Komentarz do artykułu "Trzy Mądre Małpy" - debiutancka książka Łukasza Grassa
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A w jakim języku on pisze oryginalnie? Bo ja zacząłem czytać po angielsku. Kupiłem kiedyś na lotnisku, nie dlatego, że to Murakami ale dlatego, że to był jedyny biegowy tytuł w tej księgarni, nawet nie wiedziałem kto to Murakami, na angielskiej okładce przeczytałem, że sprzedał swój jazz bar i zaczął pisac a potem biegać więc pomyślałem że to jakiś znany japoński biegacz przy okazji trochę piszący trochę, potem się dowiedziałem że to znany autor.
Każdy biegacz ma potrzebę podzielenia się swoimi opowiastkami jak to u niego było, to chyba takie typowe opowiadanie gdzie jakiś biegacz opowiada swoją biegową historię. Ja takich słyszałem setki. Może dla czytelników Murakamiego, którzy jednak w większości nie są biegaczami to było coś nowego, coś niezwykłego.
Każdy biegacz ma potrzebę podzielenia się swoimi opowiastkami jak to u niego było, to chyba takie typowe opowiadanie gdzie jakiś biegacz opowiada swoją biegową historię. Ja takich słyszałem setki. Może dla czytelników Murakamiego, którzy jednak w większości nie są biegaczami to było coś nowego, coś niezwykłego.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Wiem, (teraz wiem) ale ja nic z jego książek nie czytałem a wtedy nawet nie wiedziałem że to jest jakiś znany pisarz. Więc zacząłem ją czytać bez jakiejś nabożności, że to kontakt z wielkim pisarzem.Svolken pisze:nim napisał o bieganiu to spłodził sporo innych tytułów i to się o wiele lepiej czyta
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
- Życiówka w maratonie: brak
Trochę szkoda, że pytanie dotyczy autora. Miałem zamiar przeczytać książkę bez zgłębiania jego życiorysu, żeby skupić się na treści bez kontekstu. A teraz będę musiał poguglać i rozłożyć Grasa na czynniki pierwsze.Adam Klein pisze: Konkurs będzie polegał na tym, że:
7 lipca. w Suszu Łukasz Gras startuje w tratlonie na dystansie: 1,9km - 90km - 21,1km.
Jaki będzie jego czas łączny?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No to zmieńmy, i trzeba wytypować czas zwycięzcy, ok?
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
ok. stawiam więc 4:06:27
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Chyba już za późno na typowanie wyniku. 
Ja chętnie wypożyczę i przeczytam książkę Grassa, napiszę recenzję i oddam książkę.
Czytałam kilka książek Murakamiego i zawsze mnie zachwycał jego świat - wszystko płynęło jakoś wolniej, rozważniej, podoba mi się taka filozofia życia. Książka Murakamiego o bieganiu jest zupełnie inna od jego "normalnej" literatury, ale to nie znaczy, że jakąś nudna czy cóś. Mnie się podobało (czytałam chyba ze 2 lata temu, więc jeśli i tę książkę miałabym recenzować musiałabym ją sobie odświeżyć), pewnie dlatego, że była to taka prosta historia biegacza (triathlonisty) amatora. Historia bardzo bliska mojej, Twojej, każdego z nas.

Ja chętnie wypożyczę i przeczytam książkę Grassa, napiszę recenzję i oddam książkę.
Czytałam kilka książek Murakamiego i zawsze mnie zachwycał jego świat - wszystko płynęło jakoś wolniej, rozważniej, podoba mi się taka filozofia życia. Książka Murakamiego o bieganiu jest zupełnie inna od jego "normalnej" literatury, ale to nie znaczy, że jakąś nudna czy cóś. Mnie się podobało (czytałam chyba ze 2 lata temu, więc jeśli i tę książkę miałabym recenzować musiałabym ją sobie odświeżyć), pewnie dlatego, że była to taka prosta historia biegacza (triathlonisty) amatora. Historia bardzo bliska mojej, Twojej, każdego z nas.
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
BLOKHIN ANTON (1) - 4:10:04, na razie nieoficjalne. Jednak ten upał...
CzeczenWX - gratuluję
CzeczenWX - gratuluję

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Czeczen, gratuluję, wyślij na adres redakcja[małpa]bieganie.pl swoje namiary do wysyłki książki.
-
- Zaprawiony W Bojach
Moi drodzy, kto sprzedaje tą książkę?
EMPIK CHYBA NIE,...
EMPIK CHYBA NIE,...