Komentarz do artykułu "Trzy Mądre Małpy" - debiutancka książka Łukasza Grassa

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kulawy, ja liczę, że kiedyś również wydasz drukiem swoje artykuły publikowane w Bieganiu,...:)

Rozumiem, Sadowska za wolno biega aby mogła mieć rację,...:)
PKO
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:Ryszard, chodzi mi tylko o to, że trudności z przebrnięciem przez Murakamiego to inne trudności niż z przebrnięciem przez takiego Eco :)

Prawo masz jak najbardziej, nikt Tobie go nie odmawia. Żeby stwierdzić, że podobają mi się teksty wg Ciebie nudne musielibyśmy dłużej porozmawiać. Nie mam ambicji trendsettera :)

Jeszcze jedno: nie wydaje mi się, byśmy o tekstach z portalu mówili w kategorii sztuki... Czy się mylę?
Qba ale to jedynie Twoje zdanie ze przebrniecie przez ksiazke Murakamiego to inna skala trudnosci niz przy Imieniu Rozy

Dla kazdego oznaczac to moze cos innego i tyle. Moim zdaniem Imie rozy czyta sie swietnie a wiele osob ktore znam nigdy nie przebrneło przez to dzieło. Czy jest inna skala trudnosci ? Raczej odmienne zainteresowania i odbior wynikajacy z naszych odmiennosci

co do sztuki na portalu Rzeczywiscie jak czasem sie czyta artykuły sponsorowane to opisy butow to istne dzielo sztuki Jakie cudne porownania opisy itd :)
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Się płaci, się porównuje,..:)))
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pozwolę się z Tobą nie zgodzić mario.

są takie kryteria jak warsztat pisarski, gęstość tekstu, stylizacja językowa... to są czynniki, którymi obie ksiązki się bardzo różnią.

jedna jest trudna, choć czyta się ją świetnie (to jeden z dowodów na to, że to arcydzieło), druga jest prosta ale, tu moim zdaniem, nudna. dlatego, jak mi się wydaje, może być trudno przez nią przebrnąć :)

na marginesie, naprawdę jestem zaskoczony, że wg Was dużo jest artykułów sponsorowanych... ciekawe jak to wygląda statystycznie...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba ja nie umiem porownywac warsztatu literackiego bo ze mnie zaden krytyk ani tez nie mam wyksztalcenia w tym kierunku Odnosze sie do wlasnych odczuc

Jesli ty masz takie umiejetnosci to chyle czoła :)
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:

na marginesie, naprawdę jestem zaskoczony, że wg Was dużo jest artykułów sponsorowanych... ciekawe jak to wygląda statystycznie...

przeciez chyba nikt za darmo na portalu nie moze umieszczac tekstow (poza uczestnikami forum :) i jesli dany sklep pisze ze wyprzedaze (swoja droga jakies slabe te wyprzedaze) to zapewne za to placi Takie platne ogloszenie A tekstow jest sporo
Jesli Ty Qba znasz sie na warsztacie literackim, stylistyce gestosci tekstu itp to tym bardziej powinienes takie teksty wylapywac:) no nie ??
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba, to, że materiały są sponsorowane to rzecz oczywista. Portal musi z czegoś żyć. Problem jest inny. Zastanawiam się czasem jakie na portalu należało by umieścić treści aby miała miejsce dyskusja. Pisząc o dyskusji oczywiście nie mam na myśli wymądrzania się paru "portalowych naukofcuf" tylko dyskusja. ogólnie rzecz ujmując, jeżeli temat nie ma w sobie odpowiedniego "ładunku" to umiera po jednej-dwóch odsłonach. No, po za permanentnym ględzeniu o niczym na poziomie kozaczek.pl Chyba, że po za materiałami bezpośredni reklamowymi lub z reklamą mniej lub bardziej zakamuflowaną nic już nie jest potrzebne. W sumie, sprawny użytkownik portalu co chce to odnajdzie. Wszystko już było.
Drażnią mnie opinie portalowych, dyżurnych klakierów.
I na koniec, Qba, nie ma "cha", nie dopuszczasz aby na forum ktoś miał inny smak literacki od tego który Ty prezentujesz i jak rozumiem, Twój powinien być obowiązującym. Tak jak obowiązujące powinny być opinie Zespołu Redakcyjnego z którym często gęsto zupełnie się nie zgadzam.
Trudno.
Awatar użytkownika
robbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

