Zbicie 32 sek. na 1 km do połowy czerwca. Jak trenować?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
RobsonP
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

outsider991 pisze:
RobsonP pisze:Witaj tayron!
To już troszkę więcej wiemy, ale to wciąż za mało. Po pierwsze musisz być prawie pewien, że te 40 min. biegu przekłada się na ok. 9 km. Skąd to wiesz. Bo jeśli tak biegasz to całkiem niezła wyjściówka, ale możesz się mylić np. o cały km. i to już zmienia stan rzeczy, ale nawet gdyby to było 8 km. to też nieźle. Ponadto te 200-metrówki biegane po 38 sek. daje właśnie 3 min/km. Jednakże robisz 3 min. przerwy, to stanowczo za długo. Najlepiej pewne rzeczy pomierzyć na stadionie 400m. Wtedy masz pewność w jakim czasie biegasz określone odcinki. Napisz, czy masz możliwość skorzystania z 400-metrowej bieżni i możemy powoli coś kombinować z treningiem. Ja z wykształcenia jestem nauczycielm w-f, choć już w szkole nie pracuję. Na studiach,m.in. pomogłem koledze w ciągu 3 tygodni poprawic formę na 1500m., tak by zaliczył ten dystans z jego 5:45min na 5:30. Ponadto lekka atletyka to moja pasja, więc myślę, że coś możemy popróbować z Twoją życiówką. Ponadto, czy palisz papierosy i jak tan sprawa z alkoholem? Pozdrawiam.
RobsonP
38sek/200m to 3'10"/km ;)
Sorki, masz rację. Zmyliła mnie ta 8. Bowiem 18 sek. na 100m daje 3:00/km.
PKO
RobsonP
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witaj tayron.
Co u Ciebie, jak treningi? Dokonałeś jakichś konkretnych pomiarów czasowych na bieżni?
RobsonP
tayron
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie!
Od poniedziałku biegam według tego planu: http://www.bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=385
A co do pomiarów to wszystko się zgadza z wcześniejszymi informacjami.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź tutaj lub na priv.
runner2010
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00

Nieprzeczytany post

no to weź zrealizuj ten plan w całości i potem mozesz sobie zrobic test żeby zobaczyć na jakim jesteś poziomie
tayron
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

runner2010 pisze:no to weź zrealizuj ten plan w całości i potem mozesz sobie zrobic test żeby zobaczyć na jakim jesteś poziomie
pewnie tak zrobię tylko mam nadzieję że pod koniec października nie okaże się, że jednak ten plan mało mi się przydał...
Mam takie pytanie odnośnie tego planu co zrobić jeśli opuszczę jeden dzień treningu (mam wtedy wrócić do treningu opuszczonego eliminując przy tym aktualny czy w ogóle go pominąć i iść zgodnie z planem)?
runner2010
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00

Nieprzeczytany post

jak opuścisz jeden trening to się nic nie dzieje.... po prostu realizuj dalej trening.
No a czemu tak pesymistycznie podchodzisz do tego planu? Pomoże, nie pomoże, ale na pewno ci nie zaszkodzi. Uda się - to się uda i bardzo dobrze,
a jak coś nie wyjdzie to i tak od października będziesz miał jeszcze bardzo dużo czasu do poprawienia swojego wyniku do czerwca 2013r. (bo ten termin cb interesuje). Uwierz mi - 10 miesięcy to bardzo dużo czasu.
P.S a co ci nie pasuje w tym planie? :)
tayron
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Po prostu nie chcę zmarnować tego czasu, ale skoro mówisz że może być tylko lepiej to jestem spokojny :hej:
To nie tak, że coś mi w nim nie pasuję :ble: po prostu niebawem skończą się wakacje i przez szkołę nie będę miał zbyt dużo czasu, ale myślę że uda mi się to jakoś pogodzić.
Pozdrawiam i dzięki za szybką odpowiedź :usmiech:
RobsonP
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam. Jak tam treningi i postępy? Motywacja nie spadła? Uważasz na przetrenowanie i kontuzje?
RobsonP
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Cos na motywacje:
Zonka wczoraj na zawodach na 1000m popedzila w 3:16,6... tyle ze ona jast juz starsza od twojej mamy (44).

Wiec wez sie do roboty!!

Rolli
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