GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Witam Serdecznie-pogoda na dzisiaj po zejściu mgły -upał,parno no i znowu w nocy będzie problem ze spaniem pomimo że okna pootwierane.No dobra koniec biadolenia czas na kawał.

Pani kazała na lekcję przygotować dzieciom historyjki z morałem.
Historyjki mieli dzieciom rodzice opowiedzieć. Następnego dnia dzieci po kolei opowiadają, pierwsza jest Małgosia.
- Moja mamusia i tatuś hodują kury - na mięso. Kiedyś kupiliśmy dużo piskląt, rodzice już liczyli ile zarobią, ale większość umarła.
- Nie licz pieniędzy z kurczaków zanim nie dorosną - tak powiedzieli rodzice
- Bardzo ładnie.
Następny Mareczek:
- Moi rodzice mają wylęgarnie kurcząt. Kiedyś kury zniosły dużo jaj, rodzice już liczyli ile zarobią, ale z większości wykluły się koguty.
- Dobrze Mareczku a jaki z tego morał?
- Nie z każdego jajka wylęga się kura - tak powiedzieli rodzice.
- Bardzo ładnie.
No i wreszcie grande finale czyli prymus Jasio (pani łyka valium):
- Łociec to mnie tak pedział: Kiedyś dziadek Staszek w czasie wojny był cicho ciemnym. No i zrzucali go na spadochronie nad Polską. Miał przy sobie tylko mundur, giwere, sto naboi, nóż i butelkę szkockiej whisky. 50 metrów nad ziemią zauważył, że leci w środek niemieckiego garnizonu. Niemcy już go wypatrzyli, więc dziadek Staszek wychlał całą whisky naraz, żeby się nie stłukła, odpiął spadochron i spadł z 20 metrów w sam środek niemieckiego
garnizonu. I tu dawajta! Pandemonium! Dziadek Staszek pruje z giwerki! Niemcy walą się na ziemię jak afgańskie domki! Juchy więcej niż na filmach z gubernatorem Arnoldem. Z 80 ubił i jak skończyły mu się pestki wyjął nóż i kosi Niemców jak Boryna zborze. Na 30 klinga poszłaaaa, pozostałych dziadek zajebał z buta i uciekł...
W klasie konsternacja. Pani, mimo valium - w spazmach, pyta się:
- Śliczna historyjka dziecko, ale jaki morał?
- Też się taty pytałem a on na to: "Nie wkurwiaj dziadka Staszka jak se popije"
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2012, 19:31 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wpadłem na genialny pomysł :oczko: a może i my stworzymy hymn Biegu Trzech Plaż wzorem innych biegów.Jeżeli pomysł by się przyjął to ogłosimy konkurs. :hahaha:

Hymn ostatniego maratonu poznańskiego -KOCHAJ ALBO GIŃ
http://www.youtube.com/watch?v=mExrzPZi03A

Hymn Biegu Rzeźnika- Wiewiorka na drzewie
http://www.youtube.com/watch?v=sfmvNYx4ckQ
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2012, 19:31 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostatnio troszeczkę w wyniku szybkich przebieżek ponaciągałem sobie ścięgna dlatego postanowiłem zakupic sobie maść na moje dolegliwości a zarazem nie chciałem aby w domu unosił się zapach jaki ma na przykład ben-gaj. Po analizie w necie i rozmowie z paniami w aptece wybór padł na maść "DICLOZIAJA" FIRMY ZIAJA i już teraz wiem ze był to dobry wybór po 3 a nawet 2 dniach wszystko wróciło do normy i faktycznie maść ma fajny zapach.Osobiście polecam jednak pamiętajcie jeżeli coś dłużej nie pomaga to idźcie do lekarza.

