Witam!
Mam 16 lat, 180 cm wzrostu i 59 kg wagi. Chciałbym się spytać, czy wynik 2:25 - 2:30 w biegu na 800m to dobry wynik jak na moje warunki fizyczne? Nie prowadzę żadnych treningów, po prostu lubię grać we wszelakie sporty drużynowe (piłka nożna, koszykówka, siatkówka) i to mój jedyny wysiłek fizyczny, który też nie jest zbyt częsty. Jak te wyniki wyglądają? Możliwe jest zejście poniżej 2 minut? Jak mógłbym trenować od września (przy szkole mam bieżnię i chciałbym za miesiąc zacząć biegać)?
Moje wyniki na 800m - dobre?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:22
- Życiówka w maratonie: brak
hmmm wg mnie to tak chyba nie za bardzo, nie są tragiczne ale czy dobre ??
2:30 na 800m to wychodzi po 1:15 na 400m, a ja gdzie warunków nie mam 17lat 178/69 (cm/wzrost) we wrześniu rok temu po bardzo nie regularnym bieganiu przez wakacje wakacje zrobiłem 1:02 na 400m.
czy można zejść poniżej 2min ??
Jasne że można
każdy od czegoś musi zacząć, dobry trening których na tym forum nie brakuje i ognia 
a i dlaczego dopiero za miesiąc ?? po truchtaj sobie wieczorami kilka km i zobacz czy Ci podchodzi bieganie bo za miesiąc zapał może zejść ...
2:30 na 800m to wychodzi po 1:15 na 400m, a ja gdzie warunków nie mam 17lat 178/69 (cm/wzrost) we wrześniu rok temu po bardzo nie regularnym bieganiu przez wakacje wakacje zrobiłem 1:02 na 400m.
czy można zejść poniżej 2min ??
Jasne że można

a i dlaczego dopiero za miesiąc ?? po truchtaj sobie wieczorami kilka km i zobacz czy Ci podchodzi bieganie bo za miesiąc zapał może zejść ...
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dokładnie tej samej rady chciałem udzielićIXOF pisze:a i dlaczego dopiero za miesiąc ?? po truchtaj sobie wieczorami kilka km i zobacz czy Ci podchodzi bieganie bo za miesiąc zapał może zejść ...