Komentarz do artykułu Polar RCX3 - test
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Polar RCX3 - test
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Od dwóch tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką RCX3 (białego ,a jakże!
). Powiem jedno-gorąco polecam! Faktycznie bardzo szybko reaguje na zmianę tempa, jest bardzo prosty w obsłudze, Problem z sygnałem GPS pojawia się tylko przy zachmurzeniu, ale to żadna nowość jeśli chodzi o sam GPS jako taki. Czujnik na klipsie nie jest ciężki czy niewygodny, ale ja osobiście zadbałabym o zakup opaski na rękę... Bo jeśli ktoś biega z mp3, to już za dużo tego ustrojstwa się robi...
Aha i jest do nabycia w sieci już za 979 zł 

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:15
Odnosnie updatu polarprotrainer.com to tu jest lista zmian http://forum.polar.fi/announcement.php?f=84
Generalnie zmiany sa kosmetyczne i ja nie widze ich praktycznego zastosowania.
W dalszym ciagu RCX5 (ktorego uzywam) nie pozwala na zaprogramowanie wiecej niz 4 faz treningowych co jak dla mnie jest niezmiernie rozczarowujace. Rowniez w treningu nie mozna powtarzac wiecej niz jednej grupy faz np. 5 podbiegow po 100m/100m marsz a potem 5 skipow 100m/100 trucht zaprogramowac sie nie da. Trzeba robic kilka treningow na dzien a przy takiej klasie zegarka nie powinno zabraknac IMHO takich podstawowych funkcji.
W X3 nie da sie zaprogramowac w zasadzie zadnych treningow.
Jak wyprodukuja cos lepszegp to bede pierwszy do zmiany.
Pozdrawiam
Wojtek
Generalnie zmiany sa kosmetyczne i ja nie widze ich praktycznego zastosowania.
W dalszym ciagu RCX5 (ktorego uzywam) nie pozwala na zaprogramowanie wiecej niz 4 faz treningowych co jak dla mnie jest niezmiernie rozczarowujace. Rowniez w treningu nie mozna powtarzac wiecej niz jednej grupy faz np. 5 podbiegow po 100m/100m marsz a potem 5 skipow 100m/100 trucht zaprogramowac sie nie da. Trzeba robic kilka treningow na dzien a przy takiej klasie zegarka nie powinno zabraknac IMHO takich podstawowych funkcji.
W X3 nie da sie zaprogramowac w zasadzie zadnych treningow.
Jak wyprodukuja cos lepszegp to bede pierwszy do zmiany.
Pozdrawiam
Wojtek
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Yassith pisze:Odnosnie updatu polarprotrainer.com to tu jest lista zmian http://forum.polar.fi/announcement.php?f=84
Aaa, widzisz, ja szukałem tutaj: http://www.polar.fi/en/support/FAQs/Pol ... ease_Notes
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie było, bardzo dobry zegarek.
-
- Zaprawiony W Bojach
Polar RS800CX to jest od dosc dawna moje marzenie. Pamietam jak go zobaczylem na jakis targach to zrobil na mnie ogromne wrazenie, i od tamtego czasu strasznie chcialem go miec. Niestety jest poza moim zasiegiem finansowym, same sensory kosztuja tyle co niejeden pulsometr.
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
- artur_totalfit
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39.20
- Życiówka w maratonie: 3.20
- Kontakt:
jak rozumiem pytanie - chodzi Ci o urządzenia ze zintegrowanym GPSem - cała oferta garmin i timex modele run trainer i globalthomekh pisze:Istnieje może jakiś zegarek polara czy garmina bez zbędnych opasek nadajników? Sam zegarek z wbudowanym GPS.
po wakacjach powinien pojawić się timex marathon bez hr z założenia
http://spam/nowosci-biegowe-i- ... -marathon/
artur
----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)
sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)
sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Tak, był taki zegarek Garmin Forerunner 205, ale już go Garmin nie produkuje.thomekh pisze:Istnieje może jakiś zegarek polara czy garmina bez zbędnych opasek nadajników? Sam zegarek z wbudowanym GPS.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki za odpowiedzi. Zawsze mnie denerwowało w tych zegarkach z GPS, że trzeba ubierać jeszcze dodatkowe urządzenie na ramię. Był taki zegarek, jak kolega mówi, w którym nie trzeba było (Garmin Forerunner 205) ale on jest po prostu za duży. Czyli sprawa jasna, muszę jeszcze trochę poczekać na rozwój technologii 

- artur_totalfit
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39.20
- Życiówka w maratonie: 3.20
- Kontakt:
garminowskie modele 205/305 nie sa juz produkowanethomekh pisze:Dzięki za odpowiedzi. Zawsze mnie denerwowało w tych zegarkach z GPS, że trzeba ubierać jeszcze dodatkowe urządzenie na ramię. Był taki zegarek, jak kolega mówi, w którym nie trzeba było (Garmin Forerunner 205) ale on jest po prostu za duży. Czyli sprawa jasna, muszę jeszcze trochę poczekać na rozwój technologii
linia 110/210 jest zgrabniejsza
210 w wybranych dobrych

http://spam/garmin-210-plus-pu ... port-guru/
artur
Sport GURU
sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
Sport GURU
sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
-
- Rozgrzewający Się
Witam jestem kolarzem i około 70-60% moich treningów to interwały lub jakieś sprinty, wyczytałem że ten model nie ma możliwości ustawienia żadnego własnego treningu interwałowego, o co w tym dokładnie chodzi? a jeśli będę robił interwały to czy pulsometr podsumuję mi ten trening, dostarczy mi informacji o postępach itd??