Komentarz do artykułu "Chudy Wawrzyniec" - 80 i 50 km. Nowy bieg po Beskidzie Żywieckim
-
- Zaprawiony W Bojach
dodatkową możłiwość podjechania rowerem do 10km.
no i helikopter na punktach.
no i helikopter na punktach.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Qba Krause pisze:hehe. kulawy nabiera wody w usta i co kilometr przełyka kroplę. więcej nie trzeba.
a tak poważnie, jeżeli po drodze są strumyki a organizm wytrenowany, to wystarczy półlitrowa butelka w ręce. z ciekawości, tak właśnie jedziesz piotrek?
Qba nawet Indianie z Am.Płd. wiedza ze nie z kazdego strumyka sie pija

-
- Zaprawiony W Bojach
nie jestem indianinem, nie wiedziałem, sądziłem, że górskie strumyki są raczej bezpieczne... 

- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
motyla noga! daj spokój z tymi biegami w parach! w przedszkolu jesteśmy czy jak? Rzeźnika jeszcze jakoś ścierpiałem, ale ani jednego więcej!Ewa123 pisze:Regulamin regulaminem, ale szkoda, ze nie wprowadzono podobnej jak na rzeźniku zasady biegu parami. Trasa jest dość trudna, szczególnie po 50 km zaczyna się zabawa, jeśli będzie upał - na pewno nie ułatwi to pokonywania dystansu. Dla bezpieczeństwa zawodników pary być powinny. Sam telefon wszystkiego nie rozwiązuje.
i jakie niebezpieczeństwo? w Alpach, Dolomitach czy Górach Skalistych są dziesiątki biegów w duuuużo trudniejszym terenie i na duuużo dłuższych dystansach i jakoś nikt tam nie narzeka na brak bezpieczeństwa... jak ktoś nie umie/boi się biegać po górach, to niech nie biega, dla własnego bezpieczeństwa.
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
-
- Dyskutant
Przeciez regulamin NIE zabrania biegania parami - mozesz przeciez biec z partnerem cala trase.Ewa123 pisze:Regulamin regulaminem, ale szkoda, ze nie wprowadzono podobnej jak na rzeźniku zasady biegu parami. Trasa jest dość trudna, szczególnie po 50 km zaczyna się zabawa, jeśli będzie upał - na pewno nie ułatwi to pokonywania dystansu. Dla bezpieczeństwa zawodników pary być powinny. Sam telefon wszystkiego nie rozwiązuje.
a jako ze endurance quest sie skonczyl to ponawiam pytania do orgow:
1) jakie sa przewyzszenia na poszczegolnych dystansach?
2) jakie izo i jedzenie bedzie na punktach?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
A' propos wyposażenia.
Widziałem kiedyś jednego ultrasa, który nie dosyć, że biegł bez plecaka to nawet bez koszuli... w samych tylko spodenkach. Za to, w swoich adidasach miał takie małe kieszonki, zasuwane na zamek - w bocznej części buta od zewnętrznej strony – jeśli dobrze pamiętam.
Akurat straszny był upał. Solidnie już zmęczony, przystanął - jak gdyby nigdy nic - na połoninie, schylił się rozsuwając jednocześnie zamek przy prawym bucie. Z kieszonki wyciągnął klasyczną słuchawkę natryskową, za którą zaczął wysuwać się prysznicowy wąż... Biegacz się wyprostował i, przez dobrą chwilę, chłodził się pod owym prysznicem - aż orzeźwienie zaczęło się uwidoczniać na jego twarzy. Wnet schował wszystko z powrotem do tej samej kieszonki (wąż sam się wślizgnął a słuchawka zaraz za nim – coś tak jak kabel w odkurzaczu), szybko zasunął zamek i... pobiegł dalej. Strasznie byłem ciekaw co miał w kieszonce przy lewym bucie, ale mi odszedł na zbiegach i już go nie doszedłem.
Widziałem kiedyś jednego ultrasa, który nie dosyć, że biegł bez plecaka to nawet bez koszuli... w samych tylko spodenkach. Za to, w swoich adidasach miał takie małe kieszonki, zasuwane na zamek - w bocznej części buta od zewnętrznej strony – jeśli dobrze pamiętam.
Akurat straszny był upał. Solidnie już zmęczony, przystanął - jak gdyby nigdy nic - na połoninie, schylił się rozsuwając jednocześnie zamek przy prawym bucie. Z kieszonki wyciągnął klasyczną słuchawkę natryskową, za którą zaczął wysuwać się prysznicowy wąż... Biegacz się wyprostował i, przez dobrą chwilę, chłodził się pod owym prysznicem - aż orzeźwienie zaczęło się uwidoczniać na jego twarzy. Wnet schował wszystko z powrotem do tej samej kieszonki (wąż sam się wślizgnął a słuchawka zaraz za nim – coś tak jak kabel w odkurzaczu), szybko zasunął zamek i... pobiegł dalej. Strasznie byłem ciekaw co miał w kieszonce przy lewym bucie, ale mi odszedł na zbiegach i już go nie doszedłem.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
jabłuszkiem aby nie częstował?
smakowało?
no to nie narzeka, że mu uciekł na zbiegach i więcej go nie widział. tak miało być.
pisali o tym już dwa tysiące lat temu w takim jednym grubym podręczniku do trailrunningu.
zdrówko
smakowało?
no to nie narzeka, że mu uciekł na zbiegach i więcej go nie widział. tak miało być.
pisali o tym już dwa tysiące lat temu w takim jednym grubym podręczniku do trailrunningu.
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
ale kopnąć bardziej z lewej strony - wtedy delikwent wykona raczej prawo-skręt (= wariant 80km), czy kopnać bardziej z prawej strony - wtedy delikwent wykona lewo-skręt (= wariant 50km)...

