Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji
- rushatek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:41
- Życiówka w maratonie: 4:18
moja pierwsza bateria trzymała z 10 miesięcy (problem pojawił się zimą - wiadomo niskie temperatury).
zasugerowałbym najpierw sprawdzian na stadionie (ja robiłem sobie na 4000m) i kalibrację.. mozesz też najpierw wymienić baterię (koszt nie jest wielki, a może to o to chodzi), next step tel. to serwisu, i wysyłka w ramach gwarancji - tu wymiana urządzenia...
zasugerowałbym najpierw sprawdzian na stadionie (ja robiłem sobie na 4000m) i kalibrację.. mozesz też najpierw wymienić baterię (koszt nie jest wielki, a może to o to chodzi), next step tel. to serwisu, i wysyłka w ramach gwarancji - tu wymiana urządzenia...
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43:34
- Życiówka w maratonie: 3:49:48
Wczoraj zrobiłem kalibrację na asfalcie (na dystansie 1 i 2 km) a jutro jeszcze sprawdzę na stadionie. Podczas robienia kalibracji zaobserwowałem spore różnice w dystansie w zależności od tempa, co wydaje się trochę dziwne biorąc pod uwagę fakt iż różnice w tempie zamykały się w ramach 1 min/km. Przed tą nieszczęsną połówką nic nie wskazywało iż jest jakiś problem, a dziwne jest też to że podczas tego startu dystans wskazywany rósł bez względu na to czy tempo rosło czy malało (podbieg, zbieg, płasko).rushatek pisze:moja pierwsza bateria trzymała z 10 miesięcy (problem pojawił się zimą - wiadomo niskie temperatury).
Co do baterii, czy to możliwe że w dopiero co kupionym sprzęcie bateria może być już trafiona?
- rushatek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:41
- Życiówka w maratonie: 4:18
wydaje mi się że jeśli bateria w foot padzie się wyczerpuje to "świeci się dioda" - info do sprawdzenia w instrukcji... ale wygląda na to żze jesteś na etapie serwisu.
- scieslik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Orientujecie się, czy można dostać samą czerwoną uszczelkę pod denko zegarka?
ZegarMISTRZ, MISTRZ nad MISTRZÓW, wymieniając mi baterię, przerwał ją, ale oczywiście pominął to skrzętnie. Będąc na urlopie i kąpiąc się, zegarek nabrał wody. Niestety nie miałem gdzie i czym go rozkręcić, więc po dwóch dniach zaparowania, zrobił się czarny, a ja spisałem go na straty. Po następnych dwóch, zegarek powstał
ale bateria padła i przy każdym naciśnięciu, pokazywał się komunikat low battery.
Po powrocie do cywilizacji, w pierwszym lepszym punkcie gdzie dorabia się klucze, rozkręcili mi zegarek, dosłownie wylali wodę, wyrzucili zardzewiałą baterię, ile się dało, tak przeczyścili mechanizm i poradzili leżakowanie przez dzień-dwa.
Jakież było moje zdziwienie, kiedy po tym włożyli dobrą baterię i wszystko zaczęło grać.
Tymczasowo uszczelka została sklejona, a całość złożona z odrobiną silikonu zegarmistrzowskiego.
ZegarMISTRZ, MISTRZ nad MISTRZÓW, wymieniając mi baterię, przerwał ją, ale oczywiście pominął to skrzętnie. Będąc na urlopie i kąpiąc się, zegarek nabrał wody. Niestety nie miałem gdzie i czym go rozkręcić, więc po dwóch dniach zaparowania, zrobił się czarny, a ja spisałem go na straty. Po następnych dwóch, zegarek powstał

Po powrocie do cywilizacji, w pierwszym lepszym punkcie gdzie dorabia się klucze, rozkręcili mi zegarek, dosłownie wylali wodę, wyrzucili zardzewiałą baterię, ile się dało, tak przeczyścili mechanizm i poradzili leżakowanie przez dzień-dwa.
Jakież było moje zdziwienie, kiedy po tym włożyli dobrą baterię i wszystko zaczęło grać.
Tymczasowo uszczelka została sklejona, a całość złożona z odrobiną silikonu zegarmistrzowskiego.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Dokładnie i to kolejna nauczka dla mnie, żeby dosłownie na wszystko, czy to zakupy czy usługi, brać paragon/fakturę. Zbagatelizowałem tak błahą czynność, ale jak widać błędnie.
-
- Zaprawiony W Bojach
W profilu widzę, że jesteś spod Warszawy, przejedź się do ich serwisu w Alejach Jerozolimskich, może sprawę załatwią od ręki.
Chociaż z drugiej strony, jeśli oni wszystkie usterki załatwiają wymianą sprzętu na nowy, to mogą nie mieć takiej uszczelki, albo będziesz miał nowy zegarek
Chociaż z drugiej strony, jeśli oni wszystkie usterki załatwiają wymianą sprzętu na nowy, to mogą nie mieć takiej uszczelki, albo będziesz miał nowy zegarek

Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
-
- Wyga
Nie zapamiętuje (czasami przez chwilę pamięta) ustawień funkcji autolap, autopause, autoscroll, VP. Ustawione w czasie treningu przez jakiś czas działają (z wyjątkiem VP), jedak w losowym momencie potrafi je przełączyć i robić lapy co 1-2 sekundy. Wygląda to tak:barte pisze:napisz co sie konkretnie dzieje i ktora masz wersje firmwaru.
http://youtu.be/0nVb9efTQwY
Wersja
AHO2.700
AID2.200
HW REV 209
- smopi
- Stary Wyga
Miałem dokładnie takie same objawy jak Ty. Przyczyną problemów była aplikacja Garmin Training Center (a konkretnie próba przesłania ustawień z aplikacji do zegarka). Przeczytaj jeden z moich wcześniejszych postów w tym wątku. Mi pomógł master reset - przywrócenie ustawień fabrycznych (MODE + LIGHT + UP) i zero wysyłania czegokolwiek z TC do zegarka. W Garmin Connect ten problem nie występuje i można ustawienia wysyłać (np. ustawić w ten sposób HR max dzięki czemu zegarek będzie mógł pokazywać w czasie treningu tętno jako % HR).maciejl pisze:Nie zapamiętuje (czasami przez chwilę pamięta) ustawień funkcji autolap, autopause, autoscroll, VP.
-
- Wyga
Dzięki, właśnie maiłem takie wrażenie, że sprawcą problemów jest aplikacja Garmin Training Center. Wieczorem jeszcze spróbuję to potwierdzić.
[Edit] Pobawiłem się chwilę i na 95% winna jest aplikacja Garmin Training Center.
[Edit] Pobawiłem się chwilę i na 95% winna jest aplikacja Garmin Training Center.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Dostałem odpowiedź i niestety nie mają żadnych części serwisowych. Wszystko przypływa gotowe z Azji na rynki europejski i amerykański. Proponują wymianę całego zegarka za 357zł, ale z tego co zdążyłem się zorientować, nowy można dostać taniej, więc tym razem nie skorzystam. Albo poczekam do końca gwarancji i wtedy się zdecyduję.meszka pisze:W profilu widzę, że jesteś spod Warszawy, przejedź się do ich serwisu w Alejach Jerozolimskich, może sprawę załatwią od ręki.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wydaje mi się, że jakikolwiek sprzęt z taką baterią będzie miał podobnych rozmiarów uszczelkę, kup jakiś chiński badziew na bazarze za 15 złotych, jakąś zabawkę albo zegarek za 5 złotych...
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz