Ścieżki Biegowe - Lublin

Awatar użytkownika
buddha
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:58
Życiówka w maratonie: 3 h 12 min

Nieprzeczytany post

No tak, zebranie 18 nóg do biegania to już nie byle co :hahaha:
Tempo było jak w sam raz, krzaki dla prawdziwego biegacza też nie stanowią przeszkody, tylko koło domu pies mi się popsuł całkiem :hejhej: Na tej podstawie można spokojnie powiedzieć że Nero jest już wytrenowanym zawodnikiem.
New Balance but biegowy
zby
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dostałem taką informację, więc przesyłam dalej:
W ramach „IV spotkania z kulturą tatarska i regionalną” Urząd Gminy Łomazy i Stowarzyszenie Rozwoju Miejscowości Studzianka zapraszają miłośników biegania do startu w „Tatarskiej Piątce” 8 lipca 2012 roku o godz. 12.00 przy szkole podstawowej w Studziance gm. Łomazy. Trasa przebiegać będzie drogami polnymi ze startem i metą przy szkole podstawowej w Studziance miejscu gdzie do 1915 roku stał meczet. Celem zawodów jest popularyzacja biegania jako formy czynnego wypoczynku, promocja walorów turystyczno-przyrodniczych Gminy Łomazy i promocja dziedzictwa kulturowego gminy Łomazy. Bieg odbywa się pod patronatem honorowym Wójta Gminy Łomazy Waldemara Droździuka. „Tatarskiej Piątce” towarzyszyć będą rywalizacja dzieci i młodzieży na dystansach: „Małe Nadzieje” 400m (rocznik 2004 i mł.), bieg „Szkolniaka” 600m (rocznik 2000-2003) oraz bieg „Młodzików” 1 200m (rocznik 1996-1999). W biegu głównym (5 km) prawo startu mają osoby, które ukończą do dnia 8 lipca 2012 r. 15 lat, niezależnie od miejsca zamieszkania, przynależności klubowej i narodowościowej. Zgłoszenia do biegu głównego (5 km) i biegów towarzyszących przyjmowane są poprzez Kartę zgłoszeniową dostępną pod regulaminem i na stronie internetowej www.studzianka.pl od 07.06.2012r. Zgłoszenia zostaną zawieszone 6 lipca 2012 roku. Po tym terminie zgłoszenia będą możliwe wyłącznie w Biurze Zawodów „Tatarska Piątka” tylko i wyłącznie w przypadku nieprzekroczenia limitu Uczestników. Prawo startu mają wszystkie osoby które wypełnią także Kartę zgłoszeniową w wersji papierowej. Od uczestników biegu „Tatarska Piątka” nie będzie pobierane wpisowe. Zabrania się startu w dwóch biegach na tej samej imprezie. Organizator wyznacza limit biegu „Tatarska Piątka” na 50 uczestników, liczy się kolejność zgłoszenia.
Pełny regulamin i karta zgłoszeniowa: http://www.studzianka.pl/Tatarska%20piatka.htm Zachęcamy do wspólnego biegania i zapraszamy do Studzianki.
Łukasz Węda
Awatar użytkownika
Radek1967
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wysłałem zgłoszenie a co z tego będzie zobaczymy :)
edit: Właśnie zostałem wpisany na listę:)
Jeśli chcesz pobiegać przebiegnij milę. Jeśli chcesz doświadczyć nowego życia przebiegnij maraton
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zgodnie z zapowiedzią dzisiaj w sobotę tj. 23 czerwca 2012 roku na Ścieżce Biegowej odbył się sprawdzian kondycji na dystansie 1000 metrów.

Poczynaniom biegaczy przyglądali się zaproszeni goście Darek Skura ( multi medalista Mistrzostw Polski i Reprezentant Polski w biegach średnich, rekordzista województwa lubelskiego m.in. na 800,1500, 5000 metrów) oraz Sebastian Smoliński "świeżutki" brązowy medalista Mistrzostw Polski z 2012 roku w biegu na 800 metrów z rewelacyjnym czasem 1:47,86s ( wydaje mi się, że od 1995 roku nikt z Lublina nie przebiegł poniżej 1:50,0 a poniżej 1:48,0 to tylko Darek tak biegał w latach osiemdziesiątych, a tu proszę niespodzianka).

W sprawdzianie wzięło udział 19 osób w tym 5 kobiet. Wszyscy razem około godziny 10 wyruszyli na wspólną rozgrzewkę: truch ok 1 km, ćwiczenia rozgrzewające przy drzewkach, przebieżki kilka ćwiczeń indywidualnych. Sprawdziłem jeszcze czy dystans jest prawidłowo wytyczyny i po lekkiej poprawce wszyscy chętni stanęli na linii startu. Start i zaczęło się bieganie i wyścig z czasem. Każdy według własnego tempa, planu uzyskania wyniku itp tylko Małgosie lekko przeceniła swoje siły ale da się to porawić, wszyscy inni ukończyli dystans.

Najlepsi otrzymali dyplomy, nagrody wręczane przez zaproszonych gości: Darka i Sebastiana. Nagrody z Nike Poland i Decathlon Lublin.
Wśród wszystkich, którzy ukończyli rozlosowane zostały nagrody rzeczowe a współpracujące z Lubelskim Stowarzyszeniem Biegowym CENTRUM MEDYCZNE ORTO- OPTYMIST dodatkowo ufundowało 5 rewelacyjnych masaży relaksacyjnych.
Wszyscy bez wyjątku za włożony wysiłek otrzymali "pakiet wzmacniający" od niezastąpionej LUBELLI. Pakiecik z makaronem, sosem i paluszkami dobrze wzmiocni na obiadek lub kolacyjkę.

