GDAŃSK - ul. Kazimierza Górskiego 1. Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Właśnie chciałem zrobić rozruch w sobotę rano bo to świetny pomysł ale się zastanawiam czy na wieczorne zawody kupić płetwy :hahaha: Prawdopodobnie ma być taka ulewa jakiej jeszcze nie było na szczęście mam kupione wcześniej okularki do pływania z korekcja dla krótkowidzów :hahaha:

Na moja prośbę dano na stronie AnO Sarna legendę czyli opis mapy za co dziękuje przyda się nam .Ale na rajdzie w bieganiu przełajowym moje treningówki mocno ucierpiały przy przedzieraniu się przez krzaki się przetarły i dziury porobiły ostre gałęzie .Do następnych startów sprawie sobie jakieś mocniejsze .Spadliśmy na z 7 na 8 pozycje ale postaramy się na listopad lepiej jak potrenujemy trochę. :hej:
Mimo że na poniedziałkowym BBL w Gdyni nikt z trenerów się nie zjawił :ojnie: to i tak było świetnie :taktak: było chyba z 3 razy więcej ludzi mnóstwo takich co pierwszy raz a biegi poprowadziła osoba która ma już spore doświadczenie. To był chyba nasz najbardziej wymagający trening bo w obie strony nie płasko po plaży tylko po górkach prawie do samego końca w dwie strony i ta super szybka końcówka. :szok:
Rano W sobotę BBl a potem jak nie będzie padać to Joga na molo na zaspie :hejhej:
Obrazek
New Balance but biegowy
dasajmon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:39

Nieprzeczytany post

Christos, gratuluję bardzo udanego debiutu! Udało Wam się prześcignąć kilka doświadczonych drużyn. Jeśli znaleźlibyście jeszcze jeden PK za 5 pkt, to mimo ewentualnego spóźnienia wylądowalibyście na drugim miejscu!
Możemy się umówić za tydzień albo dwa po BBL na mały trening nawigacji z mapką z Sarny. Teoria to jedno (też ważna), ale praktyczne porównanie mapy i terenu daje bardzo dobre efekty.
Na buty i ciuchy jest aktualnie dobra promocja na runnersclub.pl. Duży wybór, solidne zniżki, towar w magazynie - w środę zamawiałem, dzisiaj paczka jest już u mnie. Trzeba tylko znać swoją rozmiarówkę w ulubionej firmie, żeby nie trzeba było zwrotów robić :)
Jeśli komuś wpadnie w oko but nieprzeceniony, to można dostać zniżkę 15% na kod rabatowy RUNNERSCLUB.
G_G
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć,

wczoraj po raz pierwszy wystartowałem w zawodach/biegu. 10km wieczorem po Gdyni. Miałem nadzieję, że spotkam kogoś znajomego z sobotnich treningów, ale w tym tłumie.... to było raczej "mission impossible". Przez chwilę widziałem tylko Krzyśka (trenera; z żoną?) wciskającego się między tłum startujących. Co ciekawe po biegu spotkałem znajomego, którego nie widziałem prawie 10lat - miłe zaskoczenie.

Generalnie fajna zabawa, troszkę nie byłem gotowy na bieg w takim tłumie, na mecie byłem mokry jak szczur, ale ogólnie zadowolony z tego, że dobiegłem :)

