Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji

Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Interwały są odliczane w dół, więc może ustaw trening interwałowy z jednym powtórzeniem 30 minutowym?
Kiprun
Awatar użytkownika
smopi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

gores87 pisze:a czy mozna w zegarku ustawic taka opcje zeby odliczal czas trenigu do tylu? np. utawiam 30 minut i odlicza do 0
Zegarek nie posiada klasycznego timer'a. Można ustawić limit czasu treningu - po jego przekroczeniu zegarek poinformuje o tym fakcie. Ewentualnie można coś kombinować z interwałami.
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzieki za odpowiedzi :hejhej:
Obrazek
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest możliwość sparowania opaski HR z telefonem np samsung galaxy S przez bluetooth ??
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tu masz listę smartfonów do sparowania z opaską z Ant+: http://www.thisisant.com/pages/develope ... ndroid-api. Osobiście sprawdziłem z SE Xperia Neo V. Pracuje jednocześnie ze smartfonem i FR60
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Darekbe022 pisze:Jest możliwość sparowania opaski HR z telefonem np samsung galaxy S przez bluetooth ??
Nie. Garmin korzysta z protokołu ANT+. Jeśli chcesz połączyć po sinozębym, to musisz mieć odpowiednią opaskę. Jeśli masz nowego Galaxy III, to zainteresuj się najnowszą opaską Wahoo działającą w sinozębym w wersji 4.0 low energy.
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jesli ktos ma problem z zegarkiem ktory polega na tym ze nie zapamietuje ustawien (ciagle przelacza Auto Lap, Auto Pause i Auto Scroll na ON) to niech zrobi master reset:

master reset usunie dane uzytkownika i przywróci ustawienia fabryczne:
- przycisnij i przytrzymaj (kilkanascie sekund az pojawi sie ekran wyboru jezyka): MODE, LIGHT i UP
- po resecie konieczne jest ponowne parowanie i kalibracja

ja mialem taki problem ale dzieki pomocy p.Joanny Koszalka z supprtu Garmin Europe wszystko wrocilo do normy.

pozdrawiam

(acha, mam FW 2.7)

btw - jesli ktos ma Samsunga Galaxy S2 i9100 i ma problem ze spadkiem ilosci klatek w nagraniach video (FW SCEF02) to moze zobaczyc jak ja sobie z tym poradzilem :)
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki, właśnie dzisiaj objawił mi się ten problem z FR60.
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

maciejl pisze:Dzięki, właśnie dzisiaj objawił mi się ten problem z FR60.
o, no to napisz czy reset tez Ci pomogl.
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

barte pisze:
maciejl pisze:Dzięki, właśnie dzisiaj objawił mi się ten problem z FR60.
o, no to napisz czy reset tez Ci pomogl.
Niestety nie pomogło :wrrwrr:
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

napisz co sie konkretnie dzieje i ktora masz wersje firmwaru.
Tom74
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43:34
Życiówka w maratonie: 3:49:48

