GDAŃSK - ul. Kazimierza Górskiego 1. Sobota 9:30!
- pi_r
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39:49
- Życiówka w maratonie: 3:29:44
- Kontakt:
Przypominam o ściance wspinaczkowej :-)
Idziemy po zajęciach BBL. Koszt 13zł + 2zł wypożyczenie uprzęży. Nie zapomnijcie o czystym obuwiu na zmianę.
Idziemy po zajęciach BBL. Koszt 13zł + 2zł wypożyczenie uprzęży. Nie zapomnijcie o czystym obuwiu na zmianę.
- andrzej86
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:37:19
- Życiówka w maratonie: 03:29:04
Po ostatnim polmaratonie w Pucku wyciagnalem kilka wnioskow co do biegania w cieple dni (czyt. w upalach) i znalazlem ciekawy sprzet, ktory moze w tym pomoc
bo przeciez trzeba sobie jakos ulatwiac zycie
Chodzi o sprzet chlodzacy (czapeczka, opaska).
Tu jest fragment tekstu ze strony internetowej:
"CZAPKA CHŁODZĄCA Z DASZKIEM
Czapka chłodząca to fantastyczne połączenie ochrony przed promieniowaniem słonecznym z efektem chłodzącym organizm. Specjalne kryształki umieszczone w wyjmowalnym „pasku” (komorze chłodzącej) absorbują wodę, a potem powoli ją odparowują, chłodząc skórę. W zależności od temperatury i wilgotności powietrza, efekt chłodzenia może działać przez kilka dni. Zniweluje wyczerpanie i napięcie powodowane przez gorąco. "
http://www.lasotasmy.pl/catalog/48/chodzce
Moze juz ktos slyszal o takich wynalazkach? A moze ktos juz ma taki sprzet i moglby sie podzielic wrazeniami

Chodzi o sprzet chlodzacy (czapeczka, opaska).
Tu jest fragment tekstu ze strony internetowej:
"CZAPKA CHŁODZĄCA Z DASZKIEM
Czapka chłodząca to fantastyczne połączenie ochrony przed promieniowaniem słonecznym z efektem chłodzącym organizm. Specjalne kryształki umieszczone w wyjmowalnym „pasku” (komorze chłodzącej) absorbują wodę, a potem powoli ją odparowują, chłodząc skórę. W zależności od temperatury i wilgotności powietrza, efekt chłodzenia może działać przez kilka dni. Zniweluje wyczerpanie i napięcie powodowane przez gorąco. "
http://www.lasotasmy.pl/catalog/48/chodzce
Moze juz ktos slyszal o takich wynalazkach? A moze ktos juz ma taki sprzet i moglby sie podzielic wrazeniami

Nie narzekaj, że masz pod górę gdy idziesz na szczyt!
- Christos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Poniedziałek
Poniedziałek zajęcia BBL w Gdyni start przy „ Contrast cafe „ na bulwarze nadmorskim godz.19 zajęcia z trenerem z BBL Gdynia
dla chętnych Ja z Andrzejem biegamy tam w dwie strony Ale każdy może się dołączyć gdzie chce.
Mnie dzisiaj nie będzie na BBl w Gdyni. Robię testową pętelkę na bosaka brzegiem morza 3 mola czyli trochę za molem do Brzeżna i potem do mola w Gdyni i nawrotka tak do 17 powinienem skończyć .Może przy okazji trochę się opalę .I zobacze ile bąbli wyskoczy mi na stopie
Andrzej chyba też dzisiaj nie biegnie.
Poniedziałek zajęcia BBL w Gdyni start przy „ Contrast cafe „ na bulwarze nadmorskim godz.19 zajęcia z trenerem z BBL Gdynia
dla chętnych Ja z Andrzejem biegamy tam w dwie strony Ale każdy może się dołączyć gdzie chce.
Mnie dzisiaj nie będzie na BBl w Gdyni. Robię testową pętelkę na bosaka brzegiem morza 3 mola czyli trochę za molem do Brzeżna i potem do mola w Gdyni i nawrotka tak do 17 powinienem skończyć .Może przy okazji trochę się opalę .I zobacze ile bąbli wyskoczy mi na stopie

