pil pisze:Crocodil, a gdzie dostałeś swojego Kalenji 700 GPS? i jakie były koszty sprowadzenia, bo z tego co widzę raczej nie jest dostępny w PL
a, i jeszcze pytanie - jak z łapaniem aktualnego tempa przy bieganiu interwałów?
Właśnie to jest najzabawniejsze, że kupiłem go najzwyczajniej w świecie w sklepie

Informacje o tym GPS-ie odnalazłem w Internecie i próbowałem skontaktować się z Decathlonem, żeby dowiedzieć się kiedy będzie dostępny w Polsce, niestety bezskutecznie. Tak się akurat złożyło że pojechałem po coś do "swojego" Decathlonu, patrzę do gablotki z elektroniką, a tam leżą sobie oba modele GPS-ów (700 GPS i 300 GPS)

Akurat była sobota i nie miałem na koncie wystarczających środków ale kiedy przyszedłem w poniedziałek, zegarek nadal tam był

Myślę że najlepiej będzie spróbować się dodzwonić do konkretnego sklepu Decathlonu, wybrać dział "Akcesoria" i tam się dopytywać

Nawet jeśli akurat nie ma, to czasem pracownicy mają informacje kiedy będzie. Faktycznie to dosyć dziwne, że na oficjalnej polskiej stronie nic o tym zegarku nie ma ale może zwyczajnie większe ilości wysyłają "na zachód"? Na pewno są normalnie dostępne we Francji i w Hiszpanii, chyba także w Niemczech i Holandii.
Akurat do biegania interwałów kupiłem sobie ten zegarek i sprawdza się bardzo dobrze

Oczywiście jak praktycznie każdy GPS (akurat jest o tym artykuł na stronie głównej) ma opóźnienia (powiedziałbym że własnie gdzieś koło 30s przy starcie z miejsca) i tempo trochę skacze ale nie licząc zakrętów, skoki te nie są duże (rzędu 5-15 s/km). Mówiąc krótko, z pewnością nie odstaje pod tym względem od innych podobnych urządzeń

Fajne przy bieganiu interwałów są powiadomienia wibracjami przy przekraczaniu zaplanowanej szybkości/tempa/tętna; nie są zbyt częste (chyba co 15 sekund) i mam wrażenie że dosyć inteligentne (wydaje mi się, że powiadamia dopiero kiedy faktycznie zwolniłeś/przyspieszyłeś a nie kiedy odczytywane tempo chwilowo się zmieniło bo np. skręciłeś). Zegarek ma dosyć spore możliwości ustawiania treningów interwałowych i tzw. piramidowych (najlepiej spójrz do instrukcji).
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem