Izotonik OSHEE - jakie są wasze opinie?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Prosze podaj przykład co nie jest chemią.Podejrzewam ,że nie jestes rolnikiem i nie hodujesz własnej zwierzyny i nie uprawiasz jadalnej roślinności ,tylko zaopatrujesz się w te artykuły w sklepach.Myślisz,że nie są nafaszerowane chemią?constantius pisze:Powerade też chemia i Oshee chemia... jest tańszy i ma mniej składników witaminowych. Smak to kwestia gustu... Wypiłem pare razy i żyje... Osobiście, poza sezonem letnim, nie używam tego typu produktów... Nie wiem czy jeden i drugi coś daje. Czy tylko niepotrzebną chemię którą potem organizm musi wydalić z potem i moczem...

Dziwią mnie takie zdania.
A teraz co sądzę o OSHEE-jak dla mnie smakowo pasuje ,bo nie jest tak słodki jak Powerade-ale ten też mi smakuje,ISOSTAR niesby mi leży ,innych nie próbowałem ponieważ mam dostęp do OSHEE
=http:[url//runmania.com/rlog/?u=nifares69]
[/url]

- DamianRoszko
- Rozgrzewający Się
W smaku jest całkiem nieźly, ale mocno przesłodzony. Strasznie dużo w nim chemii 