Wszystko fajnie, ale tak zamotaliście w tym wątku, że za diabła nie wiem, czy te "trzy małpy" warto nabyć, czy nie.
Przydałoby się choć jedno zdanie kogoś kto przeczytał chociaż kawałek książki.
Nie znam autora, więc na szczęście nie jestem obciążony żadną sympatią czy antypatią.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mario, każdy studiował co innego :)

Ryszard,
Ryszard N. pisze:Qba, nie ma "cha", nie dopuszczasz aby na forum ktoś miał inny smak literacki od tego który Ty prezentujesz i jak rozumiem, Twój powinien być obowiązującym
bez przesady :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ryszard, równie dobrze można powiedzieć, że Ty nie dopuszczasz innych do głosu, co jest oczywista bzdurą.
Forum to forum, każdy może się wypowiedzieć i stwierdzenie, że jest jedna obowiązująca linia to wg mnie klasyka demagogii bez żadnego potwierdzenia w rzeczywistości, każdy ma takie same prawa do zabierania głosu, nie ma cenzury (pod warunkiem, że ktoś nie gada od rzeczy). Czasami mam wrażenie, że piszesz tak tylko po to, żeby mnie osobiście wkurzyć, bo mi zależy na pluraliźmie.

robbur pisze:Wszystko fajnie, ale tak zamotaliście w tym wątku, że za diabła nie wiem, czy te "trzy małpy" warto nabyć, czy nie. Przydałoby się choć jedno zdanie kogoś kto przeczytał chociaż kawałek książki.
Robur - zadzwoniłem gdzie trzeba. Ogłaszam zatem konkurs. Zwycięzca konkursu otrzyma książkę Łukasza Grasa a w zamian za to zobowiązuje się do jej przeczytania i zrecenzowania. Ok ? Są chętni?
Awatar użytkownika
robbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

Czemu nie? Na czym polega konkurs?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja jestem chętny :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam, zapewne wiele razy błądzę i się mylę. Ja jednak nie jestem redaktorem. Mam odmienne zdanie w wielu kwestiach a Qba uprawia nudnawą "klakę" i to tyle.
Myślę też, że nie chodzi Ci o rodzaj dyskusji polegający na poklepywaniu się po ramionach. U mnie, istotnie z tym jest trudno.
Nie ukrywam, że pewne rzeczy mi przeszkadzają. Z jednej strony rozumiem Twój biznes i wiem, że portal musi się z czegoś utrzymać, innym razem drażni mnie nachalność reklam. Nie pisałem jednak nigdzie, że jestem idealny. Wręcz przeciwnie, mam wiele defektów,...
Postaram się do czasu spadku temperatur zamilknąć,...:)))
Oczywiście, Murakami to cienias.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam, do przeczytania tak, do zrecenzowania nie. Jak wiesz mamy czasem odmienne zdania w pewnych kwestiach. Tobie podobał się G610, mnie nie bardzo, mnie podoba się Murakami, Ty nie dałeś rady przebrnąć przez początek. Pisząc recenzję to w zasadzie pytanie,...czy mam ochotę nachwytać,...:)))
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Dobra, no to na razie Qba i Robbur są chętni do przeczytania i napisania recenzji.
Oczywiście wszyscy mogą brac udział ale biorąc udział deklarują, że napiszą recenzje w ciągu tygodnia. (to nie bardzo długa książka).

Konkurs będzie polegał na tym, że:
7 lipca. w Suszu Łukasz Gras startuje w tratlonie na dystansie: 1,9km - 90km - 21,1km.
Jaki będzie jego czas łączny?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