Ciekawe jaki będzie oficjalny czas...
Awatar użytkownika
pi_r
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:49
Życiówka w maratonie: 3:29:44
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wyniki są dostępne już od wczoraj :-)
http://w.sts-timing.pl/pliki/wyniki_nbs.pdf
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nieoficjalne wyniki Mistrzostwa Polski Biegam Bo Lubię na 10 km
według wyników z listy jeśli kogoś niema podobnie jak osoby która dostała puchar za 3 miejsce to dlatego że na liście wyników go niema jako BBL
Imię miasto wynik netto strata do najlepszego [/list]
  • 1)Paweł BIEGAMBOLUBIĘ OLSZTYN 00:33:05,95
    2) BARTEK BIEGAMBOLUBIĘ WYDMINY strata ok 1,27 min.
    3) ANDRZEJ BIEGAMBOLUBIĘ GDAŃSK strata 4,14.min
    4) PIOTR BIEGAM BO LUBIĘ GDYNIA strata 6,22min
    5) ANDŻELIKA BIEGAMBOLUBIĘ ŁYSOMICE /K. PTOR strata 6,57min
    6) MARIUSZ BIEGAM BO LUBIĘ BRZOZA strata 7,08 min.
    7) BARTOSZ BIEGAMBOLUBIĘ PRUSZCZ GDAŃSKI strata 8,16 min.
    8) PIOTR BIEGAM BO LUBIĘ SOPOT strata 8,32 min.
    9) SŁAWOMIR BIEGAM BO LUBIĘ SŁUPSK strata 8,41 min.
    10) KRZYSZTOF BIEGAM BO LUBIĘ GDAŃSK strata 8,50 min.
    11) ADAM BIEGAMBOLUBIĘ GDAŃSK strata 9,19 min.
    12) MARCIN BIEGAMBOLUBIĘ TORUŃ strata 9,24 min.
    13) ROBERT BIEGAM BO LUBIĘ SŁUPSK strata 9,42 min.
    14) ZBIGNIEW BIEGAMBOLUBIĘ PASŁĘK strata 9,52 min.
    15) PAWEŁ BBL SŁUPSK strata 10,06 min.
    16) PAWEŁ BIEGAMBOLUBIĘ WARSZAWA strata 10,09 min.
    17) BARTOSZ BIEGAMBOLUBIĘ GDAŃSK strata 10,13 min.
    18) MAREK BIEGAMBOLUBIĘ GDYNIA strata 10,37 min.
    19) ANDRZEJ BIEGAM BO LUBIE SŁUPSK strata 10,46 min.
    20) LESZEK BIEGAM BO LUBIĘ BYDGOSZCZ strata 11,12 min.
    21) PIOTR BIEGAM BO LUBIĘ LUBLIN strata 13,57 min.
    22) GRZEGORZ R. BIEGAMBOLUBIĘ GDYNIA strata 14,41 min.
    23) JUSTYNA BBL LUBLIN strata 14,45 min.
    24) ALEKSANDRA BIEGAMBOLUBIĘ CHWASZCZYNO strata 14,29 min.
    25) KRZYSZTOF B. BIEGAMBOLUBIĘ CHWASZCZYNO strata 15,00 min.
    26) Więcej pisać mi się nie chciało :hahaha:
Żebym widział że jakaś Andżelika z BBL mnie wyprzedziła to bym się zmobilizował to moja jedyna wymówka :hej:
Wczoraj z chłopakami czekaliśmy na wyniki do 23 Andrzej według listy miał być 3 ale się okazało ze niby jest 4 .Kto miał trzecie miejsce nie pamiętam bo na liście go niema wpisanego jako BBL .Może BBL jeszcze zrobi zestawienie albo Gosir poda oddzielnie jak będzie się im chciało bo przeważnie były zestawienia Ratowników oraz innych grup.
Obrazek
Awatar użytkownika
pi_r
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:49
Życiówka w maratonie: 3:29:44
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Christos pisze:Może BBL jeszcze zrobi zestawienie albo Gosir poda oddzielnie jak będzie się im chciało bo przeważnie były zestawienia Ratowników oraz innych grup.
Kategorie specjalne pewnie pojawią się wraz z wynikami oficjalnymi. Zajmie im to około ~tydzień.
Niestety zdarzyły się osoby, które oszukiwały i zrobiły tylko jedno okrążenie. Łatwo to wyłapać w wynikach, bo mają czas na 5km niewiele mniejszy niż brutto. Podobno ktoś ukradł także jeden z pucharów...
Awatar użytkownika
agatajarzycka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 55,47

Nieprzeczytany post

ja się też zapisałam jako BBL ......
Awatar użytkownika
andrzej86
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:37:19
Życiówka w maratonie: 03:29:04

Nieprzeczytany post

Mocni zawodnicy byli na podium w klasyfikacji BBL (33:05 min), wniosek jeden - trzeba sie bardziej przylozyc do zajec i powalczyc za rok :D tak sobie mysle, ze moze ciekawym pomyslem bylo by dorzucenie jeszcze klasyfikacji druzyn/ sztafet BBL w przyszlym roku :)

Mam do zaproponowania 'mala' wycieczke biegowa - moze znajdzie sie ktos zainteresowany/a do przylaczenia sie :) a mianowicie 14.07.2012 planuje z Adamem potuptac sobie z Gdanska na... Hel.
Start - 3 moze 4 rano
Powrot - 20:10 tramwajem wodnym z Helu do Gdanska

http://komunikacja.trojmiasto.pl/tramwajwodny.php

Planujemy wcesniej wystartowac m.in. ze wzgledu na pogode... jesli bedzie 'duze slonce' to wolimy sobie spokojnie posiedziec w cieniu. Nie mamy zbyt duzego doswiadzcenia w tak dlugich 'rajdach' wiec lepiej miec wiecej czasu na dotarcie na ostatni tramwaj wodny. A po za tym moze uda sie jeszcze polezec troche na Helu z jakim piwkiem regeneracyjnym :P
Co do biletow na stateczek to... lepiej kupic troche wczesniej (tzn. dzien/dwa) w kasach nad Motlawa aby pozniej nie bylo niespodzianki, ze statek jest pelny i biletow brak... :P

