Co dalej jak juz wytrzymuje 30 minut ?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
adamm84
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zaczynałem od 100m, a potem dochodziłem do siebie przez 5 minut. Teraz biegam jakies 4 - 4,5 km w 30 minut. Życiówka to 9,2 km w godzine :) Wyniki dla niektórych śmieszne ale jak pomyślec ze 2 lata temu wazyłem 120kg przy 176cm,a teraz koło 80 to moim zdaniem przyzwoicie.

Teraz pare pytanek :

1) Jakie tętno trzymac zeby budowac kondycje, tzn. zeby przebiegać 10 km w godzine z tętnem 135,a nie jak teraz ponad 160, biegac tak jak teraz czy zwolnic bo to "zabija efekty" ?

2)Biegam jak to ktoś określił "małymi kroczkami" bo mam wielkie uda, kiedyś koło 72cm, teraz jakieś 65,jaka powinna byc technika biegu tak na 10-15km ?

3)Całe wakacje poświęcam nauce i bieganiu :) i wymyśliłem sobie to tak. Codziennie rano bez jedzenia 60-100 min roweru na fat burning czyli nie wychodzic ponad 65%hrmax i co 2 dzien godzinka biegu wieczorem 60 min po ostatnim posiłku czyli koło 19,a w dni bez biegania jakies pływanie,albo pogram w noge z kolegami :) Nie zajade sie ??

aaa i jeszcze jedno, na rowerze wytrzymuje lekko 200km po płaskim,w rok robie 10-12 tys wiec takim totalnym cieniakiem nie jestem,więc trening ma byc ciężki ale i efektywny :)

(Edited by adamm84 at 4:16 pm on June 30, 2005)
Nie tylko mięśnie się liczą, ważny jest jeszcze fryz  :)
PKO
tadzik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

to teraz zapierdzielaj godzinke :)
maneater1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak bedziesz codziennie jezdził na rowerze a do tego dokładał co 2-gi dzien bieganie plus basen itp. to moim zdaniem możesz sie wykończyć.
Bieganie rób w takim tempie abyś mógł swobodnie rozmawiać i spokojnie powoli zwiekszaj dystans.
Jak przejrzysz starsze posty to znajdziesz mnóstwo planów i porad dla poczatkujących.
Swoją drogą to jeżeli tyle jeździsz na rowerze to powinieneś mieć lepsze wyniki w bieganiu...
adamm84
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

juz mi to ktoś mówił,moze jak sie przyzwyczaje do tej formy wysiłku to będzie lepiej
Nie tylko mięśnie się liczą, ważny jest jeszcze fryz  :)
Awatar użytkownika
michal derbiszewski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zajżyj na moją stronkę: http://www.serwisbiegowy.webpark.pl/ , kliknij na zakładkę "plan24";
Może znajdziesz cos dla siebie; co do innych pytań - zakładka "porady" i ew. słownik :)
pozdrawiam;

(Edited by michal derbiszewski at 8:40 am on July 7, 2005)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