Nike SportWatch GPS

Tek7iLa
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Biegam już od jakiegoś czasu ( z telefonem ) i chciałbym zakupić zegarek.
Czy Nike + GPS to dobry wybór czy w tym przedziale cenowym można kupić coś lepszego?
PKO
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

JAKI PRZEDZIAŁ CENOWY I CO KONKRETNIE POTRZEBUJESZ?
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
Ania90
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47

Nieprzeczytany post

Witam ;p
Chciałabym się podpiąc pod to pytanie...bo troche poczytałam o tym zegarku i wiekszosc opini nie jest zbyt pochlebna. Czy mógłby mi Pan doradzić jakis inny zegarek do ok.700PLN ? Czy może jednak ten nie jest taki zły?
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

Testowałem prawie wszystkie zegarki z gps lub footpod.Zależy do czego potrzebujesz i co chcesz monitorować,ile biegasz km i w jakim terenie( może większość na stadionie?).Te informacje by sie przydały:)
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
Ania90
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A więc biegam głownie po lesie ew. asfalt ale raczej tez poza miastem ;p Najbardziej zalęzy mi na zapisaniu przebytej trasy, km, tempie itp. Średni w tygodniu biegam ok.60 km. A czy pomiar tętna to potrzebna rzecz ? Czy z czasem przydaje się w treningach ? A jeszcze pytanko czy garmin 610 byłby dobrym wyborem ( używka w bdb. stanie za 700-770 pln )?
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ania90 pisze:A więc biegam głownie po lesie ew. asfalt ale raczej tez poza miastem ;p Najbardziej zalęzy mi na zapisaniu przebytej trasy, km, tempie itp. Średni w tygodniu biegam ok.60 km. A czy pomiar tętna to potrzebna rzecz ? Czy z czasem przydaje się w treningach ? A jeszcze pytanko czy garmin 610 byłby dobrym wyborem ( używka w bdb. stanie za 700-770 pln )?
Wypowiem się tylko na temat 610. To jest bardzo dobry sprzęt, cena jeszcze lepsza, ale jeśli kupować używanego Garmina to tylko na ważnej gwarancji. Sam mam FR305, śledziłem sporo wątków ogólnie o Garminie, i bardzo często ludzie narzekają na awarie, a, że Garmin wymienia wadliwe na nowe, stąd mając gwarancję śpisz spokojnie. Wcale nierzadko czytałem o przypadkach, że serwis wymieniał kolejne egzemplarze jeden po drugim do skutku.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Ania90
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ten ma gwarancje, kupiony byl w czerwcu, jedyny szkopuł to że ma ryske na wyswietlaczy, nie pęknięcie tylko ryse ( czy moze to jakoś wpływać na jego działanie oraz skutkować utrudnieniami przy gwarancji, czy niezależnie od ryski jesli cos by się w nim popsulo to i tak go wymienią ?
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trudno powiedzieć, pamiętaj, że to jest zegarek z ekranem dotykowym, także ta rysa może rzutować, choć przyznam szczerze, że nie mam pojęcia jak może być.
Wiem o który zegarek Ci chodzi, wisi on już na allegro sporo czasu, to podejrzana aukcja, ja bym nie ryzykował. Zegarek prawie nowy, na gwarancji, a facet oddaje za pół ceny. Przecież jest na gwarancji, Garmin wymienia na nowe, czemu nie wymieni i nie sprzeda po cenie...?
Ania90
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niestety i tak ktoś mnie ubiegł ;p A doradziłbyś mi jakis inny zegarek ?
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Za dużego doświadczenia nie mam, używam od kilku lat Garmina FR305, najlepszy stosunek cena/jakość/funkcjonalność.
Znikają już z rynku, ciężko nowy na gwarancji kupić. Jest jego następca 310xt, sporo droższy, praktycznie funkcjonalnie to samo, ale bateria trzyma 20 h. Generalnie polecam coś z GPS, choć w tej kwesti zdania są równo podzielone, inni wolą footpod, tylko jeśli błąd pomiaru jest podobny, to po co dodatkowy element "targać" i jeszcze kalibrować. Tyle ode mnie, może ktoś bardziej obeznany ze sprzętem się wypowie.
Może to, wydaje się, że ciekawa oferta http://allegro.pl/garmin-forerunner-310 ... 24305.html
bez czujnika tętna, co może się okazać zaletą, bo jest przez to tańszy, a można monitorowanie tętna sobie odpuścić lub dokupić czujnik w przyszłości.
pozdro
Ostatnio zmieniony 19 sie 2012, 21:53 przez meszka, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Te podstawowe informacje w dobrej formie zapewni Ci Garmin 110 - ma on GPS- dobry, do 600 zł kupisz nowy bez problemu, z pasem pulsometru do 700zł, podaje dane o których piszesz, po zrzuceniu danych z zegarkach na Garmin Conect masz dodatkowo mapę, przewyższenia, kalorie i inne mniej ważne dane, do tego na swojej stronie masz wtedy całą statystykę i historię swoich treningów. mim zdaniem, jest to podstawowy zegarek do biegania i całkowicie wystarczających, my mamy dwa Garminy w tym 110 i w tym bardziej skomplikowanym i droższym rzadko używam czegoś więcej niż ma 110. Co do pasa pulsometru to moim zdaniem nie jest to konieczne - sam musisz zdecydować czy będziesz biegał z kontrolą tętna czy na tempa, niemniej różnica w cenie nie jest znacząca i może warto kupić w komplecie.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mihumor pisze:Te podstawowe informacje w dobrej formie zapewni Ci Garmin 110 - ma on GPS- dobry, do 600 zł kupisz nowy bez problemu, z pasem pulsometru do 700zł, podaje dane o których piszesz, po zrzuceniu danych z zegarkach na Garmin Conect masz dodatkowo mapę, przewyższenia, kalorie i inne mniej ważne dane, do tego na swojej stronie masz wtedy całą statystykę i historię swoich treningów. mim zdaniem, jest to podstawowy zegarek do biegania i całkowicie wystarczających, my mamy dwa Garminy w tym 110 i w tym bardziej skomplikowanym i droższym rzadko używam czegoś więcej niż ma 110. Co do pasa pulsometru to moim zdaniem nie jest to konieczne - sam musisz zdecydować czy będziesz biegał z kontrolą tętna czy na tempa, niemniej różnica w cenie nie jest znacząca i może warto kupić w komplecie.
Za duża cena jak na możliwości, nawet głupiego interwału na nim nie ustawisz. Za niewiele więcej, nawet mniej FR305/205 można kupić używane.
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To podstawowy zegarek, tu zgoda, o takie funkcje jest pytanie więc spełnia potrzeby jeśli są dobrze opisane, interwały możesz biegać kilometrowe jeśli chcesz z sygnałem, z innymi można sobie poradzić bez problemu - przecież ludzie takie interwały to nawet ze zwykłymi stoperami bez żadnego pomiaru czy ustawiania biegają. To akurat niewielki problem.

meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale cena powinna mieć jakiś pozytywny stosunek do funkcjonalność, a tu nie ma. Dziewczyna się wkręci w bieganie i sprzęt do wymiany.
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

meszka pisze:Ale cena powinna mieć jakiś pozytywny stosunek do funkcjonalność, a tu nie ma. Dziewczyna się wkręci w bieganie i sprzęt do wymiany.
Osobiście mam inne doświadczenia, mam Garmina 410 i w zasadzie wcale już nie korzystam z rozbudowanych funkcji, bardzo prosto używam tego zegarka, z pulsometru zrezygnowałem, krótkie interwały jak biegam to nawet nie chce mi się w ustawieniach grzebać, nie każdy realizuje często takie treningi, interwały biegam rzadko i tylko kilometrowe, reszta na podbiegach gdzie ważniejsze jest zaangażowanie niż pomiar, wszystko zależy co się realizuje i jak bardzo kocha się gadżety, moim zdaniem taki prosty sprzęt wystarczy do wszystkiego - kwestia chęci, wielu ludzi z powodzeniem sobie radzi z takim lub nawet z czymś mniej zaawansowanym. Żona moja biega ze 110 -tką, dla kobiety, która niechętnie grzebie w sprzęcie i nie jara ją milion ustawień to dobry sprzęt, spokojnie wystarczający.

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