Nieprzeczytany post

Witam szanownych użytkowników 60-tki! Jestem posiadaczem tego zegarka od kilku tygodni natomiast wczoraj przydażyła mi się historia która bardzo mnie zaniepokoiła i bardzo potrzebuję pomocy w tym temacie. Mianowicie chodzi mi o foot poda (używałem przez dwa lata zegarka z foot podem innej firmy i nigdy nie miałem takich problemów) który podczas wczorajszego półmaratonu w którym startowałem okazał się całkowicie zawodny i bezużyteczny. Przed startem sprawdziłem pomiar robiąc okrążenie stadionu i zegarek pokazał mi 400m więc uznałem że jest ok. Podczas wcześniejszych treningów miałem wrażenie iż zegarek wskazuje ok 1,5% za mało. Na 1km miałem różnicę ok 20 metrów więc nadal było w porządku. Niestety tutaj skończyła się sielanka bo na 2 km foot pod zwariował i tak już pozostało do końca biegu. Półmaraton rejowski w którym biegłem nie jest biegiem górskim aczkolwiek obfituje w sporą ilość podbiegów. Właśnie na 2 km rozpoczął się podbieg gdzie zegarek pokazał mi już 400 m !!! za dużo. Niestety tak już pozostało do końca biegu bez względu czy były podbiegi czy zbiegi. Na całym dystansie zegarek pokazał mi 6 km za dużo!!!! co jest jakimś koszmarem. Dlatego też jestem załamany bo nie wiem co jest grane, czy mam jakiś trefny foot pod, czy należy go skalibrować w jakiś specyficzny sposób? Dodam, iż biegałem juz tą połówkę w innym zegarku z footpodem i nigdy nic podobnego mi się nie zdarzyło. Bez względu na trasę czy dystans nigdy nie miałem większej różnicy niż kilkaset metrów. Podkreślam iż było sporo podbiegów aczkolwiek w żadnym wypadku nie jest to bieg górski. Więc mam ogromną prośbę o pomoc i rady bo po takim doświadczeniu urządzenie wydaje się być mało przydatne. Czy może powinienem zgłosić się do Garmina z tym problemem? Z góry serdeczne dzięki za pomoc.
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chciałbym zapytać się o bateryjki do garmina.
Czy bateria pastylkowa firmy maxell wersja CR2025 pasuje do tego urządzenia i będzie dobra ?? pytam ponieważ u siebie przy zakupie miałem wersje CR2032. Proszę o odpowiedz
Tom74
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43:34
Życiówka w maratonie: 3:49:48

Nieprzeczytany post

Nikt mi nic nie doradzi?
Tom74 pisze:Witam szanownych użytkowników 60-tki! Jestem posiadaczem tego zegarka od kilku tygodni natomiast wczoraj przydażyła mi się historia która bardzo mnie zaniepokoiła i bardzo potrzebuję pomocy w tym temacie. Mianowicie chodzi mi o foot poda (używałem przez dwa lata zegarka z foot podem innej firmy i nigdy nie miałem takich problemów) który podczas wczorajszego półmaratonu w którym startowałem okazał się całkowicie zawodny i bezużyteczny. Przed startem sprawdziłem pomiar robiąc okrążenie stadionu i zegarek pokazał mi 400m więc uznałem że jest ok. Podczas wcześniejszych treningów miałem wrażenie iż zegarek wskazuje ok 1,5% za mało. Na 1km miałem różnicę ok 20 metrów więc nadal było w porządku. Niestety tutaj skończyła się sielanka bo na 2 km foot pod zwariował i tak już pozostało do końca biegu. Półmaraton rejowski w którym biegłem nie jest biegiem górskim aczkolwiek obfituje w sporą ilość podbiegów. Właśnie na 2 km rozpoczął się podbieg gdzie zegarek pokazał mi już 400 m !!! za dużo. Niestety tak już pozostało do końca biegu bez względu czy były podbiegi czy zbiegi. Na całym dystansie zegarek pokazał mi 6 km za dużo!!!! co jest jakimś koszmarem. Dlatego też jestem załamany bo nie wiem co jest grane, czy mam jakiś trefny foot pod, czy należy go skalibrować w jakiś specyficzny sposób? Dodam, iż biegałem juz tą połówkę w innym zegarku z footpodem i nigdy nic podobnego mi się nie zdarzyło. Bez względu na trasę czy dystans nigdy nie miałem większej różnicy niż kilkaset metrów. Podkreślam iż było sporo podbiegów aczkolwiek w żadnym wypadku nie jest to bieg górski. Więc mam ogromną prośbę o pomoc i rady bo po takim doświadczeniu urządzenie wydaje się być mało przydatne. Czy może powinienem zgłosić się do Garmina z tym problemem? Z góry serdeczne dzięki za pomoc.
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trudno coś doradzić, pierwsza myśl to wymień baterię, podobno te footpody szybko "zżerają" energię. A druga to serwis, działa znakomicie, zawsze wadliwe urządzenia wymienia na nowe.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
ODPOWIEDZ