WARSZAWA - Stadion RKS SKRA, Wawelska 5, sobota 9:30

Awatar użytkownika
rushatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:41
Życiówka w maratonie: 4:18

Nieprzeczytany post

AniaM pisze: Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie szukać dobrych ćwiczeń na wzmocnienie mięśni tułowia? Z góry dziękuję :)
http://bieganie.pl/?cat=2&id=1457&show=1
to chyba załatwia sprawę na kilkanaście tygodni :hejhej:
a może taka krótka sesja, pomiędzy innymi ćwiczeniami na sobotę :hejhej: :hejhej: ?

tak na marginesie.. co dla Was oznacza dłuższe wybieganie? 15-20km na bieżni? przecież nam się w głowach zakręci :bum:
nie wiem jak Wam, ale mi nie chce się samemu robić np. siły biegowej, porządnego rozciągania które trwałoby dłużej niż 10 minut i kilku innych rzeczy :bum: :bum: .. a na Skrze nie ma wyboru.. po prostu trzeba :uuusmiech:

długie wybiegania proponowałbym zostawić sobie na niedzielny poranek, gdy po sobocie nie da się szybko biegać.. wtedy wchodzi fajne, wolne tempo i do tego jeszcze jaki trening mentalny żeby się do biegu przekonać ;) :hejhej:
Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, 09:24 przez rushatek, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
rushatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:41
Życiówka w maratonie: 4:18

Nieprzeczytany post

i jeszcze to.. dynamiczne ćwiczonka.. ale to chyba :bum: :bum: trudniejsze
http://bieganie.pl/?show=1&cat=2&id=1000
Anka17
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

rushatek pisze:
AniaM pisze: Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie szukać dobrych ćwiczeń na wzmocnienie mięśni tułowia? Z góry dziękuję :)
http://bieganie.pl/?cat=2&id=1457&show=1
to chyba załatwia sprawę na kilkanaście tygodni :hejhej:

tak na marginesie.. co dla Was oznacza dłuższe wybieganie? 15-20km na bieżni? przecież nam się w głowach zakręci :bum:
nie wiem jak Wam, ale mi nie chce się samemu robić np. siły biegowej, porządnego rozciągania które trwałoby dłużej niż 10 minut i kilku innych rzeczy :bum: :bum: .. a na Skrze nie ma wyboru.. po prostu trzeba :uuusmiech:

długie wybiegania proponowałbym zostawić sobie na niedzielny poranek, gdy po sobocie nie da się szybko biegać.. wtedy wchodzi fajne, wolne tempo i do tego jeszcze jaki trening mentalny żeby się do biegu przekonać ;) :hejhej:

BARDZO DZIĘKUJĘ!!!! :)))

Dla mnie "dłuższe wybieganie" to w ogóle jakikolwiek ruch w tej chwili ;) Jako początkująca nie chcę nikogo w żaden sposób ograniczać. Po prostu w razie czego odpocznę. A ćwiczenia ze Skry są niezwykle cenne :)) To taki ulubiony punkt programu :))
malkrzysztof
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

AniuM spokojnie, ja z kolegą w miniony weekend debiutowaliśmy na BBL. Ja biegam od dwóch miesięcy a kolega pierwszy raz biegał i daliśmy radę. Trucht dwudziesto minutowy podczas rozgrzewki zrobiliśmy swoim tempem bez żadnego parcia na trzymanie się czołówki i udało się, później było już tylko lepiej :)

polecam
Awatar użytkownika
Magaa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dobra, uspokoiliście mnie :) Będę w takim razie - do zobaczenia w sobotę :)
Anka17
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

malkrzysztof pisze:AniuM spokojnie, ja z kolegą w miniony weekend debiutowaliśmy na BBL. Ja biegam od dwóch miesięcy a kolega pierwszy raz biegał i daliśmy radę. Trucht dwudziesto minutowy podczas rozgrzewki zrobiliśmy swoim tempem bez żadnego parcia na trzymanie się czołówki i udało się, później było już tylko lepiej :)

polecam

:) Zdecydowanie jestem za bieganiem w swoim tempie i odpoczynkiem. Na stadionie często jestem przed wyprzedzającą mnie właśnie po raz kolejny czołówką :) Wy też mnie minęliście :) Przy czym ścigam się sama ze sobą i jestem przeszczęśliwa, że przestałam marzyć i dzięki bratu wreszcie zaczęłam biegać.

Magaa - moim zdaniem na Skrze jest bardzo fajnie. W sobotę przekonasz się sama.

