Endomondo - opinie

Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

taak, tyle ze w druga strone juz nie, a potrzebuje mojego polskiego numeru zeby przelewy robic od czasu do czasu z zagranicy :( i wtedy uzywam starej, dobrej Nokii 3310 :sss: jak jestm w Polsce to z reszta tez jej uzywam ;) tyle ze na niej endomondo nie chodzi ;)
PKO
Tek7iLa
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45:10

Nieprzeczytany post

Witam
Mam pytanko ( techniczne ) właśnie się zalogowałem na stronce i pogralem app z marketu, czy musze jeszcze to jakos razem skofigurować ? Poniewaz gdy włączam apke i ta zakładke z mapką to pokazuje mi ze jestem kompletnie gdzie indziej i podczas biegu nie śledzi mnie ? ( mam HTD desire S ) ?
m@rek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, ja mam HTC wildfire, czyli z dolnej półki i działa z endomondo normalnie, łapie od razu GPS /nawet bardzo szybko/ i nie gubi zasięgu. Jeden raz tylko zdarzyło mi się, że urwało mi kilka kilometrów z treningu, ale pogoda była ... znaczy nie było pogody, ledwo dotarłem do domu...
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego programiku :taktak:
Tek7iLa
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ok, a pytanko włączasz GPS czy Internet czy oba?
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no na pewno wylacze przesyl danych, zeby uniknac oplat za roaming.
Sam sygnal GPS powinien byc odbierany bez dodatkowych oplat (chyba ze sie myle). Tylko czy Endo bedzie tak chodzic? I jak potem eksportowac dane na serwer? Jak bede w zasiegu Wi-fi?
Tek7iLa
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A muszę może coś w telefonie przestawić bo nie chce mi żadnego satelity wyszukać, a jak lokalizuje przez internet to bardzo niedokładnie
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

O drodzy użytkownicy tego portalu do składowania treningów, czy te całe endomondo za "LAPy" rozumuje tylko 1km odcinki? Załóżmy, że mam 8x1km trening interwałowy z przerawmi 3minutowymi, czy jeżeli zuploaduję tam taki trening, to nie ma ma możliwości, żeby mi rozróżniał czas przerwy od czasu odcinka szybkościowego? Bawiłem się tym trochę ostatnio i to dziadostwo jest za głupie, aby rozróżniać przerwy od odcinka właściwego (albo to ja nie umiem tego ustawić). Ten portal sumuję mi to wszystko jako 1km lapy, a nie jako 1km/3min.

Ten typ tak ma?
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
DamianS
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:56:52

Nieprzeczytany post

Mam wersję pro i po treningu interwałowym własnym np: 3X1.6km z 1min. przerwy jest podsumowanie na koniec dla każdej przerwy i odcinka osobno (czas i tempo min/km). Ale tylko na fonie!!! W serwisie www jest nadal lap co 1 km. Generalnie mi to nie robi, bo przenoszę zapis z fona jako koment do treningu i wiem jak i co biegałem. Mogłoby to być jednak ujednolicone.
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

No to jednak bieda.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gryzzelda pisze:a ja mam pytanie tego typu: czy Endomondo zapamieta mi trening (w sensie odleglosc i czas) jesli bede miala wylaczona transmisje danych? W sobote jade do Ojczyzny na 3 tygodnie i rozwazam zakup karty miko-sim do ajfona tylko po to, zeby moc rejestrowac ew. biegi ;)
tak
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sakii pisze:
Gryzzelda pisze:a ja mam pytanie tego typu: czy Endomondo zapamieta mi trening (w sensie odleglosc i czas) jesli bede miala wylaczona transmisje danych? W sobote jade do Ojczyzny na 3 tygodnie i rozwazam zakup karty miko-sim do ajfona tylko po to, zeby moc rejestrowac ew. biegi ;)
tak
wlasnie przetestowalam i dziala jak trza! :)
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:O drodzy użytkownicy tego portalu do składowania treningów, czy te całe endomondo za "LAPy" rozumuje tylko 1km odcinki? Załóżmy, że mam 8x1km trening interwałowy z przerawmi 3minutowymi, czy jeżeli zuploaduję tam taki trening, to nie ma ma możliwości, żeby mi rozróżniał czas przerwy od czasu odcinka szybkościowego? Bawiłem się tym trochę ostatnio i to dziadostwo jest za głupie, aby rozróżniać przerwy od odcinka właściwego (albo to ja nie umiem tego ustawić). Ten portal sumuję mi to wszystko jako 1km lapy, a nie jako 1km/3min.

Ten typ tak ma?
okrążenie to kilometr - tak jest w endomondo.
I głupie to nie jest. Endomondo - tak jak każdy tego typu program - działa w oparciu o gps. A gps do mierzenia interwałów to jest idiotyczny pomysł. Za duży błąd pomiaru.
Wg endomondo, gdy biegam po mieście - wokół budynki, linie, gęste drzewa, ekrany dźwiękochłonne i tego typu rzeczy to mam ciulowy czas. Jak pójdę na stadion, który stoi na "pustyni", nad nim i wokół niego nic nie ma, to zawsze jestem szybszy o 20-30 sekund na każdym kilometrze.
Endomondo to fajne narzędzie do mierzenia przebiegniętego dystansu, ale kiepskie to mierzenia krótkich odcinków i czasu
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

można mierzyć interwały tylko nie na stadionie. proste.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a ja mam pewien problem. biegam z garminem fr 60. zawsze po treningu przesylam dane do gamin connect, oraz recznie wprowadzam trening do endomondo. wszystko bylo ok przez miesiac az do dzisiaj. biegi w endomondo poprzestawialy sie, tzn. biegalem np w poniedzialek 30.07 a trening przesunal sie na 31.07? i takie przesuniecia sa przez caly miesiac :wrrwrr: sa rowniez jakies biegi z kosmosu, np jakies 2 km w 37min. Wie ktos moze o co tu chodzi? :echech:
Obrazek
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

gores87 pisze:a ja mam pewien problem. biegam z garminem fr 60. zawsze po treningu przesylam dane do gamin connect, oraz recznie wprowadzam trening do endomondo. wszystko bylo ok przez miesiac az do dzisiaj. biegi w endomondo poprzestawialy sie, tzn. biegalem np w poniedzialek 30.07 a trening przesunal sie na 31.07? i takie przesuniecia sa przez caly miesiac :wrrwrr: sa rowniez jakies biegi z kosmosu, np jakies 2 km w 37min. Wie ktos moze o co tu chodzi? :echech:
A nie przesunął Ci się czas w garminie?? W endo mozesz ewentualnie ręcznie przestawić sobie datę albo godzinę...

Ja ostatnio zauważylem że strasznie nierówno liczy poszczególne kilometry, ale w sumie nie wiem czy to wina jakiś zmian czy zawsze tak było....

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