GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim.No i po igrzyskach,następne za 4 lata w Rio ale już z nami - biegaczami z Akademi Biegania jednak najpierw marsz na trening bo bez pracy nie ma kołaczy jak mówi przysłowie.

W mroźny, zimowy wieczór elegancko wyglądający gość w \"średnim\" wieku poderwał w knajpie młodą laseczkę. Było to o tyle łatwe, że dziewczyna widziała przez okno jak facet wysiadał z nowiutkiego Mercedesa 600. Bez oporów więc przyjeła propozycję wspolnego spędzenia nocy.
Facet zabrał ją do swojej willi pod miastem. Płonący kominek, dobra whisky, kanapki z kawiorem, nastrojowa muzyka, słowem wszystko zbliżalo ich coraz bardziej w stronę sypialni. W pewnym momencie mężczyzna zaproponował przejażdżkę po pobliskim, zaśnieżonym lesie. Dziewczyna trochę niechętnie, ale jednak wyraziła zgodę. Zajechali Mercem na polanę w środku głuszy, facet wyjął z bagażnika sztucer, przeładował i powiedział:
- Rozbieraj się.
Dziewczyna trochę przestraszona sytuacją, a jeszcze bardziej 25 stopniowym mrozem, próbowała protestować, ale strzał w powietrze spowodował, że wykonała polecenie dość szybko. Gdy już goła stała boso na śniegu, gość rozkazał:
- Lep bałwana - i dla uniknięcia ewentualnych protestów znowu strzelił w powietrze ze sztucera. Dziewczyna rzuciła się toczyć śniegowe kule. Po 40 minutach na polanie stał bałwan jak malowany. Miał nawet śniegowe rączki i nosek z kawałka gałezi. Za to laska byla cala zdrętwiała z zimna. Klient schował sztucer, owinał ją grubym pledem i zabrał znowu do swojej willi. A tam kominek, kawior, gorący grog, nastrojowa muzyka. Gdy panna odzyskała mowę, pierwsza rzecza jaką zrobiła, było wykrzyczane zapytanie:
- Co to wszystko miało znaczyć!!!!!?
- Widzisz, moja śliczna - odpowiedział spokojnie gość - Ja już jestem kiepski w lóżku. A dzięki temu bałwankowi mam pewność, że tą noc zapamiętasz do końca życia.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2012, 21:20 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu dieta biegacza-Fasolka szparagowa to najzdrowsze warzywo świata!

http://fitness.sport.pl/fitness/1,11133 ... iata_.html
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2012, 21:20 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Być maratończykiem to brzmi dumnie taka konkluzja nasuneła mi się wczoraj jak oglądałem zamknięcie olimpiady.Ostatnie wręczenie medali nastąpiło na oczach setek tysięcy ludzi na stadionie i milionów przed telewizorami.Bieg maratoński to naprawdę ciężki wysiłek i fajnie że jest uwieńczeniem zmagań olimpijskich.Trenujcie,trenujcie i jeszcze raz trenujcie a sami zobaczycie jak to jest przebiec 42km i cieszyć się na mecie z przebiegnięcia tego dystansu bez względu na wynik.Gratulacje dla naszego maratończyka Henryka Szosta , który pomimo że był 9 to był najlepszym europejczykiem w tej stawce zdominowanej przez czarnoskórych biegaczy a to nie lada wyczyn.
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich po prawie dwóch tygodniach :oczko:
Czy wybiera się ktoś do tej Lubawy 26 sierpnia :oczko: ?
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
damian_91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Da_Vido pisze:Wybiera się ktoś do Lubawy?
26 sierpnia odbędzie się tam II Lubawska Dycha.
http://www.lubawskadycha.lubawa.pl/
Na liście startowej brakuje członków Akademii Biegania Grudziądz
:hejhej:
Plusem jest na pewno atest trasy na 10 km, jednak w tym samym dniu jest bieg w Ciechocinku, niestety, bez atestu (trasa liczy 10,5km). Dobrze, że w obu tych miejscowościach będą reprezentanci Akademii Biegania ;)
Nie od razu Rzym zbudowali, prawdopodobnie nigdy żaden człowiek nie przejdzie Mount Everest w jeden dzień - pewnych spraw w mgnieniu oka nie przeskoczysz, dlatego trenuj, a kiedyś przyjdzie Twój dzień chwały.
damian_91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