Dicloziaja - Lek przeciwbólowy i przeciwzapalny w żelu - 100g
Dicloziaja stosowany jest w miejscowym leczeniu: ograniczonych i łagodnych postaci zapalenia stawów, ograniczonych stanów zapalnych tkanek miękkich (np. zapalenie ścięgien, łokieć tenisisty), bólu pleców i pourazowych stanów zapalnych ścięgien, więzadeł, mięśni oraz stawów w wyniku skręcenia, stłuczenia, nadwyrężeń.
Opakowanie: Tuba 100g
Lek Dicloziaja jest żelem, który działa przeciwbólowo, przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo. Diklofenak zawarty w leku Dicloziaja należy do grupy niesteroidowych leków przeciwzapalnych. Stosowany zewnętrznie na skórę łagodzi ból, zmniejsza obrzęk, przeciwdziała stanom zapalnym pochodzenia reumatycznego i pourazowego.
Po miejscowym zastosowaniu leku Dicloziaja, zawarta w żelu sól dietyloamoniowa diklofenaku wchłaniana jest do obszarów zmienionych chorobowo. Ulega kumulacji w płynie maziowym, przez co długo działa w obszarach zmienionych zapalnie.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie wróciłem z biegania ale troszeczkę innego niz zwykle. Zrobiłem szybkie 5 kilometrów na miejską .Chwila przerwy i siup do wody poraz pierwszy w tym roku i tak mi się spodobało że jeszcze 3 razy do niej wchodziłem.No ele niestety czas było wracać a że po drodze tyle fajnych dziewczyn szło to znowu zrobiłem jeszcze szybszą 5 niech widzą że stary też może.Po dobiegnięciu do domu byłem już tak mokry jakbym wyszedł dopiero z wody. Polecam taką formę treningu jako dokładka do długich wybiegań
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2012, 19:32 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu udane życie biegacza - Dziś dzień łapania za biust! Świętujecie?-szkoda że tak późno o tym przeczytałem

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /120709603
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2012, 19:32 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maratończyk pisze: 10 km u nas w wrześniu Malinowskiego :hahaha:
Podejrzewam, że na ten bieg uda mi się jakoś dotrzeć :hej:

Co do hymnu proponuje wyżej wspomniany "Run runaway" :oczko:
Chociaż i "Welcome to the jungle" w pewnym sensie pasuje :oczko:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam biegaczy dzisiaj zapowiadają naprawdę wysoką temperaturę prawie jak w tropikach więc idę szybko pobiegać i zgubić z 2 kg a później jak będzie słońce popływać.

Idzie polak, rusek i niemiec przez pustynie.Ida tak kilka dni, strasznie sie chce im pić. Nagle widzą klasztor a na nim napis "Damy ci pić ale w zamian obetniemy fiutka". Panowie oczywiście odpuszczają. Po kilku kolejnych dniach Niemiec nie wytrzymuje i wchodzi do klasztoru. Po chwili słychac długi, donośny krzyk. Mijają kolejne dni i nie wytrzymuje Rusek. Wchodzi i po chwili krótki, urywany krzyk. Po następnych paru dniach bez wody do drzwi klasztoru puka polak:
-Siostro, dam sobie odciąć fiutka pod warunkiem, że dowiem się, dlaczego raz słyszałem długi a raz krótki krzyk.
- To proste: fiutki obdinamy według wykonywanych zawodów - Niemiec był tokarzem więc było to bolesne i długotrwałe. Rusek był rzeźnikiem więc tasakiem poszło raz dwa...
Polak zaczyna się smiać do nieprzytomności w końcu siostra nie wytrzymuje:
-Z czego się pan śmieje, przecież za chwilę obetniemy panu fiutka!
-Bo ja całe życie pracowałem w fabryce lizaków...
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu dieta biegacza - Cukinia

Cukinia
Każdy, kto stosuje dietę odchudzającą, powinien pamiętać o cukinii, bowiem, ma wyjątkowo niską wartość energetyczną – zaledwie 15 kcal na 100g. I zawiera przy tym mnóstwo witamin (C, A, K i wit. z grupy B) i składników mineralnych (przede wszystkim magnez, potas i żelazo). Ma także pozytywny wpływ na układ krążeniowy i pokarmowy, łagodząc objawy nadkwaśności. Zalecana jest dla osób o wrażliwym układzie pokarmowym. Zawarte w cukinii związki zasadowe działają odkwaszająco i wpływają korzystnie na proces trawienia. A to jeszcze nie wszystkie zalety tego warzywa, bowiem w jego owocach nie odkładają się metale ciężkie.