Do zobaczenia w ten lub następny weekend:)
malkrzysztof
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy ktoś może wie jak to jest z trenerami? Co tydzień jest kto inny? zawsze jest jedna osoba?
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

nie martwcie sie tempem - własnie dlatego tak dobrze jest cwiczyc wspolnie na stadionie! Każdy leci swoim tempem, tyle ile może, a mimo wszystko trener ma jakiś tam ogląd na wszystkich :)

Ja przebiegalam prawie całą zimę (czasami przychodziło po 10 osób..), prawie zawsze odpadam pod koniec rozgrzewki, a w ostatnią sobotę zostałam nawet zdublowana.... ale mam kontuzję stawu skokowego!! (nie ma jak dobra wymówka :bum: ) I się nie przejmuję że mam slabe tempo - porównajcie się do swoich znajomych z kanapy od razu wam sie humor poprawi :)

Trenerzy są na ogół ci sami, aczkolwiek teraz sezon startowo - urlopowy, więc się nie dziwię że rotacja jest - ja też co drugi tydzień jestem poza domem :)
Mich0409
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

I to tak serio serio, ze sie przychodzi mowi "czesc, ja tez bym chcial" i wszystko jest ok? Nie ma zadnych rytualow przejscia ani nic w tym guscie? I mozna podpatrzec jak powinien trening wygladac i popytac itd? Bo to brzmi tak fajnie, ze az lekko nierealnie, gdzies musi byc haczyk. I to mozna tak po prostu przyjsc bez wczesniejszej zapowiedzi sobie poczlapac z innymi?
jerry.s
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mich0409 pisze:I to tak serio serio, ze sie przychodzi mowi "czesc, ja tez bym chcial" i wszystko jest ok? Nie ma zadnych rytualow przejscia ani nic w tym guscie? I mozna podpatrzec jak powinien trening wygladac i popytac itd? Bo to brzmi tak fajnie, ze az lekko nierealnie, gdzies musi byc haczyk. I to mozna tak po prostu przyjsc bez wczesniejszej zapowiedzi sobie poczlapac z innymi?
hmmmm ... to jeśli już o to pytasz ... :sss:
no to jedziemy ... jak przyjdziesz musisz przedstawić się, przekazać każdemu kopię cv, numer telefonu (dziewczyny chłopakom i odwrotnie), potem na rozgrzewkę biegniesz 20 kółek a inni w tym czasie dopingują Cię klepiąc gdzie tylko zechcą, potem jeszcze tylko rytuał przejścia i pasowanie na biegacza (pestka - coś w stylu przyjmowania do bractwa alfabetagammadeltaypsilonthetaomega na amerykańskich filmach) ... i to tyle ... możesz ćwiczyć i podpatrywać ...

aaaaa ... na koniec pamiętaj, że wszyscy idziemy do pubu, czyli jakieś 50 osób ... każdy strzela po 4 piwka na zakwasy ... i do domu ... zapewne domyslasz się kto reguluje rachunek w pubie :hej:

jeśli o czymś zapomniałem ... to niech stali bywalcy uzupełnią ...

i do zobaczenia w sobotę ...

pzdr,
j
Justyna Grzywaczewska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam nadzieję, że się nie zraziliście przez te skoki ;) Powiem Wam, że ja też dość dawno nie skakałam, więc dzieliłam z Wami zakwasy ;)

---

Jerry - zapomniałeś dodać, że po 20 kółkach, a przed pasowaniem jest jeszcze rozciąganie - każdy pokazuje nowemu biegaczowi po jednym ćwiczeniu, więc w sumie jest około 50-60 - każde powtórzone 10 razy ;)
Mich0409
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

E to spoko. Zadnego upuszczania krwi ani zarzynania barankow, moze byc!
jerry.s
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mich0409 pisze:E to spoko. Zadnego upuszczania krwi ani zarzynania barankow, moze byc!
przecież traktowanie tak 'nowych' to barbarzyństwo ... ten element zostawiamy na drugie zajęcia ...
Mich0409
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Powoli moje wyobrazenia o ugrupowaniu "Skra" zaczynaja ksztaltowac sie na podobienstwo sekty z "oczu szeroko zamknietych" Kubricka, a to juz dosc ryzykowna sprawa zwlaszcza ze wszyscy biegaja to i uciec ciezej bedzie. Hmmm. Ale dziekuje ze mnie ostrzegasz Jeremiaszu.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich po urlopie :hej: .
Widzę, że nie próżnowaliście ;) .
Ja też nie, choć urlop - jak zwykle - bez butów biegowych, ale kolana i mięśnie w kość dostały mocno, oj mocno, cóż: w wysokich górach lekko nie jest. No nic, w W-wie niestety gór nie ma, zatem teraz dla odmiany czas na bieganie :hejhej: .
Zapraszam zatem serdecznie w najbliższą sobotę na Skrę :hejhej: !
ODPOWIEDZ