Witam.
Chciałbym skorzystać z planu treningowego: http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=422
ale nie ogarniam wszystkich zapisów w tabeli. Głównie mam problem z poniedziałkowymi treningami:
2km+3x1km(4’48/km) p3’30trucht+2km - w jakim tempie powinienem biec pierwsze i ostatnie 2 km???
Rozumiem że 3 odcinki po 1 km biegnę w tempie 4'48 i przeplatam je truchtem trwającym 3'30. Problem
dotyczy wszystkich treningów z poniedziałku. Nie wiem tez jakie powinny być przerwy między rytmami
w 8 i kolejnych tygodniach. Z góry dzięki za odpowiedź.
Mój cel jest taki jak założenia planu: czyli przebiec 10 km poniżej 50 minut. Obecnie mój rekord
podczas treningu to: 51'40 , na zawodach ( tegoroczny bieg powstania) 57'35.
trening na 10 km M. Barotszak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
- Życiówka w maratonie: brak
Klasyczne OWB1Husner#83 pisze:w jakim tempie powinienem biec pierwsze i ostatnie 2 km???
TakHusner#83 pisze: Rozumiem że 3 odcinki po 1 km biegnę w tempie 4'48 i przeplatam je truchtem trwającym 3'30.
Do pelnego wypoczynku w marszu. Mozna to robic tak ze 100m biegniesz przebiezke i z powrotem wracasz marszem.Husner#83 pisze: Nie wiem tez jakie powinny być przerwy między rytmami
w 8 i kolejnych tygodniach.
-
- Zaprawiony W Bojach
początek i koniec to rozgrzewka i schłodzenie, to ma być spokojne, lekkie, konwersacyjne tempo.
pomiędzy rytmami odpoczywasz tak długo aż wypoczniesz na tyle, by kolejny wykonać z taką samą energią. jeżeli jednak jest to więcej niż 2-3 minuty, to znaczy, że zbyt mocno pobiegłeś rytm albo jesteś przemęczony.
pomiędzy rytmami odpoczywasz tak długo aż wypoczniesz na tyle, by kolejny wykonać z taką samą energią. jeżeli jednak jest to więcej niż 2-3 minuty, to znaczy, że zbyt mocno pobiegłeś rytm albo jesteś przemęczony.