http://www.foody.pl/strony/1/i/414.php
http://przepisy.magazyn-kuchnia.pl/prze ... /cukinia/p
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niedawno wróciłem z treningu i pomimo upału zrobiłem 24,5 km- niezłe przygotowanie pod kolejny maraton w sierpniu.W trakcie biegu myślałem sobie że przecież na początku roku obiecałem sobie że w tym roku przebiegę 4 maratony i 4 półówki na moje 40 lecie no i postanowiłem sierpień-Gdańsk,wrzesień-Warszawa,październik-Poznań a Toruń juz zaliczony. Z połówek mam już Chełmże,dojdzie-Piła, Toruń i Bydgoszcz
damian_91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Interesujecie się jazdą na rowerze? Przeczytajcie artykuł: http://www.mmgrudziadz.pl/artykul/na-po ... owerzystow

oraz w piątkowym, papierowym wydaniu Gazety Pomorskiej. Tam też znajdziecie zdjęcie, na którym zobaczymy najaktywniejszego użytkownika forum ;)
Nie od razu Rzym zbudowali, prawdopodobnie nigdy żaden człowiek nie przejdzie Mount Everest w jeden dzień - pewnych spraw w mgnieniu oka nie przeskoczysz, dlatego trenuj, a kiedyś przyjdzie Twój dzień chwały.
damian_91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Adrian26 pisze:Bardzo chętnie wybrałbym się we wrześniu/październiku na jakąś "dychę" :oczko:
W chwili obecnej nie moge jednak się jednoznacznie określić, bo nie wiem w jakich terminach będe miał zjazdy na uczelni :oczko:
Podaje link do poprzedniej edycji Biegów Oskich w Osiu: http://www.gokosie.wborachtucholskich.p ... i&Itemid=2

W tym roku XXIII Biegi Oskie odbędą się na pewno we wrześniu. Najprawdopodobniej w ostatnią sobotę. Przełom lata i jesieni. Bieg główny to ok. 10 km, z Żuru do Osia. Zawodnicy głównie z powiatu świeckiego, Bydgoszczy i granicznych gmin i miast z woj, pomorskiego.

Pozdrawiam

P.S W sierpniu powinny być opublikowane karty zgłoszeń i regulamin zawodów.

Chyba wybiorę się właśnie na te zmagania. Może do tego czasu zdążę kupić podobną podkoszulkę co Andrzej i wlepić logo Akademii Biegania.
Nie od razu Rzym zbudowali, prawdopodobnie nigdy żaden człowiek nie przejdzie Mount Everest w jeden dzień - pewnych spraw w mgnieniu oka nie przeskoczysz, dlatego trenuj, a kiedyś przyjdzie Twój dzień chwały.
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Damian coś z tym linkiem nie tak albo ja go nie mogę otworzyć
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pewnie Damianowi chodziło o ten link
http://www.gokosie.pl/index.php?option= ... i&Itemid=2
Niestety nie mogłem nigdzie znaleź bliższych szzcegółów jak chociaż by regulamin ile biegło osób na 10 km ,jakie były gratisy itp.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2012, 19:33 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam forumowiczów zaglądających do nas.Za 2 godzinki widzimy się na trasie a na dobry początek jak zawsze żarcik.

Male miasteczko w Alabamie. Na środku chodnika leży murzyn z pięcioma kulami w głowie i dziesięcioma w brzuchu i klatce piersiowej.
Przechodzi szeryf, pochyla sie nad trupem i mamrocze:
- Cholera, dwadzieścia lat szeryfowania, ale tak brutalnego samobójstwa jeszcze nie widzialem...
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak zmotywować się do ćwiczeń latem?

http://fitness.sport.pl/fitness/56,1077 ... atem_.html
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2012, 19:33 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