Orientacyjny dystans 80-100km
a moze przylaczy sie ktos na rowerze? tak czy inacej - zapraszam :)

oczywiscie jest jeden powazny minus tej wycieczki... tracimy sobotnie zajecia bbl... :/
Nie narzekaj, że masz pod górę gdy idziesz na szczyt!
dasajmon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

pi_r pisze:Niestety zdarzyły się osoby, które oszukiwały i zrobiły tylko jedno okrążenie. Łatwo to wyłapać w wynikach, bo mają czas na 5km niewiele mniejszy niż brutto.
Piotrek, ale to nie wina tych osób, że skapitulowały po pierwszym okrążeniu, przebiegły metę, żeby chociaż odebrać wodę, a system je sklasyfikował. Takie osoby zawsze były i będą i to system pomiarowy ma je wychwytywać. To raczej organizatorzy trochę zawinili, że nie było drugiego punktu pomiarowego, dzięki któremu łatwo byłoby od razu stwierdzić kto nie ukończył biegu. Może to sprawka deszczu - o ile pamiętam punkt pomiarowy zawsze był na zakręcie z Piłsudskiego na bulwar.
G_G
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

andrzej86 pisze:Orientacyjny dystans 80-100km
OMG... może się dołączę, ale za 3-4 lata :D
andrzej86 pisze:Co do biletow na stateczek to... lepiej kupic troche wczesniej (tzn. dzien/dwa) w kasach nad Motlawa aby pozniej nie bylo niespodzianki, ze statek jest pelny i biletow brak... :P
Słyszałem, że z tym ostatnim rejsem jest zawsze problem, wszyscy chcą nim wrócić, więc jepiej mieć bilet w ręku niż potem kolejne 80-100km do domu :)
Zbynek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

G_G pisze: Słyszałem, że z tym ostatnim rejsem jest zawsze problem, wszyscy chcą nim wrócić, więc jepiej mieć bilet w ręku niż potem kolejne 80-100km do domu :)
Przesadzasz. Kto Ci każe płynąć wzdłuż lądu? Po prostej to tylko ok. 20 km :hejhej:
dasajmon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Potem dokładasz tylko z 500km na rowerze i patrzysz na Ironmanów z nieukrywaną wyższością BBLowicza.
KrzysiekBBL
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluję wszystkim występów biegowych i przypominam,że w sobotę trening!
Agata_GT
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

http://ww2.gosirgdynia.pl/pl/kalendarz- ... 24d02f3352

Są oficjalne wyniki łącznie z kategorią BBL. Wyniki zwycięzców BBL: 30:15,90 mężczyzn (Artur Olejarz) i 33:25,78 kobiet (Lila Fiskowicz) robią wrażenie. Zresztą wyniki 2 i 3 miejsca też są imponujące:
Mężczyźni: 2.Paweł Pszczółkowski 33:06,20 3. Michał Lewandowski 33:36,85
Kobiety: 2.Katarzyna Biryło 39:07,00 3.Angelika Dzięgiel 40:03,85

Agata gratulacje 5 miejsca wśród kobiet :)
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zgadza się wyniki z klasyfikacją BBL są od kilku dni http://w.sts-timing.pl/pliki/wyniki_nbs.pdf
Wyniki które pisałem wcześniej to były tylko tej grupy która była wpisana jako BBL ale do mistrzostw BBL mógł się dopisać każdy nawet Usain Bolt :hahaha: W końcu nikt nie sprawdza czy ktoś chodzi na treningi BBL czy nie. Dlatego w oficjalnej klasyfikacji BBL najlepszy wynik to 30 minut a nasze miejsca zostały przesunięte o około 15 do tyłu :hej:
Ale i tak my Biegamy Bo Lubimy :hejhej:
Aga w wynikach organizator podał w tabeli że biegłaś jako Akademia biegania bo wiecej sie nie zmieściło ale w mistrzostwach BBL jako klasyfikacja kobiet jesteś 5 najlepszy wynik BBL Gdańsk .
Obrazek
ODPOWIEDZ