Wyborcza chce wykonczyc starszych ludzi

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

meszka pisze:
mihumor pisze:
meszka pisze: Żarty żartami, ale to są tylko środki przekazu, liczy się treść przekazu. W dzisiejszym świecie ambona to trochę mało by skutecznie ewangelizować.
To fakt, zwłaszcza jeśli się wniknie w treść słowa głoszonego po kościołach. Widać, że episkopat powinien bardziej zadbać o edukację swoich pasterzy a także przemyśleć linie dotarcia do serc i umysłów. Niestety trudno tu być optymistą i śmiem twierdzić, że zarówno forma przekazu jak i głoszone treści sukcesu w powiększaniu stada nie przyniosą. Ta platforma medialna to także raczej utwardzanie betonu niż sięganie po zbłąkane owieczki. Tu bym parafrazował słowa klasyka o kimś, kto najbardziej zaszkodził kościołowi od śmierci Nerona (to moja subiektywna opinia).
A bywasz w kościele, że takie masz złe zdanie o naszych duszpasterzach?
Trafiłeś w sedno. Jeśli ktoś nie bywa w kościele, to skądś ma swoje wyobrażenia na temat tego, co się tam dzieje, prawda? Czyżby "katolicki głos w twoim domu"? Walka określonych środowisk ze wszystkimi, którzy choć trochę schodzą z ortodoksyjnej linii (takiej, jak oni ją rozumieją) jest wręcz kontr-produktywna. Prowadzi do wykluczania kolejnych grup a agresja budzi agresję po drugiej stronie.

Od czasu gdy usłyszałem, od wykształconej bądź co bądź osoby, że ucieszy się, gdy wzorem Czech i UK w zamykanych kościołach będą powstawać fajne kluby, nic już mnie w tej materii nie zdziwi (nie przeszkodziło to tej osobie kilka lat wcześniej wziąć ślubu w kościele katolickim). Trudno się nie zgodzić, że biskupi poszli na łatwiznę i starają się jedynie utrzymać w kościele tych wierzących, którzy i tak nigdy by nie odeszli, zrażając przy okazji mnóstwo innych. Jednym z ważniejszych narzędzi ku są właśnie media Rydzyka w obecnej formule. Jest oczywiście trochę zapaleńców w zakonach czy parafiach, którzy próbują skutecznych metod głoszenia ewangelii, ale mają zbyt mały zasięg i sami trendu nie odwrócą.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
PKO
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

meszka pisze:
mihumor pisze:
meszka pisze: Żarty żartami, ale to są tylko środki przekazu, liczy się treść przekazu. W dzisiejszym świecie ambona to trochę mało by skutecznie ewangelizować.
To fakt, zwłaszcza jeśli się wniknie w treść słowa głoszonego po kościołach. Widać, że episkopat powinien bardziej zadbać o edukację swoich pasterzy a także przemyśleć linie dotarcia do serc i umysłów. Niestety trudno tu być optymistą i śmiem twierdzić, że zarówno forma przekazu jak i głoszone treści sukcesu w powiększaniu stada nie przyniosą. Ta platforma medialna to także raczej utwardzanie betonu niż sięganie po zbłąkane owieczki. Tu bym parafrazował słowa klasyka o kimś, kto najbardziej zaszkodził kościołowi od śmierci Nerona (to moja subiektywna opinia).
A bywasz w kościele, że takie masz złe zdanie o naszych duszpasterzach?
Bywam, a ty tylko bywasz czy jeszcze słuchasz i miewasz przemyślenia, czy też wszystko kupujesz bezrefleksyjnie nie popadając w nurt relatywizmu intelektualnego? Szkoda ciągnąc ten OT bo to tak szerokie wody, ze trudno to klepać na klawiaturze w miejscu do tego nie przeznaczonym.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a ja nie bywam tylko jestem regularnie, słucham z refleksją i nie mam tak negatywnego zdania. to tylko tytułem dopełnienia spektrum opinii :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też bywam, regularnie, nawet sakramenty przyjmuję, Słowo odnoszę do własnego doświadczenia i nie jestem bezrefleksyjny.
Natomiast nie wiem czy popadam w nurt relatywizmu intelektualnego, musiałbyś mi wytłumaczyć co oznacza ta efektowna semantycznie zbitka słowna :oczko:
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

bartek.p
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45m
Życiówka w maratonie: 3h50m

Nieprzeczytany post

no i z biegania.pl zrobila sie fronda a takie bylo fajne swieckie forum a teraz musze czytac brednie o laskach uswiecajacych i maryjach dziewicach :echech:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie chcesz, nie czytaj :)

ja na przykład na Twoje brednie :P nie zwracam uwagi :)

swoją drogą ciekawe, że uprzejma rozmowa napotyka na taki ostry atak... może to strach?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Żegnając się z tym wątkiem przepraszam wszystkich, którzy poczuli się urażeni.*

* - tym co napisałem, a nie samym faktem że pisałem na ten temat.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
bartek.p
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45m
Życiówka w maratonie: 3h50m

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze: swoją drogą ciekawe, że uprzejma rozmowa napotyka na taki ostry atak... może to strach?
Jaki ostry atak?Chcesz sie uwywnetrzniac na temat swojego bozka to spadaj na religie.pl badz na inna fronde to jest forum biegowe.
Strach przed czym?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

uwywnętrzniać??? :hahaha: :hahaha: :hahaha:

bosko :)

niech będzie biegowo:

http://www.youtube.com/watch?v=1M1msHriz7M

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

...i pomysleć że nawet nie zwróciłem uwagi na artykuł, który jest przedmiotem calej tej... dyskusji... :chrap:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bartek.p pisze:
Qba Krause pisze: swoją drogą ciekawe, że uprzejma rozmowa napotyka na taki ostry atak... może to strach?
Jaki ostry atak?Chcesz sie uwywnetrzniac na temat swojego bozka to spadaj na religie.pl badz na inna fronde to jest forum biegowe.
Strach przed czym?
Przyczyną agresji jest zawsze strach.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2012, 11:03 przez meszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

JAKIEJ AGRESJI!!!!????!!!!!?????!!!! :bum: :bum: :bum: :bum:

hihi, nie mogłem siępowstrzymać. to co z tą wyborczą? :spoko:

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
meszka