- pi_r
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39:49
- Życiówka w maratonie: 3:29:44
- Kontakt:
Ja też dziś nie zdążę na BBL Gdynia.Christos pisze: Poniedziałek
Mnie dzisiaj nie będzie na BBl w Gdyni. Robię testową pętelkę na bosaka brzegiem morza 3 mola czyli trochę za molem do Brzeżna i potem do mola w Gdyni i nawrotka tak do 17 powinienem skończyć .Może przy okazji trochę się opalę .I zobacze ile bąbli wyskoczy mi na stopie :hahaha:
A biegałeś już boso wcześniej? Bąbli nie ma się co obawiać - ja nigdy nie miałem. Boso biegam rzadko, zawsze jak już pobiegam to ze względu na zmianę techniki biegu niesamowicie bolą mnie łydki. Z ogromnymi zakwasami na dzień następny ;-)
-
- Zaprawiony W Bojach
Zapraszamy w najblizsza sobote, kazdy moment jest dobry,zeby zaczac biegac.Koniec wakacji tez moze motywowac do ruchu.Do zobaczenia!
- andrzej86
- Wyga
wpadaj, wpadajWahu pisze:Dzięki:) a gdzie dokladnie przybyc

dokladnie to TU

Uploaded with ImageShack.us
Gdansk - AWFiS im. Jędrzeja Śniadeckiego, ul. Kazimierza Górskiego 1. Sobota 9:30
-
- Zaprawiony W Bojach
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obc ... gnij_.html
Dla chętnych do przeczytania o bieganiu (także naszej akcji) dzieło mojej Żony i Szwagierki wyróżnione w Wysokich Obcasach.
Dla chętnych do przeczytania o bieganiu (także naszej akcji) dzieło mojej Żony i Szwagierki wyróżnione w Wysokich Obcasach.
-
- Rozgrzewający Się
Witam ! Akurat jestem z Rumi ale w poniedziałek 27ego planuje do was dołączyć w Gdyni
Czy w Contraście zostawiacie jakieś rzeczy?

-
- Wyga
Krzysiek234.
Nie wiem, ale możesz zadać to pytanie na fejsbuku BBL-Gdynia:
http://www.facebook.com/GdyniaBiega
W tym wątku jest generalnie BBL-Gdańsk.
Pozdro.
Nie wiem, ale możesz zadać to pytanie na fejsbuku BBL-Gdynia:
http://www.facebook.com/GdyniaBiega
W tym wątku jest generalnie BBL-Gdańsk.
Pozdro.
- andrzej86
- Wyga
Czuję się wywołany do odpowiedzitomky pisze:Nie chcę nikogo wytykać palcami, ale słyszałem z pewnego źródła, że czwórka imprezowiczów z BBL-Gdańsk
bawiła się na 3 Bałtyckim Maratonie Piasków z Płotkami

W mojej ocenie był to niezwykły maraton pod wieloma względami. Od razu zasługuje na podkreślenie, że jest to jedyny maraton w kraju gdzie 100% trasy prowadzi wzdłuż plaży i można sobie pobiegać boso (moim piętom trochę się oberwało)

Maraton ten może nie bije spektakularnych rekordów frekwencji bo limit wynosi 300 uczestników (w tym roku na mecie rozdano 121 medali

Nie będę się zbytnio rozpisywać i poruszać zbyt wielu wątków bo łatwo się zagalopować (i odstraszyć ilością tekstu)... Wspomnę tylko, że bieg o dziwo nie jest/nie był nudny! Niby długa prosta w jedną stronę, nawrót i (ostatnia

Gratulacje dla Beaty za zajęcie 6 miejsca w kategorii OPEN kobiet! mi udało się zająć 14 miejsce w OPEN mężczyzn co dało (aż) drugie miejsce w kat. 18-29 - co mnie mocno zaskoczyło ale i ucieszyło bo pierwszy raz dostałem dodatkową nagrodę w jakimś biegu (po za medalem na mecie)

Maraton ten wpisuję oczywiście na pierwszym miejscu w moich planach startowych na rok 2013!
I oczywiście mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie NAS (czyt. BBL Gdansk) więcej