Buty z Lidla
- pi_r
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39:49
- Życiówka w maratonie: 3:29:44
- Kontakt:
Teraz w Lidlu dostępne są buty do wody.
Kupiłem je jednak z myślą o bieganiu minimalistycznym jako tańsza alternatywa dla vibram fivefingers czy merrel glove ;-)
Grubość podeszwy - 4mm bez wkładki. Buty są elastyczne, można je zwinąć w naleśnik. Trzymają się dobrze stopy, ale musiałem kupić dwa rozmiary mniejsze niż noszę zazwyczaj. Większe egzemplarze wydawały się bardzo luźne. No i cena dość atrakcyjna - 20zł.
Kupiłem je jednak z myślą o bieganiu minimalistycznym jako tańsza alternatywa dla vibram fivefingers czy merrel glove ;-)
Grubość podeszwy - 4mm bez wkładki. Buty są elastyczne, można je zwinąć w naleśnik. Trzymają się dobrze stopy, ale musiałem kupić dwa rozmiary mniejsze niż noszę zazwyczaj. Większe egzemplarze wydawały się bardzo luźne. No i cena dość atrakcyjna - 20zł.
-
- Zaprawiony W Bojach
dwa pytania:
czy noga podczas biegu się nie gotuje?
ile ważą?
ile ważą?
- pi_r
- Wyga
- Kontakt:
Każdy z butów waży 200g. Buty mają na górze przewiewną siateczkę, więc noga nie powinna się gotować. Więcej wrażeń opiszę jak przetestuje je na treningu.Qba Krause pisze:dwa pytania:
ile ważą?
-
- Zaprawiony W Bojach
jestem ciekawy 

- pi_r
- Wyga
- Kontakt:
Dziś rano przetestowałem na dystansie ~10km po asfalcie, leśnej ścieżce oraz plaży. Generalnie biegło się dobrze, choć biegania boso nie zastąpią. Co prawda szczególnie ciepło to dziś nie jest, w stopy było raczej chłodno. Wbiegłem w nich także do wody. O ile biec w wodzie jednak lepiej boso, to na plus należy zaliczyć to, że dobrze odprowadzają wodę. Po minucie od wyjścia z wody nie chlapią co pozwala na dalszy komfortowy bieg. Wyschły zanim wróciłem do domu, po około 30 minutach. Nie mogę się odnieść do biegania w butach z wyższej półki, ponieważ zawsze było mi szkoda wydawać pół tysiąca złotych na kawałek gumy mający ochronić stopy przed ostrzejszymi kamieniami ;-) Mogę dodać, że zajmują naprawdę mało miejsca, można je bez problemu schować do plecaka biegowego.
Niestety nie są pozbawione wad. Wewnątrz są szwy które mogą powodować dyskomfort. Mnie to aż tak bardzo nie przeszkadzało, otarć żadnych nie stwierdziłem. Przeszkadzać może też odstające z tyłu zapięcie. Pozostaje jeszcze kwestia wytrzymałości. Mam nadzieje, że nie rozpadną się po kilku wybieganiach, jednak nie liczę, że wytrzymają dłużej niż sezon.
Na koniec kilka zdjęć.

Polecam, ja chyba kupię jeszcze jedną parę na zapas :-)
Niestety nie są pozbawione wad. Wewnątrz są szwy które mogą powodować dyskomfort. Mnie to aż tak bardzo nie przeszkadzało, otarć żadnych nie stwierdziłem. Przeszkadzać może też odstające z tyłu zapięcie. Pozostaje jeszcze kwestia wytrzymałości. Mam nadzieje, że nie rozpadną się po kilku wybieganiach, jednak nie liczę, że wytrzymają dłużej niż sezon.
Na koniec kilka zdjęć.

Polecam, ja chyba kupię jeszcze jedną parę na zapas :-)
- pi_r
- Wyga
- Kontakt:
Biegam głownie z pięty, a nie ze śródstopia więc po wczorajszym mam spore zakwasy. Tak więć na BBL raczej w nich nie przyjdę, najpierw muszę wzmocnić mięśnie żeby porządny trening ze śródstopia zrobić ;-)Christos pisze:przybiegniesz w nich na trening w sobotę :taktak: widziałem w sklepie ale niestety nie mierzyłem choć pomysł ciekawy :hej:
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 44:03
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ile w lidlu wołają za te łapcie?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Też kupiłem. Przeleciałem się kawałek po polnej drodze i po łące. Biega się jak na bosaka, ale bezpieczniej, bo stopa jest chroniona przed różnymi niespodziankami. Wcześniej spróbowałem na bosaka po łące, ale dałem radę raptem parę metrów - różne wyschnięte zielska były jednak dla mnie zbyt dużym wyzwaniem
Po strzyżonym trawniku było super, ale mam za krótki kawałek na jakieś sensowne bieganie. A w tych kapciach można wszędzie i za dwie dychy można poszaleć. Będę sobie robił z 1-2 razy w tygodniu przebieżki dla utrwalenia techniki 

-
- Zaprawiony W Bojach
Jaka jest przyczepność tej podeszwy do kamieni (lub mokrego asfaltu).
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Rozgrzewający Się
witam,
od poniedziałku butki do biegania, nie widziałem poprzednich wersji czy to jest nonstop to samo czy się różnią od tych sprzedawanych kilka miesięcy temu?
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=8s2YT9
Pzdr.
od poniedziałku butki do biegania, nie widziałem poprzednich wersji czy to jest nonstop to samo czy się różnią od tych sprzedawanych kilka miesięcy temu?
Pzdr.
-
- Zaprawiony W Bojach
każda kolekcja jest inna.
-
- Wyga
Akurat dziś te buty z Lidla dostałem (testowanie we współpracy z spam) i na pierwszy rzut oka buty całkiem porządne, do poniedziałku na pewno je wypróbuję, także podzielę się opinią.friction pisze:witam,
Pzdr.