Jeśli nie masz widocznej nadwagi a jest jak piszesz to myślę, że za mało biegaszmartinelli pisze:Witam,
Czy jeśli mam 21 lat, biegam około 40 kilometrów tygodniowo-wyłącznie po twardej nawierzchni asfalt, kostka bauma.
Strzykają mi kolana na schodach, bolą golenie w trakcie i po biegu, czy powinienem zacząć korzystać z jakiegoś suplementu na stawy?
Jeśli tak, to któryś polecicie?
Suplement na stawy - wchłanianie
-
tazoo
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:26:54
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
-
Maciej Banasiewicz
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam ponownie.apaczo pisze:Ja bym stawiał na biodostępność i stężenie poszczególnych związków w preparacie złożonym , niż jego formę. Czy to forma płynna , czy proszek to jeden grom!
Myli się Pan - jak już wspomniałem, kapsułki czy tabletki muszą ulec rozpadowi w żołądku, dlatego też dłużej w nim "pozostają" narażając także zawarte w nich substancje czynne na dłuższe działanie soków trawiennych.
Nie napisałem, że substancje czynne zawarte w formie syropu wchłaniają się natychmiastowo, jednakże o wiele szybciej od tych, zawartych w postaciach stałych (tabletki, kapsułki), a co za tym idzie, substancje czynne przez krótszy czas mają styczność z kwaśnym środowiskiem w żołądku.apaczo pisze:Taki preparat nie może szybko wchłaniać sie do krwiobiegu bo jeśli tak jest to receptory go nie wychwycą i 90% ląduje w kibelku razem z siczkami. Szybko to może działać preparat ratujący życie.
Pozdrawiam, Maciej Banasiewicz
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
To sie nazywa dobry obrońca "diabła"
Będzie bronił swego chlebodawcy do upadłego. Brawo!
Gdybyś pracował dla mnie to bym Ci nie szczędził premii
Będzie bronił swego chlebodawcy do upadłego. Brawo!
Gdybyś pracował dla mnie to bym Ci nie szczędził premii
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.