowej. Trzeba ten bieg rozważyć, choć wczoraj doznałem drobnego urazu z kolanem, ale dzisiaj powinno być ok.

Żałuję, że nie mogłem wystartować w Ciechocinku. Z tego co czytałem - zwycięzca biegu na 10km miał czas 39 minut z hakiem. Mogę sobie pluć w brodę, bo stać mnie było na czas w granicach 38 minut. :echech: Ale jak na razie nie mam kasy. Na bilet bym miał, ale na opłaty startowe już nie.

Pozdrawiam
Nie od razu Rzym zbudowali, prawdopodobnie nigdy żaden człowiek nie przejdzie Mount Everest w jeden dzień - pewnych spraw w mgnieniu oka nie przeskoczysz, dlatego trenuj, a kiedyś przyjdzie Twój dzień chwały.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