"Módl się tak jakby to zależało od Boga i trenuj tak jakby to zależało od Ciebie"
-
- Rozgrzewający Się
OSHEE, choć krótko na rynku podobno jest nalepszy !!! Macie tu test 6-ciu najbardziej znanych izotoników, lecz tak naprawde nigdy sie nie dowiemy kto ten test robił i po co, mimo to, wydaje się być wiarygodny,pzdr.
http://bieganie.mauser.com.pl/2011/08/0 ... -powerade/
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 52
Ja również mam pozytywne odczucia, smakował mi i biały, i niebieski. Podczas treningów ok. 25 km organizuję sobie tresę tak, aby co 12 km mijać stację benzynową i sprawdza się to świetnie. Nie muszę "dźwigać" napoju podczas całego treningu. Nie odczułam zbytniej różnicy w porównaniu do wcześniej stosowanych izotoników.
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Ja robiłem ten test. Po co?ghoust_007 pisze:OSHEE, choć krótko na rynku podobno jest nalepszy !!! Macie tu test 6-ciu najbardziej znanych izotoników, lecz tak naprawde nigdy sie nie dowiemy kto ten test robił i po co, mimo to, wydaje się być wiarygodny,pzdr.
Dla siebie i innych, którzy mają ten sam dylemat widząc na półce wiele napoi izotonicznych. Wydałem prywatną kasę i poświęciłem sporo czasu. Jeśli masz jakieś wątpliwości zapraszam do kontaktu na priv.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 52
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Nikt nie podjął się zdefiniowania kryteriów oceny izotoników. Moja próba ustalenia wag wynika z moich oczekiwań co do napoju izotonicznego:
Jeśli ktoś nie zgadza się z wagami zaproponowanymi przeze mnie może korzystając z wyników szczątkowych opracować własną klasyfikację najlepszego napoju izotonicznego. Dla jednego najważniejszym kryterium będzie smak dla innego zawartość sztucznych substancji.Zastanówmy się jakie cechy miałby idealny napój izotoniczny. Przede wszystkim jako napój powinien dobrze nawadniać i łatwo się wchłaniać. Kolejnym kryterium jest dostarczanie energii. Szczególnie ważne jest to podczas długich wybiegań oraz startów. Idealny napój izotoniczny musi charakteryzować się niską ceną, nie zawierać składników szkodliwych oraz dobrze smakować.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
eeeej, Mauser, dobra robota!
pozwoliłem sobie podkleić linka do mojego ulubionego wątku - 'czytelnia' w dziale melanż.
ten tekst zasługuje na to, by żyć długo i szczęśliwie.
zdrówko
pozwoliłem sobie podkleić linka do mojego ulubionego wątku - 'czytelnia' w dziale melanż.
ten tekst zasługuje na to, by żyć długo i szczęśliwie.
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
-
- Rozgrzewający Się
Poszukiwałam opinii na temat napoju oshee - i trafiłam na Wasze forum. Poczytałam Wasze opinie i prócz zachwytów och i ach lub opinii porównawczych z innymi jego wersjami - nie znalazłam nic interesującego. Moje poszukiwania jednak kontynuowałam i trafiłam na taką oto opinię ekspertów:
"Reklamowane jako zawierające cenne substancje odżywcze napoje marki OSHEE znalazły się pod lupą inspektorów. Powiatowy Inspektor Sanitarny w Krakowie przebadał napój OSHEE for Runners pod kątem zawartości kolagenu, którego obecność w napoju była mocno reklamowana i podkreślana. Okazało się, że wytwórca zaokrąglał w górę dane o zawartości tego cennego dla naszych stawów, kości i skóry białka. Zawartość kolagenu w produkcie można uznać za śladową. A to nie wszystkie nieprawidłowości.
- Przedstawiamy pierwszy napój izotoniczny dedykowany biegaczom, którzy ze względu na specyfikę uprawianej dyscypliny poszukują bardziej specjalistycznych produktów. Specjalnie opracowana kolagenowa formuła pozytywnie wpływa na obciążone stawy – reklamowano OSHEE for Runners na stronie producenta.
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa żywności nie potwierdza jednak deklarowanych przez producenta właściwości kolagenu. Inspekcja Sanitarna wszczęła więc wobec OSHEE Polska postępowanie administracyjne związane z nieprawidłowym oznaczeniem produktu. Firma zareagowała jednak i wycofała reklamy oraz zobowiązała się do poprawienia etykiety produktu tak, by była zgodna z normami unijnymi i faktyczną zawartością składników w produkcie. Widać już na stronie internetowej OSHEE, że zmiany te zostały wprowadzone. Dlatego też postępowanie w tej sprawie zostało przez Inspektorat umorzone.
Jednak nie oznacza to końca problemów OSHEE Polska. Powiatowy Inspektor Sanitarny postanowił bowiem skierować do Państwowej Inspekcji Sanitarnej wniosek o ukaranie firmy w związku z nieprawidłowościami.
Kara pieniężna, która będzie uwzględniała stopień szkodliwości czynu, wielkość firmy czy stopień zawinienia to jedno. Dużo poważniejszym problemem dla OSHEE Polska może być problem wizerunkowy. Jako specjalny produkt reklamowano bowiem coś, co było zwykłym izotonikiem, o stosunkowo niewielkiej zwartości kolagenu. Podważa to zaufanie do firmy i jej produktów, a biegacze, którzy wybierali OSHEE for Runners ze względu na jego wyjątkowe właściwości mogą czuć, że nadużyto ich zaufania i zostali wprowadzeni w błąd. "
To oczywiście nie koniec artykułu, ale dla mnie wystarczy, by wiedzieć, czy mogę to świństwo dawać dziecku do picia.
Pozdrawiam
"Reklamowane jako zawierające cenne substancje odżywcze napoje marki OSHEE znalazły się pod lupą inspektorów. Powiatowy Inspektor Sanitarny w Krakowie przebadał napój OSHEE for Runners pod kątem zawartości kolagenu, którego obecność w napoju była mocno reklamowana i podkreślana. Okazało się, że wytwórca zaokrąglał w górę dane o zawartości tego cennego dla naszych stawów, kości i skóry białka. Zawartość kolagenu w produkcie można uznać za śladową. A to nie wszystkie nieprawidłowości.
- Przedstawiamy pierwszy napój izotoniczny dedykowany biegaczom, którzy ze względu na specyfikę uprawianej dyscypliny poszukują bardziej specjalistycznych produktów. Specjalnie opracowana kolagenowa formuła pozytywnie wpływa na obciążone stawy – reklamowano OSHEE for Runners na stronie producenta.
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa żywności nie potwierdza jednak deklarowanych przez producenta właściwości kolagenu. Inspekcja Sanitarna wszczęła więc wobec OSHEE Polska postępowanie administracyjne związane z nieprawidłowym oznaczeniem produktu. Firma zareagowała jednak i wycofała reklamy oraz zobowiązała się do poprawienia etykiety produktu tak, by była zgodna z normami unijnymi i faktyczną zawartością składników w produkcie. Widać już na stronie internetowej OSHEE, że zmiany te zostały wprowadzone. Dlatego też postępowanie w tej sprawie zostało przez Inspektorat umorzone.
Jednak nie oznacza to końca problemów OSHEE Polska. Powiatowy Inspektor Sanitarny postanowił bowiem skierować do Państwowej Inspekcji Sanitarnej wniosek o ukaranie firmy w związku z nieprawidłowościami.
Kara pieniężna, która będzie uwzględniała stopień szkodliwości czynu, wielkość firmy czy stopień zawinienia to jedno. Dużo poważniejszym problemem dla OSHEE Polska może być problem wizerunkowy. Jako specjalny produkt reklamowano bowiem coś, co było zwykłym izotonikiem, o stosunkowo niewielkiej zwartości kolagenu. Podważa to zaufanie do firmy i jej produktów, a biegacze, którzy wybierali OSHEE for Runners ze względu na jego wyjątkowe właściwości mogą czuć, że nadużyto ich zaufania i zostali wprowadzeni w błąd. "
To oczywiście nie koniec artykułu, ale dla mnie wystarczy, by wiedzieć, czy mogę to świństwo dawać dziecku do picia.
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
W takim razie słabo przeszukałaś to nasze forum.vs-oshee pisze:Poszukiwałam opinii na temat napoju oshee - i trafiłam na Wasze forum. Poczytałam Wasze opinie i prócz zachwytów och i ach lub opinii porównawczych z innymi jego wersjami - nie znalazłam nic interesującego.
Skoro dopiero tego potrzebowałaś, żeby przestać dawać dziecku do picia słodzone napoje (czy raczej tylko ten jeden), to trochę szkoda tego dziecka.vs-oshee pisze: To oczywiście nie koniec artykułu, ale dla mnie wystarczy, by wiedzieć, czy mogę to świństwo dawać dziecku do picia.
Pozdrawiam
Pozdrawiam