Seria ubrań biegowych w sieci LIDL

fuji
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W decathlonie można na spokojnie przymierzyć, a w lidlu to niezbyt ;)

Nigdy takich rzeczy nawet nie mierzyłem, to nie wiem czy w ogóle rozmiar dobrze bym wybrał.
Podejdę obadać, a najwyżej jak nie będę pewny, to poczekam do wizyty w decathlonie..
PKO
DeeL
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

pi_r pisze:Kupiłem te legginsy z LIDLa, jakościowo to samo co można spotkać w decathlonie. Niestety rozmiar M (najmniejszy) większy niż L z Decathlonu. Nie mają nawet ściągacza, tak aby można było zawiązać żeby nie spadały.
masz na myśli te

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-1C8 ... _28033.htm

też kupiłem i mają ściągacz. rozmiar ''tradycyjnie'' w lidlu zawyżony - niemiecki ;]
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To co wprowadzili w tej chwili, czyli od poniedziałku to jest jakiś totalny badziew. Jak dureń połaszczyłem się na jedną koszulkę bez rękawów i jedną z rękawkami. To są rzeczy zrobione chyba ze skrawków folii. Z termoaktywnością to nie ma nic wspólnego. Koszulka po bieganiu jest totalnie mokra, nie oddycha wcale. Cieknie z niej normalnie woda co jest niedopuszczalne przy odzieży termicznej. Mało tego, ta koszulka błyskawicznie zaczyna śmierdzieć.
Platini76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pi_r pisze:Kupiłem te legginsy z LIDLa, jakościowo to samo co można spotkać w decathlonie. Niestety rozmiar M (najmniejszy) większy niż L z Decathlonu. Nie mają nawet ściągacza, tak aby można było zawiązać żeby nie spadały.
Potwierdzam. Rozmiar L tych legginsów jest duży, ale to nie byłby problem. Problemem jest brak ściągacza. Na moje niewprawne oko da się go wykonać chałupniczo, czyli zainstalować gumkę w pasie, ale mam niedosyt. Nawet się cieszę, że sprzęt do biegania był dziś rano bardzo przebrany, bo pewnie bym kupił coś więcej i żałował. Eksperyment z Lidlem uważam za niezbyt udany i wracam do Decathlonu.
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Brak ściągacza w obciasłych spodenkach to jeden z powodów dla których ich nie kupiłem. Jest to raczej tylko (przyznaję, że duże) niedopatrzenie, bo w poprzednich seriach biegowych "sznureczki" były i jestem z ciuchów kupionych w Lidlu i Aldim bardzo zadowolony.
DamianS
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:56:52

Nieprzeczytany post

Krótkie spodenki kleją się do ciała jak folia. Nadal pozostanę przy leginsach. Koszulka wyjęta z opakowania i zabrana na trening skutecznie wyszlifowała mi sutki. Jeśli po praniu będzie to samo zaliczy śmietnik. Jedynie z czego jestem zadowolony to skarpetki. Stopa jest sucha i skarpeta również nie trzyma wilgoci.
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

DamianS pisze:Krótkie spodenki kleją się do ciała jak folia. Nadal pozostanę przy leginsach. Koszulka wyjęta z opakowania i zabrana na trening skutecznie wyszlifowała mi sutki. Jeśli po praniu będzie to samo zaliczy śmietnik. Jedynie z czego jestem zadowolony to skarpetki. Stopa jest sucha i skarpeta również nie trzyma wilgoci.
ja bym opisał im na facebooku co za gówno wypuścili, sam już to zrobiłem. Może jak będzie więcej wpisów to zareagują. Lidl zrobił ludzi w ciula: zwykły, najtańszy poliester sprzedali jako odzież do biegania
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fuji pisze:Chciałbym spróbować biegania w obcisłych spodenkach krótkich (pewnie na początku pod zwykłe spodenki) - je się zakłada bez bielizny??

Jak mam opcję kupić w lidlu, lub w decathlonie - to gdzie się skierować?
Proszę o szybkie info, bo spodenki w lidlu nie będą czekać :)

Decathlon jest zdecydowanie lepszy - a Lidl to raczej opcja, dla tych, co do decathlonu mają odrobinę za daleko :hahaha:

Chociaż nie narzekam na rzeczy z Lidla, to tym razem akurat niczego nie potrzebowałem - i nie mogę ewenualnie ponarzekać na jakość.
iza121
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56min

Nieprzeczytany post

Osobiście uważam, że rzeczy z lidla kiedyś były lepszej jakości, teraz to się zrobiła masówka jak każda inna, choć nie można ukryć, że nadal stosunek cena/jakość w wielu przypadkach jest korzystny
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

iza121 pisze:Osobiście uważam, że rzeczy z lidla kiedyś były lepszej jakości, teraz to się zrobiła masówka jak każda inna, choć nie można ukryć, że nadal stosunek cena/jakość w wielu przypadkach jest korzystny
otóż to. W ubiegłym roku mieli rzeczy super mieli, a w tym roku jest badziew.
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50'31''

Nieprzeczytany post

- o....jaka zgodność :)
- badziew [ jest teraz ]
- kiedyś to był nawet niezły teleskop [ mam ] ...

pozdro
pawson
______
pawson

Obrazek
axell
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To ja kupiłem sobie z ciekawości krótkie spodenki i poza tym ze trochę za bardzo szeleszczą to są ok. Co do koszulki to nie kupiłem - może byłem za późno ale były tylko zwykłe bawełniane albo ze starszego rzutu rowerowe. W każdym razie jeśli o mnie chodzi to po 1/2h wybieganiu przy obecnych temperaturach wszystkie moje koszulki techniczne do biegania robią się mokrą szmatą - nie testowałem tylko ścisłe przylegającej koszulki z długim rękawem - i nie sądzę żeby ta z lidla pod tym względem miała być lepsza.
MatJK
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą. Od jutra rusza sprzedaż odzieży w Lidlu. Tym razem i ja, po przeczytaniu tego tematu, zamierzam wybrać sie na małe zakupy.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MatJK pisze:Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą. Od jutra rusza sprzedaż odzieży w Lidlu. Tym razem i ja, po przeczytaniu tego tematu, zamierzam wybrać sie na małe zakupy.
Prawdopodobnie jesteś jedyną osobą która jeszcze nie wie... wątków na ten temat i informacji jest u nas na forum od groma.. i dlaczego u Ciebie dopiero od jutra skoro wszędzie od zeszłej soboty? i w większości sklepów towar już mocno przebrany.. Gdzie Ty mieszkasz?
kilka pierwszych lepszych wątków o kolekcji biegowej w lidlu (9.03.2013):

http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=42&t=32764
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=39&t=32940
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=39&t=32869
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 3&start=60
Awatar użytkownika
Raptor
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1:03

Nieprzeczytany post

A ja testowałem te koszulki, z dwóch rzutów.
Kupiłem w sumie 3 sztuki i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony. W porównaniu do bawełny czuć wyraźną różnicę. O wiele lepiej utrzymują ciepło i nie ma efektu zimnych pleców po długich wybieganiach.
Oczywiście mogło by być zapewne lepiej, ale za tą cenę nie ma co narzekać. Co do śmierdzenia, to akurat moje nie śmierdzą, ale za to kumpel narzeka na to. Może różnica w pocie ;) Albo trafiają się pomieszane materiały?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