maratończyk pisze:
Da_Vido pisze:Odwieczne pytanie to "Biegać w grupie czy samotnie?".
http://polskabiega.sport.pl/polskabiega ... upie_.html
Osobiście uważam, że należy łączyć bieganie w pojedynkę ze wspólnym wybieganiem.
Z każdego można wyciągnąć dla siebie pewne plusy.
W grupie zawsze raźniej :hej: :hejhej:

Jestem przykadem tego że można biegać i samemu i w grupie :taktak: .Lubię samotne długie wybiegania z muzyką lub wsłuchując się w swój oddech :taktak: ,oraz bieganie w grupie gdzie mogę sobie poplotkować :hahaha: jak również wykonać treningi szybkościowe ścigając się z młodszymi ( Jarek,Dawid,Damian czy chcecie skopać mi dupę na jakis interwałach?-powodzenia :bleble:
Z czasem młodzi dadzą ci popalić. Na podbiegach nie wiem czy będziesz miał szanse ze mną się pościgać :hejhej:
Nie od razu Rzym zbudowali, prawdopodobnie nigdy żaden człowiek nie przejdzie Mount Everest w jeden dzień - pewnych spraw w mgnieniu oka nie przeskoczysz, dlatego trenuj, a kiedyś przyjdzie Twój dzień chwały.
damian_91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

amator76 pisze:Cześć wszystkim. Zapisałem się na bieg do Ciechocinka. Zdaje się, że Damian i Zbyszek szukali transportu na te zawody, więc jak ktoś się chce ze mną zabrać to nie ma problemu. Szczegóły ustalimy na treningu AB. Pozdrawiam.
W takim razie też się zapiszę na bieg w Ciechocinku. Mam nadzieję, że opłatę startową będzie można wpłacić w dniu zawodów.

P.S Na stronie AB będę miał inny nick - długodystansowiec :jatylko:
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie wróciłem z urlopu :echech:, jak będzie wyglądało środowe spotkanie? tradycyjnie o 18?
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maciek75 pisze:Właśnie wróciłem z urlopu :echech:, jak będzie wyglądało środowe spotkanie? tradycyjnie o 18?
Oczywiście Maciek że na 18.00 :taktak: i do tego robicie 2 kółka :hejhej: wokół jeziorka skoro ja będę się musiał męczyć na maratonie :wrrwrr: .
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja to mogę zrobić 2 kółka ale wokół jakiejś niewielkiej kałuży, ten urlop tak mnie rozleniwił, że moje przebieżki były coraz krótsze, oj będzie ciężko wrócić do formy bo i ciała przybyło. Andrzej wspominałeś coś, że kilka osób chciało biegać w Środę rano, czy to nadal aktualne, ktoś już deklarował chęć?

Co do Twojego środowego biegu to tym razem pamiętaj o pampersie no i trzymam kciuki.Powodzenia.
Obrazek
Awatar użytkownika
Icenty
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Chcecie zmienić godzinę w tą środę?
Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W środę zapraszam na trening o godzinie 9 i 18. Zobaczymy kto przyjdzie i później stwierdzimy ile tych kółek robimy w koło jeziora :bum:
Jeżeli jednak komuś godziny nie pasują to możemy jeszcze jeden zaplanować pomiędzy porannym i wieczornym.
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Witam, ja będę w środę przed plażą o 9, bo po południu jestem w pracy, może ktoś dołączy?
Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W niedziele po raz kolejny odbył się Bieg Katorżnika.
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

amator76 pisze:Witam, ja będę w środę przed plażą o 9, bo po południu jestem w pracy, może ktoś dołączy?
Dołączymy :bum: Ja będę i innych też zapraszam :hej:
ODPOWIEDZ