zalegi w oskrzelach
- agentX
- Wyga
- Życiówka na 10k: 34.37
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, bardzo często występują u mnie zalegi w klatce piersiowej(wydzielina, tzw. flegma), przy intensywnym oddychaniu pojawia się ,,charczenie". Jest to uciążliwe, bo skutkuje to przerwaniem treningów. Może ktoś miał do czynienia z podobnymi objawami. Proszę o podpowiedzi. POzdrawiam
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Wylecz się wpierw a potem biegaj... Znajdź sobie jakiegoś dobrego pulmonologa albo immunologa.
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
od kiedy tak masz, jakaś przebyta choroba w ostatnim czasie?
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
Mnie się to skojarzyło z astmą... Może masz jakąś alergię? Może nie są to pyłki, z którymi masz do czynienia biegając, ale coś w domu? Może masz jakąś pleśń albo grzyba, albo roztocza (kto ich nie ma). Ja w bieganiu raczkuję, ale za to mam doświadczenie z alergiami. Kiedy kupiliśmy dom (stary) okazało się, że "dzięki" modernizacji (wymiana okien na plastiki) mamy w nim za dużą wilgotność i pleśń. Nie było wentylacji i niegroźne dotąd pleśnie rozmnożyły się, a my zaczęliśmy podupadać na zdrowiu. Zamontowaliśmy (póki co w kuchni, łazience i naszej sypialni) wentylację systemu inVENTer i jest znacznie lepiej, nie chorujemy wcale. A jeszcze udało nam się zaoszczędzić na gazie, którym opalamy mieszkanie. Tak więc nosimy się z zamiarem założenia inVENTerów w pozostałych pomieszczeniach.
-
- Wyga
Astma tak nie wygląda. Po pierwsze trzeba troszke samemu pogłówkować i odpowiedziec sobie na pytanie:
1. Czy pale papierosy lub inne rzeczy jeżeli tak, to sam sobie jestem winien.
2.Obecnośc flegmy wskazuje na obecnośc bakterii więc trzeba iśc do lekarza ogólnego, w końcu od tego jest a nie my żeby stwierdzać co jest grane.
3. Ja uwazam że może to być niedoleczona choroba z przeszłości. A oskrzela tego nie lubią .

1. Czy pale papierosy lub inne rzeczy jeżeli tak, to sam sobie jestem winien.
2.Obecnośc flegmy wskazuje na obecnośc bakterii więc trzeba iśc do lekarza ogólnego, w końcu od tego jest a nie my żeby stwierdzać co jest grane.
3. Ja uwazam że może to być niedoleczona choroba z przeszłości. A oskrzela tego nie lubią .

Bieganie jest jak medytacja.