Cel: 30 min ciągłego biegu - 2 minutowy trening interwałowy
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Sorry, że reaguję z opóźnieniem wielkie gratulacje. Zawsze to cieszy.
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
Dziękuję !Adam Klein pisze:Sorry, że reaguję z opóźnieniem wielkie gratulacje. Zawsze to cieszy.
Wyobrażałem sobie troszkę inaczej końcowe serie , podglądałem plan na 10 - tygodnii
Dziś do 6 minuty biegu była walka , potem zwolniłem tempo .
Rezultat bieg ciągły 36 min 41 sek teren pagórkowaty
Pzdr
-
- Wyga
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Możesz spróbować np 8 minut biegu 2 minuty marszu.
Asfalt jest ok, tzn nie trzeba się wg mnie jakoś do niego strasznie przyzwyczajać.
Asfalt jest ok, tzn nie trzeba się wg mnie jakoś do niego strasznie przyzwyczajać.
-
- Wyga
Dzięki !Adam Klein pisze:Możesz spróbować np 8 minut biegu 2 minuty marszu.
Zrobiłem próbę, co ciekawe zauważyłem że po marszu biegnę szybciej i bardziej mogłem kontrolować technikę biegu.
Miałem zapas sił by na końcówce przyspieszyć.
Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Witam wszystkich!
Bieganie zawsze było moją największą słabością ... lecz postanowiłem to zmienić i plan 6 tygodniowy wziąłem na tapetę hehe powiem tak zawsze miałem problem z 5 minutowym truchtem a teraz po ukończeniu Waszego planu biegam 40 minut bez problemu!!!! Nie jest to z pewnością jakiś imponujący wynik ale przebiegam w tym czasie około 7 km - dla mnie osobiście istny wyczyn!!!!!
Oznacza to że ten plan działa znakomicie i jest przystępny dla każdego przeciętnego Kowalskiego.
Okrutne dzięki za ten starter do biegania!!!!!!
Pozdrawiam:-)
Bieganie zawsze było moją największą słabością ... lecz postanowiłem to zmienić i plan 6 tygodniowy wziąłem na tapetę hehe powiem tak zawsze miałem problem z 5 minutowym truchtem a teraz po ukończeniu Waszego planu biegam 40 minut bez problemu!!!! Nie jest to z pewnością jakiś imponujący wynik ale przebiegam w tym czasie około 7 km - dla mnie osobiście istny wyczyn!!!!!
Oznacza to że ten plan działa znakomicie i jest przystępny dla każdego przeciętnego Kowalskiego.
Okrutne dzięki za ten starter do biegania!!!!!!
Pozdrawiam:-)
-
- Rozgrzewający Się
Witam, zamierzam rozpocząć swoją przygodę z bieganiem, poczytałam o treningu interwałowym i myślę, że to może być coś dla mnie. Ale nurtuje mnie pytanie natury technicznej, a mianowicie w jaki sposób, czym odmierzać czas - zegarek, stoper, komórka w ręku, tak żeby zachować odpowiednie odstępy, a jednocześnie nie potknąć się po drodze wlepiając wzrok w "czasomierz" Będę wdzięczna za wszystkie konstruktywne wskazówki.
- jack73
- Stary Wyga
może spróbuj z normalnym zegarkiem to zobaczysz czy się da czy nie
to przecież nie chodzi o to, żeby non stop patrzeć na ten zegarek ...
nie ma też potrzeby osiągania aptekarskiej dokładności
to przecież nie chodzi o to, żeby non stop patrzeć na ten zegarek ...
nie ma też potrzeby osiągania aptekarskiej dokładności
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Telefony (zwłaszcza smarftowny) mają możliwości ustawienia Timera Interwałowego, żeby co ileś minut dawał sygnał dźwiękowy.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: jeszcze troszke :)
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Gratulacje
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: jeszcze troszke :)
-
- Wyga
Odmierzam komórką , korzystam z aplikacji stopwatchvolwerine pisze:Witam, zamierzam rozpocząć swoją przygodę z bieganiem, poczytałam o treningu interwałowym i myślę, że to może być coś dla mnie. Ale nurtuje mnie pytanie natury technicznej, a mianowicie w jaki sposób, czym odmierzać czas - zegarek, stoper, komórka w ręku, tak żeby zachować odpowiednie odstępy, a jednocześnie nie potknąć się po drodze wlepiając wzrok w "czasomierz" Będę wdzięczna za wszystkie konstruktywne wskazówki.
-
- Dyskutant
Stary post, ale odpowiem, a nóż się komuś przyda Ja biegam do muzyki i interwały ustawiam sobie w pliku muzycznym. Wystarczy zainstalować pierwszy, lepszy, darmowy program do obróbki audio i stworzyć plik dzwiękowy z naszymi ulubionymi piosenkami. Interwały ustawiamy poprzez wrzucenie do tego pliku chwili przerwy, zmiany piosenki lub jakiegoś dzwonka [dla przykładu 2 min biegu - 2 min marszu : http://youtu.be/V7HefsiOcvo , fanfary - koniec biegu, zaczynamy marszobieg; zmiana piosenki - koniec marszobiegu, zaczynamy bieg (z góry przepraszam za gust muzyczny ) ]. Ma to też taki plus, że jeśli ktoś biega z telefonem i odtwarza z niego muzykę a przy okazji używa GPS, to aplikacje się ze sobą nie gryzą.volwerine pisze:Witam, zamierzam rozpocząć swoją przygodę z bieganiem, poczytałam o treningu interwałowym i myślę, że to może być coś dla mnie. Ale nurtuje mnie pytanie natury technicznej, a mianowicie w jaki sposób, czym odmierzać czas - zegarek, stoper, komórka w ręku, tak żeby zachować odpowiednie odstępy, a jednocześnie nie potknąć się po drodze wlepiając wzrok w "czasomierz" Będę wdzięczna za wszystkie konstruktywne wskazówki.
Ja osobiście sobie bardzo chwalę ten plan. Mój marsz jest w porównywalnym tempie, niekiedy nawet szybszy od biegu i w ten sposób sobie powolutku, wg własnych sił, dodaję kolejną minutkę bieganka.