"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
ano - pobieglim.
moje uwagi tyczące imprezy będą skrajnie ultrasubiektywne, bo: (wpisz dowolny czynnik subiektywizujący obiór imprezy, na pewno będzie pasował)
a)...
b)...
c)...
d)...
e)...
---------
po wyczerpującym obwarowaniu zastrzeżeniami, można przejść do sedna.
to jest dobra impreza.
lepsza od Rzeźnika.
1)trasa jest ciekawsza i bardziej urozmaicona
2) wybór 50 i 80km jest bardziej zachęcający do startu (nie tylko dla początkujących!!!)
3) można biegać solo, co jest znaczącym ułatwieniem (choć w praktyce i tak tworzą się grupy)
4) nagrody o kilkukrotnie wyższej wartości
5) niższe wpisowe
6) darmowe noclegi dla wszystkich chętnych
5) bezpretensjonalność (mimo że już się trochę oswoiłem z terminem 'Rzeźnik'; "Rzeźnik Hardcore" to dla mnie wciąż szczyt pretensjonalności)
tu się po prostu biega, zamiast napinać na rzeźnicko-hardcorowy charakter swojego hobby
6)last but not least: po imprezie zostało jeszcze darmowe piwo dla wszystkich chętnych
-------------------
a w ogóle to przejebałem, a jak mnie Marcin wyprzedził pięć kilometrów przed metą, to już w ogóle mi się wszystkiego odechciało i do mety doczłapałem tak emeryckim truchtem, jak chyba nigdy w życiu.
fajnie było.
zdrówko
moje uwagi tyczące imprezy będą skrajnie ultrasubiektywne, bo: (wpisz dowolny czynnik subiektywizujący obiór imprezy, na pewno będzie pasował)
a)...
b)...
c)...
d)...
e)...
---------
po wyczerpującym obwarowaniu zastrzeżeniami, można przejść do sedna.
to jest dobra impreza.
lepsza od Rzeźnika.
1)trasa jest ciekawsza i bardziej urozmaicona
2) wybór 50 i 80km jest bardziej zachęcający do startu (nie tylko dla początkujących!!!)
3) można biegać solo, co jest znaczącym ułatwieniem (choć w praktyce i tak tworzą się grupy)
4) nagrody o kilkukrotnie wyższej wartości
5) niższe wpisowe
6) darmowe noclegi dla wszystkich chętnych
5) bezpretensjonalność (mimo że już się trochę oswoiłem z terminem 'Rzeźnik'; "Rzeźnik Hardcore" to dla mnie wciąż szczyt pretensjonalności)
tu się po prostu biega, zamiast napinać na rzeźnicko-hardcorowy charakter swojego hobby
6)last but not least: po imprezie zostało jeszcze darmowe piwo dla wszystkich chętnych

-------------------
a w ogóle to przejebałem, a jak mnie Marcin wyprzedził pięć kilometrów przed metą, to już w ogóle mi się wszystkiego odechciało i do mety doczłapałem tak emeryckim truchtem, jak chyba nigdy w życiu.
fajnie było.
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
-
- Rozgrzewający Się
Uwaga o bezpretensjonalności wielce doniosła. Na tyle doniosła, że postanowiłem zreaktywować konto na bieganiu, by ją zaakcentować. Poza tym impreza bardzo dobra.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja tez cos skrobne:)
Impreza super. Trasa rewelacja. Pogoda tez byla calkiem sympatyczna. Pierwszy raz zmierzylem sie z takim dystansem i z takim profilem trasy i musze przyznac ze juz nie moge sie doczekac kolejnego
Pozdrawiam Wszystkich uczestnikow i gratuluje dotarcia do mety
Impreza super. Trasa rewelacja. Pogoda tez byla calkiem sympatyczna. Pierwszy raz zmierzylem sie z takim dystansem i z takim profilem trasy i musze przyznac ze juz nie moge sie doczekac kolejnego

Pozdrawiam Wszystkich uczestnikow i gratuluje dotarcia do mety