Igrzyska Londyn 2012
-
- Zaprawiony W Bojach
zupełnie nie rozumiem uwag co do składu reprezentacji Kenii:
pojechał mistrz świata, co było wiadomo od dawna, że pojedzie;
pojechał zawodnik, który w tym roku wygrał w Londynie a w zeszłym prawie odebrał rekord świata Makau, biegnąc po wiele trudniejszej trasie i bez drużyny pejsów
wreszcie pojechał zawodnik, który prezentował najrówniejszą formę podczas największych maratonów ostatnich dwóch lat - zwycięzca World Marathon Majors.
niep ojechali ci, którzy w tym sezonie dali ciała - Mosopa opędzili Etiopczycy, Makau zszedł w Londynie, Dżefrej Mutai w Bostonie.
proste.
pojechał mistrz świata, co było wiadomo od dawna, że pojedzie;
pojechał zawodnik, który w tym roku wygrał w Londynie a w zeszłym prawie odebrał rekord świata Makau, biegnąc po wiele trudniejszej trasie i bez drużyny pejsów
wreszcie pojechał zawodnik, który prezentował najrówniejszą formę podczas największych maratonów ostatnich dwóch lat - zwycięzca World Marathon Majors.
niep ojechali ci, którzy w tym sezonie dali ciała - Mosopa opędzili Etiopczycy, Makau zszedł w Londynie, Dżefrej Mutai w Bostonie.
proste.
- patryk91
- Wyga
- Życiówka na 10k: 33:33
- Życiówka w maratonie: 2:47:52
Moim zdaniem Heniek mógł pobiec jeszcze lepiej gdyny nie wiadomo pogoda, ale i to, że musiał śrubować czasu na zakwalifikowanie do IO. Wielu było takich u nas w ekipie co miało podobnie lub myśleli, że forma jest z eliminacji do IO...
Kalenji Team Poland
10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
- crolic
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:40:34
- Życiówka w maratonie: 03:40:47
- Kontakt:
Kulawy Pies, świetnie powiedziane, jak zwykle trafne podsumowanie.kulawy pies pisze: w każdym razie według statystyk ponoć mieliśmy zdobyć 10 i pół medalu.
Szost wygrywając (cokolwiek wirtualną) kategorię "białych maratończyków", jak dla mnie zdobył właśnie te brakujące "pół medalu", zapewniając mnóstwo emocji.
szacunek.
--
10,000k - 00:40:34 - 14.04.2013 r. - Niepołomice
21,097k - 01:34:33 - 16.05.2015 r. - Białowieża - Hajnówka
42,195k - 03:34:40 - 19.04.2015 r. - 14.CM Kraków
10,000k - 00:40:34 - 14.04.2013 r. - Niepołomice
21,097k - 01:34:33 - 16.05.2015 r. - Białowieża - Hajnówka
42,195k - 03:34:40 - 19.04.2015 r. - 14.CM Kraków
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
czwarte, synu, czwarte.
- dos Santos, Nakamoto, Paula.
------------------
to już chyba lepiej że Afrykanie jednak przyjechali.
zdrówko
------------------
to już chyba lepiej że Afrykanie jednak przyjechali.
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
aha, jeszcze jedna refleksja:
nie wiem, jak wynik Henryka będzie opisany w mainstreamowych mediach, ale widzę tu szansę (poprzez podkreślenie pierwszego europejczyka) na dotarcie do choć części kibiców-kolekcjonerów, (dla których liczą się tylko medale, a którzy często resztę sportowców mają za nic).
przykład Szosta jest wspaniałym argumentem, że i wynik poza strefą medalową może być prawdziwym sukcesem.
nie wiem, może znów jestem naiwny, ale wydaje mi się, że może to kogoś przekonać i zmienić nastawienie mas choć odrobinę.
zdrówko
nie wiem, jak wynik Henryka będzie opisany w mainstreamowych mediach, ale widzę tu szansę (poprzez podkreślenie pierwszego europejczyka) na dotarcie do choć części kibiców-kolekcjonerów, (dla których liczą się tylko medale, a którzy często resztę sportowców mają za nic).
przykład Szosta jest wspaniałym argumentem, że i wynik poza strefą medalową może być prawdziwym sukcesem.
nie wiem, może znów jestem naiwny, ale wydaje mi się, że może to kogoś przekonać i zmienić nastawienie mas choć odrobinę.
zdrówko
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
kulawy pies pisze:czwarte, synu, czwarte.
No to ta trójka jest w końcu biała czy nie?kulawy pies pisze:Szost wygrywając (cokolwiek wirtualną) kategorię "białych maratończyków"....

