Sigma RC1209

lasal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
żeby nie zakładać nowego tematu podepnę się tutaj,

Mam takie pytanie chce kupić sigmę rc1209 albo jakiś niższy model bez mierzenie dystansu i prędkości . Z tego co udało mi się przeczytać po wpisach , sigma mierzy podczas biegu całkiem dokładnie (błąd rzędu 5-10% nie będzie dla mnie tragedią) ale czy taki pomiar dystansu ma szansę się sprawdzić podczas gry w piłkę gdzie bieg nie jest tak jednostajny ? (niby działanie jest podobne jak urządzenia MiCoach ?)? http://allegro.pl/adidas-micoach-speed- ... 36393.html

Byłaby to dla mnie bardzo fajna dodatkowa funkcja ! Myślicie że może Sigma działać w takich warunkach ?

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lasal pisze:Witam,
żeby nie zakładać nowego tematu podepnę się tutaj,

Mam takie pytanie chce kupić sigmę rc1209 albo jakiś niższy model bez mierzenie dystansu i prędkości . Z tego co udało mi się przeczytać po wpisach , sigma mierzy podczas biegu całkiem dokładnie (błąd rzędu 5-10% nie będzie dla mnie tragedią) ale czy taki pomiar dystansu ma szansę się sprawdzić podczas gry w piłkę gdzie bieg nie jest tak jednostajny ? (niby działanie jest podobne jak urządzenia MiCoach ?)? http://allegro.pl/adidas-micoach-speed- ... 36393.html

Byłaby to dla mnie bardzo fajna dodatkowa funkcja ! Myślicie że może Sigma działać w takich warunkach ?

Pozdrawiam
Raczej wątpię, przy grze w piłkę ruchy są nieregularne, przy dryblingu szarpane, Sigma zgłupieje, ona nie ma typowego footpoda zaczepianego na but, jak w Polarze lub Garminie, ten czujnik jest zamocowany na klatce piersiowej razem czujnikiem tętna.
Poza tym 10% błąd to bardzo dużo.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

lasal pisze:Byłaby to dla mnie bardzo fajna dodatkowa funkcja ! Myślicie że może Sigma działać w takich warunkach ?
Kolega powyżej napisał wszystko. Sigma zgłupieje. W dodatku musisz nosić akcelerometr na klacie/biodrze, który przy uderzeniu piłką może wbić się w ciało.

A w ogóle w piłce nożnej to można sensownie (czyt. z małym błędem) policzyć przebiegnięty dystans (ciekawe ile "przelatuje" sama piłka :hahaha: ) ? A jeśli tak - to po co to komu ? Po co taka statystyka ? Czy ona coś wnosi ?
krunner
lasal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki koledzy za odpowiedzi :) moje wątpliwości zostały rozwiane , niestety :) w takim razie zostaje z zamiarem zakupu samego pulsometru ... albo może i tej sigmy tylko wykorzysta się jedynie przy bieganiu :P funkcję dystansu ...

A w piłce można zmierzyć dystans (tak na użytek amatorski to tym ustrojstwem podobno MiCoach w poprzednim poście link) i też jest to ciekawa statystyka :) a co wnosi ... wiemy ile przebiegliśmy na boisku :) choćby dla samego siebie i dla porównania z kolegami :) wkońcu byłby koniec odwiecznego pytania kto najwięcej biegał a kto się obijał heheheh .

ps Mi MiCoach nie pasuje bo gramy głównie na hali a tam nie ma buta dostosowanego ... :(

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

zamykam moje pytanie
ODPOWIEDZ