Złośliwa tkanka tłuszczowa
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, mam pytanie, czy to prawda, że jeżeliby spaliłbym kilka % tkanki tłuszczowej miałbym lepszą kondycję, zwrotność, koordynację i szybkość ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Raczej tkanka tłuszczowa nie ma nic wspólnego z tymi elementami. Bardziej stawiałbym na wiek i genetyke.
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
jesli tracisz tkanke tluszczowa latwiej Ci sie biega i w konsekwencji jest wszystko latwiej ,to jest to wlasciwie poprawa wydolnosci tlenowej i temat bardzo splycam,,pozdrawiam 

- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
jesli tracisz tkanke tluszczowa latwiej Ci sie biega i w konsekwencji jest wszystko latwiej ,to jest to wlasciwie poprawa wydolnosci tlenowej i temat bardzo splycam,,pozdrawiam 

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
ale z dużą tkanka tłuszczowa łatwiej sie pływa 

Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
stabilniej się stoi, a nawet chodzi, a i w razie upadku jest amortyzacja 

P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
-
- Rozgrzewający Się
Trenuję piłkę nożną i niższa tkanka tłuszczowa jest istotna
-
- Wyga
Ponoć duża ilość tk. tł. nie sprzyja przyrostom mięśni, a tym samym budowaniu szybkości, poza tym tak jak wyżej ktoś napisał, każdy kg w dół to lżejsze bieganie, chociaż kondycja się nie zmienia.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Subiektywnie to kondycja moze sie zmienic z treningu na trening ale fakt faktem ze do biegania tluszcz jest zbednym obciazeniem wiec napewno miesnie maja mniejsza prace do wykonania.
- Klimo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:07
zbędna tkanka tłuszczowa znacznie pogarsza kondycję, bo organizm potrzebuje znacznie więcej tlenu by dotlenić wszystkie komórki, również te z tłuszczem, wydolność tlenowa to właśnie "kondycja", wiec im mniej tłuszczu, tym bardziej można zmęczyć organizm, bo dotlenia tylko mięśnie
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Dotlenic komorki z tluszczem ? Pierwszy raz o tym slysze...Klimo pisze:zbędna tkanka tłuszczowa znacznie pogarsza kondycję, bo organizm potrzebuje znacznie więcej tlenu by dotlenić wszystkie komórki, również te z tłuszczem, wydolność tlenowa to właśnie "kondycja", wiec im mniej tłuszczu, tym bardziej można zmęczyć organizm, bo dotlenia tylko mięśnie
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
I dla mnie to nowośćfantom pisze:Dotlenic komorki z tluszczem ? Pierwszy raz o tym slysze...Klimo pisze:zbędna tkanka tłuszczowa znacznie pogarsza kondycję, bo organizm potrzebuje znacznie więcej tlenu by dotlenić wszystkie komórki, również te z tłuszczem, wydolność tlenowa to właśnie "kondycja", wiec im mniej tłuszczu, tym bardziej można zmęczyć organizm, bo dotlenia tylko mięśnie

Nadmiar tkanki tłuszczowej to po prostu balast i strata energii gdyż musimy to zbędne cielsko nosić na sobie.
Jednakże nie zapominajmy , że pewien % tłuszczu jest dla nas niezbędny do prawidłowych przemian biochemicznych tj. około 10-12%
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Zaprawiony W Bojach
Innymi słowy Twoim zdaniem tkanka tłuszczowa nie potrzebuje tlenu i nie musi być ukrwiona?fantom pisze:Dotlenic komorki z tluszczem ? Pierwszy raz o tym slysze...Klimo pisze:zbędna tkanka tłuszczowa znacznie pogarsza kondycję, bo organizm potrzebuje znacznie więcej tlenu by dotlenić wszystkie komórki, również te z tłuszczem, wydolność tlenowa to właśnie "kondycja", wiec im mniej tłuszczu, tym bardziej można zmęczyć organizm, bo dotlenia tylko mięśnie
Pozdrawiam
V