Zadzwoń do ortoreh.pl
tutaj opisałem w skrócie wszystko:human pisze:Ortopeda zalecił mi ostrzyk sterydami x 2 + zabiegi fizjo na które muszę czekać do listopada+ oczywiście zakaz ruchu + tabletki eliminujące stany zapalne ... W poniedziałek pierwszy zastrzyk, dam znać czy coś pomogło.
No więc, pomogło ??? Biegasz czy przerwa do list.?
pozdrowionka
Nie odpowiem Ci na pytanie, sam musisz zdecydować.human pisze:Zapomniałem się z Wami podzielic dalszym ciągiem moich perypetii ze stopą (lekarzami).
Więc tak, po wizytach u lek. pierwszego kontaktu, chirurga, na USG i w klinice Ortcośtam diagnoza była - rozcięgno podeszwowe. Dostałem skierowanie na rehabilitację i niezwłocznie się tam udałem (pierwsza wizyta prawie po 1,5 miesiąca).
Było to ok tydzień temu i na pierwszej wizycie p.rehabilitantka wykluczyła rozcięgno hehjej diagnoza to ostroga (tak na 90%), bo jak mówi trzeba jeszcze zrobic dodatkowe USG lub rezonans.
Teraz oczywiście cały czas biegam (tzn. od ok. miesiąca) i raz jest lepiej raz gorzej, ale generalnie to boli cały czas![]()
Kolejną wizytę u ortopedy mam na koniec wakacji i może się czegoś nowego dowiem![]()
Teraz pytanko, bo jeszcze nie zdążyłem poczytac o tej ostrodze, OSTROGA - BIEGAC CZY NIE BIEGAC ?![]()
pozdrowionka