Witam!
Mam 18 lat. Chciałbym zrzucić około 20 kg. Jaki trening, ile, kiedy i jak powinienem wybrać? Zależy mi na dość szybkich (w zdrowych granicach) efektach.
Dotychczas codziennie chodziłem na siłownię, gdzie 10 km na rowerze, 20 km na aparacie do biegania, ale nie bieżni, tylko takim z pałąkami. Do tego 500 sztuk na wiosełkach. Po każdym ćwiczeniu 20 brzuszkow. Słyszałem jednak ze nie ma nic lepszego jak poranne bieganie.
Porodzcie co mam zrobić.
Zarzucenia masy
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Kto rozsiewa takie beznadziejne informacje ? Potem pojawia sie cala rzesza zapalencow myslaca ze w 2 miesiace beda mieli kaloryfer na brzuchu od porannego biegania. Kolego to co robisz wystarcza na zrzucenie zbednych kilogramow ale najwazniejsza to systematycznosc i czas. Daj sobie pol roku cwiczen 3x w tygodniu i efekty beda napewno.kubajunior pisze:Słyszałem jednak ze nie ma nic lepszego jak poranne bieganie.
Porodzcie co mam zrobić.
-
- Rozgrzewający Się
Zdaje sobie sprawę, że kaloryfer to żmudna praca i nie osiągnę tego w tydzień czy dwa.
Niemniej nie mam żadnego doświadczenia w trenowaniu....
Ćwiczę od początku sierpnia codziennie. Codziennie ten sam zestaw. Mam nadzieję, że da to efekty.
Czyli już nie zrywać się rano i nie biegać 10 km?
Niemniej nie mam żadnego doświadczenia w trenowaniu....
Ćwiczę od początku sierpnia codziennie. Codziennie ten sam zestaw. Mam nadzieję, że da to efekty.
Czyli już nie zrywać się rano i nie biegać 10 km?
-
- Zaprawiony W Bojach
Każdy dzień przynosi kilka dokładnie takich samych wątków....
Chcesz na nowy rok szkolny się !@#$%?
Najlepiej zrywaj się o 3 rano i biegnij 100km. Po 2 tygodniach powinieneś zrzucić z 20kg.
A tak na poważnie to daj sobie minimum pół roku i uważaj na przetrenowanie. Ćwiczenie ciągle tego samego to zły pomysł, należy różnicować bodźce. Do tego koniecznie zapodaj jakąś dietę.
Chcesz na nowy rok szkolny się !@#$%?
Najlepiej zrywaj się o 3 rano i biegnij 100km. Po 2 tygodniach powinieneś zrzucić z 20kg.
A tak na poważnie to daj sobie minimum pół roku i uważaj na przetrenowanie. Ćwiczenie ciągle tego samego to zły pomysł, należy różnicować bodźce. Do tego koniecznie zapodaj jakąś dietę.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja słyszałem, że nie ma nic lepszego jak poranny seks.kubajunior pisze:Słyszałem jednak ze nie ma nic lepszego jak poranne bieganie.
Porodzcie co mam zrobić.

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 39:01
zacznij od diety. rodzaj treningu, w kontekscie zrzucania sadla, jest wg mnie sprawa drugorzedna.kubajunior pisze:Witam!
Mam 18 lat. Chciałbym zrzucić około 20 kg. Jaki trening, ile, kiedy i jak powinienem wybrać? [...]
Porodzcie co mam zrobić.