Bieganie i boks

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Anoleis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Nie wiem czy temat jest w dobrym dziale więc piszę tutaj. Mój problem dotyczy mojej nieodpowiedniej wagi do kategorii wagowej w boksie. Otóż do grudnia muszę schudnąć ok. 10kg, ważę już ok. 68.5 kg (z 72kg, wzrost ok. 163 cm, wiek 17 lat) a muszę ważyć poniżej 59 kg :tonieja: . Biegam od początku lipca, co drugi dzień i stosuję plan treningowy http://treningbiegacza.pl/dieta/odchudz ... ium-wiedzy .

Jeśli chodzi o treningi bokserskie to teraz niedługo zaczynam treningi na worku treningowym. Na treningi bokserskie chodziłam 3-4 razy w tygodniu i często pod rząd więc kondycja jest u mnie ponadprzeciętna bo wcześniej ćwiczyłam breakdance. Moje pytanie jest takie, czy zdążę schudnąć te ok.10kg w ciągu pół roku z tym planem treningowym? Oczywiście najważniejsze w tym odchudzaniu dla mnie jest aby nie stracić tkanki mięśniowej bo zmniejszy mi się siła ciosu. W tamtym roku byłam na tzw. Diecie Diukana (wysokobiałkowa) i w 3 miesiące schudłam ok. 5 kg i ważyłam wtedy z 64kg ale przestałam ją stosować i przybyło mi na wadze. Dalej jej nie stosuję bo strasznie wyniszcza organizm więc na razie tylko biegam i staram się nie jeść słodyczy.

Pozdrawiam.
PKO
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Masz dużo czasu ale samym bieganiem dużo stracisz na sile. Musisz się po prostu wyrzeźbić. Poszukaj treningów interwałowych: turbo fire, turbo jam (elementy kick boxingu), insanity.

Oczywiście pod warunkiem, że jesteś już jakoś tam zaawansowana sportowo, bo treningi te mocno obciążają układ kostny i stawy. Bez odpowiedniego stażu nie polecam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