Czy nie grozi mi przetrenowanie?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
altanacraft
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Swoją przygodę z bieganiem zacząłem w kwietniu, gdzieś w połowie, na Endomondo mam przebiegnięte 30km, dokładnie 15 maja przerzuciłem się na Nike+ (No bo czemu buty mają mi się marnować :P). Mierzę 175 cm, ważę natomiast 60 kg. Biegnę ze średnią prędkością 5'39 na kilometr. Teraz ułożyłem sobie tak jakby plan na nowe życie:
39 km w 10 dni, biegi codziennie, na zmianę 3km, 4km i 5km i tak w kółko. Poza tym 1700 brzuszków i 14 pompek, wszystko w 10 dni, później będę podnosił o 1km, 100 brzuszków itd. No i tu nasuwa się pytanie, czy nie przetrenuję się?
Pozdrawiam, i z góry dziękuję za odpowiedzi
Paweł
PKO
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiesz, 14 pompek w 10 dni, może być problem :usmiech:
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W ogóle to trudno powiedzieć, bo obok 14 pompek jest 1700 brzuszków, jeśli tyle brzuszków, to relatywnie te 14 pompek to jakiś żart, poza tym wszystko zakończone informacją - wszystko w 10 dni. Cały ten post kupy się nie trzyma i trudno się domyślić o co chodzi.
Sam się zastanów, jeśli pisze, że 39km w 10 dni, to nie może biegać codziennie 3,4,5km bo się zrobi 120km...
Do fortunek to wszystko.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
altanacraft
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A więc tak, rzadko robiłem pompki i więcej niż te 15 dziennie nie potrafię na razie :P.
Ad 2) Tak, dokładnie tak jak napisał Santiago, jednego dnia będę robił 3km, drugiego 4km a trzeciego 5km i tak w kółko.
Ad 3) W brzuszkach akurat jestem wytrenowany, jeśli mogę tak powiedzieć, i przychodzą mi z łatwizną, spokojnie będę wyrabiał te 200 dziennie ;)
Pozdrawiam,
Paweł
bati
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

altanacraft pisze:A więc tak, rzadko robiłem pompki i więcej niż te 15 dziennie nie potrafię na razie :P.
Ad 2) Tak, dokładnie tak jak napisał Santiago, jednego dnia będę robił 3km, drugiego 4km a trzeciego 5km i tak w kółko.
Ad 3) W brzuszkach akurat jestem wytrenowany, jeśli mogę tak powiedzieć, i przychodzą mi z łatwizną, spokojnie będę wyrabiał te 200 dziennie ;)
Pozdrawiam,
Paweł
Ale te 15 pompek to robisz jednym rzutem, czy w kilku seriach?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