- mszary
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wielkie brawa dla Henryka Szosta! Świetne miejsce...
Ale... nie sądziłem, że japończyki tak dobrze latają
Wielkie "nie-brawa" dla TVP2 - nie dziwota, że ludzie nie chca abonamentu płacić. Jak podają, oficjalnie w programie że będzie relacja z maratonu mężczyzn a biegu (w którym biegnie przecież Polak) pokazują 10 minut a potem pokazują mecze to jest po prostu kpina z widzów, tych którzy czekają na konkretną relację.
Na szczeście wielkie brawa dla Eurosport - na nich zawsze można liczyć.
Takie jest moje zdanie.
Ale... nie sądziłem, że japończyki tak dobrze latają

Wielkie "nie-brawa" dla TVP2 - nie dziwota, że ludzie nie chca abonamentu płacić. Jak podają, oficjalnie w programie że będzie relacja z maratonu mężczyzn a biegu (w którym biegnie przecież Polak) pokazują 10 minut a potem pokazują mecze to jest po prostu kpina z widzów, tych którzy czekają na konkretną relację.
Na szczeście wielkie brawa dla Eurosport - na nich zawsze można liczyć.
Takie jest moje zdanie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Obawiam się jednak, że TV dostaje sygnał z Londynu i nie wiele ma do gadania, co pokarze i w jakiej dawce,...
Jeżeli chodzi o Japończyków to oni tak mają. Już od czasów Nurakami'ego aż do obecnych biegaczy. Światowa klasa!
Jeżeli chodzi o Japończyków to oni tak mają. Już od czasów Nurakami'ego aż do obecnych biegaczy. Światowa klasa!
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
tv na olimpiadzie może dostawać jednocześnie kilka sygnałów z różnych zawodów. i sama podejmuje decyzje co w którym momencie pokazywać, co nie.
liczba możliwych przekazów (dyscyplin) oczywiście zależy od tego jaki pakiet na relacje telewizja wykupiła.
a męski maraton z pewnością był dla TVP dostępny, skoro pokazywano relację z jego startu i małej pętli.
liczba możliwych przekazów (dyscyplin) oczywiście zależy od tego jaki pakiet na relacje telewizja wykupiła.
a męski maraton z pewnością był dla TVP dostępny, skoro pokazywano relację z jego startu i małej pętli.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- szymon_szym
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:52:14
TVP miała oddzielne sygnały z większości dyscyplin, w tym także z maratonu. Po prostu uznali, że siata interesuje więcej ludzi.
Ja oglądałem czysty przekaz z maratonu, bez komentarza i reklam... na stronie TVP Sport
Ja oglądałem czysty przekaz z maratonu, bez komentarza i reklam... na stronie TVP Sport

-
- Zaprawiony W Bojach
dzięki Bogu za internet w którym jest wszystko 

- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
dobre pytanieAdam Klein pisze:kulawy pies pisze:czwarte, synu, czwarte.
- dos Santos, Nakamoto, Paula.No to ta trójka jest w końcu biała czy nie?kulawy pies pisze:Szost wygrywając (cokolwiek wirtualną) kategorię "białych maratończyków"....

w każdym razie nie pochodzą z Afryki wschodniej
(Keflezighi jest urodzony w Erytrei, a dokładniej rzecz ujmując - biorąc pod uwagę datę ogłoszenia niepodległości tego państwa - jeszcze w Etiopii)
-------------
taaa... nie ma to jak rozważania o czystości rasy na bieganiepeel...
zdrówko
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31.16
- Życiówka w maratonie: 2:23;47
Ciekawy model Asicsa ma ten Japończyk, jakby nie patrzeć nasze barwy. Dziwne że takich modeli nie będzie można kupić w Polsce, miałyby duże szanse powodzenia
Żyje po to, by biegać
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Krzysiek, mógłbyś te buty pokazać? Zdjęcie, cokolwiek, bo nie mogę znaleźć.
Fajne zakończenie Olimpiady, ale Jasia Fasoli na otwarciu nic nie przebije
Edit. Fajowskie buciory.

Fajne zakończenie Olimpiady, ale Jasia Fasoli na otwarciu nic nie przebije

Edit. Fajowskie buciory.

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
Świetny wynik Henia. Miałem okazję obserwować w biegu na 10 km. na Goleniowskiej Mili Niepodległości w zeszłym roku. Naprawdę ma młynek w nogach. Ale pokazuje, że w Polsce też można. Zresztą nie tylko on jest przykładem wysokiej samodyscypliny. Weźmy chociażby Korzeniowskiego, czy Justynę Kowalczyk. Oni sami kreują swój los. Ale mają wytrwałość i żelazne postanowienie większe niż przeciętny, nie tylko człowiek, ale i sportowiec. Także trzeba brać się do roboty i nie narzekać. Wspomnijmy zresztą Bronka Malinowskiego... to była charyzma, no bo przecież nie najnowsza technologia, itp.
RobsonP
RobsonP