Mar_jas - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

mppietia pisze:
aha....na sródstopie o wiele łatwiej biega się podbiegi..mniej meczą, nie wiem czy to norma, ale z jaką łatwością podrzucam sam siebie na podbiegu się nie moge nadziwić......
Chcesz mi powiedzieć, że Ty na podbiegach, do tej pory biegałeś z pięty? :hahaha:
Na jakiś łagodnych jeszcze by się dało, ale na mocniejszych, to sobie tego nie wyobrażam :ble:
nie przyglądałem się temu nigdy wczesniej..poprostu biegłem...ale ile się dało tyle było na pięte...ZAWSZE :hej:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Martyna_K
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A może w tym wyjęciem wkładek to tak jak z przejściem z obuwia treningowego na kolce? W sensie, że pojawiają się bóle rozmaitych mięśni, które nie dawały o sobie znać wcześniej... :jatylko:
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Martyna_K pisze:A może w tym wyjęciem wkładek to tak jak z przejściem z obuwia treningowego na kolce? W sensie, że pojawiają się bóle rozmaitych mięśni, które nie dawały o sobie znać wcześniej... :jatylko:
Bólami mięśni łydek nie przejmują się wcale...dobrze biegałem to i mogą troche pobolewać..dla mnie to dobry znak......po prostu pierwszy raz całość treningu zrobiłem na śródstopiu, bo do tej pory zawsze co 6-7 km jeden km bieglem na pięty zeby dac odpocząc....właśnie wróciłem z przejażdzki rowerowej, łydki rozruszane, jest ok - z resztą dzisiaj i tak planowa przerwa :)

Komentarze
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj, zanim weszłam na bloga, przeglądałam neta w temacie podbiegów i śródstopia, znalazłam coś takiego:

http://www.youtube.com/watch?v=eMsZKSM5I5s

http://nikerunningpoland.bieganie.pl/20 ... -biegowej/
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Angua pisze:Dzisiaj, zanim weszłam na bloga, przeglądałam neta w temacie podbiegów i śródstopia, znalazłam coś takiego:

To są typowe ćwiczenia na siłę biegową...ja stosuję jeszcze skipy i najbardziej bolesne chodzenie w wypadzie....bo na Śląsku siłę biegową trenujemy praktycznie na każdym treningu..ciężko u nas o płaskie trasy.....tak jak wlaśnie w opisywanym przez mnie Parku Śląskim...

Komentarze
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:
Angua pisze:Dzisiaj, zanim weszłam na bloga, przeglądałam neta w temacie podbiegów i śródstopia, znalazłam coś takiego:

To są typowe ćwiczenia na siłę biegową...ja stosuję jeszcze skipy i najbardziej bolesne chodzenie w wypadzie....bo na Śląsku siłę biegową trenujemy praktycznie na każdym treningu..ciężko u nas o płaskie trasy.....tak jak wlaśnie w opisywanym przez mnie Parku Śląskim...
Ale na śródstopiu, więc to chyba najlepsza opcja na podbiegi.
Podziwiam za bieganie na śródstopiu, długo już je trenujesz?
Zawsze się zastanawiałam, czemu piszą wszędzie, że to naturalny ruch stop w biegu, przecież gdyby był naturalny, to zdecydowana większość nie biegałaby z pięty :ojoj:
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze: ..... razem 38km w jakies 2:15.... tyłek tylko trochę boli :bum:
Mar_jas ,nie dodawaj, że to była przejażdżka , bo dobrze wygląda i bez tego :hej:
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

Jakie TM po wczorajszym długim :orany:, gdzie regeneracja? Chłopie chcesz się zajechać na końcówce :bum:
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

jackma pisze:Chłopie chcesz się zajechać na końcówce :bum:
On tak lubi :ojoj:
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jackma pisze:Jakie TM po wczorajszym długim :orany:, gdzie regeneracja? Chłopie chcesz się zajechać na końcówce :bum:
Mam jeszcze miesiąc na regenerację...to ostatni taki mocny akcent budujący wytrzymałość, której nie mam za dużo.... potem już będzie lżej, intensywność treningów będzie spadać....

Własnie robiłem rozpiskę na kolejne 2 tygodnie treningowe...trzeba uwzględnić w niej start w Krynicy za dwa tygodnie.... zastanawiam się co potem...chyba już zluzuję i poza TM które dla mnie na dystansach do 18km nie jest męczące innych mocniejszych treningów nie bedzie wogóle..zostaną dwa wybiegania, max do 25km a reszta w okolicy 5:10 - 5:25 tylko w różnych konfiguracjach odległosciowych (12, 15, 18km ).....chodzi mi jeszcze po głowie dyszka w Tychach 16 września....ale wszystko będzie zależeć od tego jak pobiegnę w Krynicy :hej:

Dzisiaj poszedł przelew za Krynicę, mam jeszcze niewielką wątpliwość co do Warszawy...ale chyba ostatecznie tez puszczę jutro przelew, więc nie będzie odwrotu....

Komentarze
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

Nie to, że nie robić TM, ale po wczorajszym długim biegu zrób sobie przynajmniej dzień przerwy i Tm zrób jutro. 36km to prawie maraton, możesz się tylko zajechać, zamiast poprawić zepsujesz. Przemyśl to.
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jackma pisze:Nie to, że nie robić TM, ale po wczorajszym długim biegu zrób sobie przynajmniej dzień przerwy i Tm zrób jutro. 36km to prawie maraton, możesz się tylko zajechać, zamiast poprawić zepsujesz. Przemyśl to.
Wiem o co Ci chodzi..
Niestety jutro mam zajęte i było by trzeba zrobić dwa dni luzu, za dużo więc dzisiaj spokojnie 2x6kmTM, plus dużo ćwiczeń przed i po...wczoraj był świński trucht więc wielkiej szkody sobie nie narobiłem ... nie mam innego wyjścia

Komentarze
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55

Nieprzeczytany post

Hej, to może ja też dodam swoje 3 grosze.
Rozmawiałem w piątek ze znajomym kiedyś biegał prawie non stop (wojsko Śląsk Wrocław i 10km - w 29min), maraton koło 2:30 ale do rzeczy dostał w dziwnych czasach fajna propozycje pracy na Elektro ale miał ich reprezentować w jakiś zawodach. Z racji że miał jakąś przerwę w bieganiu to zaczął ostro zasuwać aby wrócić do dawnej formy i kilka dni przed startem dostał takiego zapalenia że nie mógł zrobić dobrze kroku i jedyne co zdobył to druk L4.

Pozdrawiam ;-)
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lukas75 pisze:Hej, to może ja też dodam swoje 3 grosze.
Rozmawiałem w piątek ze znajomym kiedyś biegał prawie non stop (wojsko Śląsk Wrocław i 10km - w 29min), maraton koło 2:30 ale do rzeczy dostał w dziwnych czasach fajna propozycje pracy na Elektro ale miał ich reprezentować w jakiś zawodach. Z racji że miał jakąś przerwę w bieganiu to zaczął ostro zasuwać aby wrócić do dawnej formy i kilka dni przed startem dostał takiego zapalenia że nie mógł zrobić dobrze kroku i jedyne co zdobył to druk L4.

Pozdrawiam ;-)

aha :hahaha:

Komentarze
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55

Nieprzeczytany post

Ale z drugiej strony Zatopek biegał do upadłego i nie było bata na niego ;-)

Pozdrawiam
Łukasz
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
ODPOWIEDZ