Całym poczynaniom biegaczy przyglądali się i zbierali wrażenia od uczestników redaktorzy: p. Adam Rozwałka z Radia Lublin i p. Przysztof Basiński z Nowego Tygodnia.
Pozdrawiam Piotr Kitliński
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wyniki wczorajszego sprawdzianu:

23 czerwca 2012r
Mężczyźni
1. Bogdan Budzyński 3:05,67s (rekord trasy)
2. Michał Kitliński 3:20, 87s
3. Stanisław Terentowicz 3:26,64s
4. Radosław Gnyp 3:29,66s
5. Paweł Dyś 3:30,27s
6. Jarosław Chromiak 3:33,46s
7. Marek Bisek 3:36,74s
8. Tomasz Bisek 3:38,08s
9. Piotr Chmielewski 3:40,85s
10. Oskar Gołębiowski 3:47,19s
11. Jacek Świniarski 4:00,87s
12. Arkadiusz Sternik 4:04,49
13. Radosław Suski 4:24,94s
14. Jerzy Hiller 4:43,49s

Kobiety
1. Renata Skrobas 3:34,08s (rekord kobiet)
2. Kinga Stanisławek 4:06,08s
3. Olga Dudek 4:16,82s
4. Karolina Rybak 4:38,30s
jur-bno
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Z żalem informuję biegającą brać, że w piątek zmarł nagle, w wieku 65 lat, nasz przyjaciel z biegowych tras Marian Michno.
Pogrzeb Mariana odbędzie się w środę 27.06.br. o godz.9.00, na cmentarzu przy ul.Unickiej w Lublinie.

Jurek Hiller
Awatar użytkownika
TomM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:37:51
Życiówka w maratonie: 02:59:53

Nieprzeczytany post

Smutna wiadomość...wielka szkoda Niech Spoczywa w Pokoju
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szkoda, że już Marian nie spotka się z nami na wspólnym bieganiu. Niech odpoczywa w pokoju! riposi in pace!
jur-bno
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zapytam nieśmiało; Czy będą jakieś zdjęcia ze sprawdzianu na 1000 m?
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PROSZĘ BARDZO SĄ ZDJĘCIA I ZAPROSZENIE NA OSTATNIE SPOTKANIE W I PÓŁROCZU ŚCIEŻEK BIEGOWYCH
Cały czas notuję frekfencję na zajęciach bo przypominam KAŻDE SPOTKANIE na Ścieżce Biegowej to 2,5% zniżki do największego sklepu NIKE Lublin Plaza.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

OD 17 MARCA 2012 NA ŚCIEŻCE BIEGOWEJ BIEGAŁO JUŻ 154 OSOBY !!!

Licząc mnie kiedy to zawsze byłem (100% obecności :hejhej: ) to daje 155 biegaczy.

Zapraszam na ostatnie zajęcia w pierwszym półroczu (przypominam o zniżkach w NIKE LUBLIN PLAZA).
Każdy uczestnik jutrzejszych zajęć otrzyma podarunek od LUBELLI.

Pozdrawiam i do zobaczenia !!!
Piotr Kitliński

SOBOTA GODZ. 10.00 WĄWÓZ LSM (od strony Nadbystrzyckiej).
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj odbyły się ostatnie zajęcia w I półroczu na Ściezce Biegowej.

Obrazek

Czas na podsumowanie.
W 18 zajęciach wzięło udział 154 osób.

Obrazek

Do liderów z najwwiększą ilością zaliczonych zajęć zaliczam:

14 razy Michał Kitliński 35% zniżki w NIKE LUBLIN PLAZA
13 razy Jerzy Hiller 32,5% zniżki w NIKE LUBLIN PLAZA
12 razy Robert Chwedoruk 30% zniżki w NIKE LUBLIN PLAZA
11 razy Henryk Kowalski 27,5% zniżki w NIKE LUBLIN PLAZA
9 razy Piotr Chmielewski 22,5% zniżki w NIKE LUBLIN PLAZA

Obrazek

Wszyscy, którzy przynajmniej raz byli na Ścieżce Biegowej na zajęciach mogą zgłaszać się do NIKE LUBLIN PLAZA i wykorzystać wypracowaną przez siebie zniżkę. Czy będzie to 35% czy 2,5% to zależy uczestnictwa w zajęciach. Listę wysłałem już do sklepu i zapraszam.

Obrazek

Z Lubellą pożegnaliśmy I sezon !!!!

Pozdrawiam Piotr Kitliński
Awatar użytkownika
buddha
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:58
Życiówka w maratonie: 3 h 12 min

Nieprzeczytany post

W związku z zakończeniem sezonu Ścieżek Biegowych myślę że warto kontynuować krótką tradycję biegania leśnego. Proponuje tak jak ostatnio przystanek końcowy autobusu nr 17 na ul. Filaretów w dniu 6 lipca 2012r. tj. najbliższy piątek
Myślę że odpowiednią godziną przy istniejących warunkach atmosferycznych była by 6.15. Na razie chętni to:
1. Paweł
2. Gośka
jur-bno
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

6.15 to dla mnie środek nocy, ale nie biegał bym sam.... trzeba pomyśleć.
A na ścieżkach biegowych w sobotę 7.07. będzie I WAKACYJNE SPOTKANIE. Jutro szczegóły.....

Jurek
jur-bno
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W sobotę na Scieżkach Biegowych Gość Specjalny - DOROTA GRUCA...... Zapraszamy...
Jurek
ODPOWIEDZ