Jakieś nudne to nasze kobiece forum :)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
dont_ask
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1:01:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Księżna pisze:
Na marginesie, to kiedy ten wiek dojrzały się zaczyna?
jest taki dowcip
jeśli budzisz się rano i nic Cię nie boli - znaczy że umarłeś
jeśli czujesz, że zaczął dotyczyć i Ciebie, znaczy że jesteś w wieku dojrzałym

a ja osobiście stwierdziłam, że się zestarzałam, jak młode osoby zaczęły mi się wydawać głupiutkie
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

dont_ask pisze:a ja osobiście stwierdziłam, że się zestarzałam, jak młode osoby zaczęły mi się wydawać głupiutkie
:hahaha:
tez to mam
Obrazek
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hej:

Jestem w fazie przejściowej. Czasem mam wrażenie, że jedyny możliwy temat to narzekanie-choroby-a-zaraz-emerytura... a czasem łapię się na wrażeniu, że jeszcze mam 2x lat;-)))
Tylko dzieci tak szybko rosną :hejhej:
Awatar użytkownika
dont_ask
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1:01:00

Nieprzeczytany post

notuj co jadłaś/robiłaś jak masz dobry nastrój, a potem bądź dobrą koleżanką i się podziel tą informacją :hahaha:
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja tam się młodo czuję, tylko trochę razi mnie odbicie w lustrze, bo nie przystaje do mojego samopoczucia, no i te kolana - czemu tak chrzęszczą :ojoj:
Obrazek
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

Księżna pisze:Jak jest mały to można zakryć.
Jak jest duży, to wypływa górą.
Cholera... że też nie wpadłam wcześniej na to... muszę kupić w baardzo wysokim stanem... i wówczas nadmiar tłuszczu z brzucha... dam radę zebrać biustonoszem.
:bum:

:hej:
joanna1012
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 58:30

Nieprzeczytany post

potwierdzam pływanie teraz jest super - i człowiekowi potem przez dłuższy czas gorąco nie jest

temat widać się zrobił akuratny bo ja też w te upały stwierdziłam że innych gaci potrzebuję - ja biegam zwykle w takich za kolano ( upał nie upał ) nie nawidzę jak mi się zwijają do góry ale teraz czuję że mi jednak za gorąco i poszukała bym jakiś takich co sie nie zwijają zasłaniają celulit nie obcierają i generalnie wyglądam w nich jak bym nosiła rozmiar 34 - ale takie rzeczy to tylko w erze pewnie :(

I jeszcze tak zupełnie z innej beczki - tak sobie wymyśliłam że przy jakiejś okazji na prezent będę chciała słuchawki do biegania bo mnie te zwykłe denerwują że wypadają z ucha
możecie coś polecić co do damskiego ucha pasuje ? zastanawiam się czy takie z kółkiem na około ucha czy takie na tył - co do tych drugich to się boję że rozmiary są typowo męskie i że będą za duże
Awatar użytkownika
orba
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Z ucha nie wypadają słuchawki dokanałowe ale ja nie umiem się przyzwyczaić do tego, że bardzo wyciszają otoczenie. Można nie usłyszeć nawet krzyku za plecami przy cichym słuchaniu.

Nie wiem czemu ale nie umiem biegać czy pedałować z zasłoniętymi uszami. Jak nic potrzebuję ciszy i kontaktu z otoczeniem.

Dziewczyny poczytałam temat o biustonoszach ale wciąż sobie nie radzę z umiejscowieniem paska od pulsometru. Jeśli zakładam go pod piersi to co chwila mi pipczy że zgubił sygnał bo się zamotał w materiał. Jak wrzucę nad to jakiś taki dyskomfort ściśniętej klatki. Jakie macie pomysły na moje utrapienie?

Pozdrawiam :taktak:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sie rozpisalyscie ;)

najlepiej bez paska oczywiscie ;)

ja niestety biegac z nim nie moge. albo sie dusze albo spada i tak zle i tak nie dobrze :/
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Też preferuję bez. :hej:
joanna1012
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 58:30

Nieprzeczytany post

mam garmina od dwóch lat dwa dni temu pierwszy raz założyłam pulometr - bo jak szukałam koszulki na ramiączkach to mi w ręce wpadł - to mówię sobie no mam to zobaczę co mi pokarze i ...
nic mi nie pokazał - albo się bateria wyczerpała albo źle go założyłam
zupełnie nie wiem o co kaman z tym pulsometrem i jakoś o ile informacja o czasie biegu i średnim tempie jest dla mnie bardzo istotna o tyle te pomiary tętna sa dla mnie zbyt abstrakcyjne :hej: - no tępa jestem jak nic :sss:

w temacie słuchawek - to mi nia wyciszeniu otoczenia nie zależy - chcę żeby mi z ucha nie spadały - a muzyka zagłuszyła sapanie parowozu, który w jakiś dziwyny sposób wydobywa się z moich ust jak biegam
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

[quote="orba"]
Dziewczyny poczytałam temat o biustonoszach ale wciąż sobie nie radzę z umiejscowieniem paska od pulsometru. Jeśli zakładam go pod piersi to co chwila mi pipczy że zgubił sygnał bo się zamotał w materiał. Jak wrzucę nad to jakiś taki dyskomfort ściśniętej klatki. Jakie macie pomysły na moje utrapienie?

Pozdrawiam :taktak:[/quote

Ja jak już zakładam, to nad piersi, mnie to nie drażni. A dla Ciebie pozostaje może biustonosz, gdzie nadajnik pulsometru można wpiąć w gumę pod biustem (bez osobnego paska pulsometru)?
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

Ja nie cierpie biegać bez muzyki :hejhej:
Jedynie jak biegam z kimś to z niej rezygnuje, jak sama to tylko z muzyka, to jedyna chwila w ciągu dnia w ktorej mogę posłuchać tego na co tylko ja mam ochote :taktak:
Jak zaczynałam to uzywałam zwykłych słuchawek, a zeby nie wypadały to zakładałam opaske na uszy :hej: pozniej zrobiło sie ciepło wiec zainwestowalam w najtansze słuchawki za ucho i w zupelnosci mi wystarcza :taktak: W razie potrzeby usłysze, ze ktos woła i nie wypadaja :taktak: Modle sie, by dzis jakas burza przyszła to moze pobiegam wieczorem... bo jak nie to jutro znów pobudka o 4:45 :hejhej:
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
Awatar użytkownika
orba
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

strasb może to kwestia przyzwyczajenia z tym noszeniem pulsometru nad biustem. Przemęczę się kilka dni to się okaże.

Nie wiem jak zbudowany jest garmin ale mój pulsometr sigmy żeby zadziałał pomiar tętna wymaga zmoczenia. Opcji jest kilka ale i tak najlepiej działa ślina i jest zawsze pod ręką :hahaha: :hahaha:

W Poznaniu leje od rana, a może od nocy-nie wiem, spało się wybornie. W sumie leje to jest mało powiedziane a dzisiaj miałam iść do fryzjera i na basen żeby polansować się w czepku :hahaha: A skończy się na wypiciu nadprogramowej kawy :taktak:
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U nas wiatr większy, ale deszczu nadal nie ma.

Słuchawki... mam jakie były w zestawie :lalala: One wypadają mi tylko wówczas gdy pada deszcz i zmoknę. Dostają poślizgu :bum:
Jedynie staram się przeprowadzać kabelek od karku. W ucho pakuję słuchawki od tyłu głowy. Lepiej mi się trzyma.
Nie tak:
Obrazek
A tak:
Obrazek

Ostatnio odpalam sobie w trakcie biegu radio.
ODPOWIEDZ