Euro 2012
-
- Zaprawiony W Bojach
Kruner, media w obszarze informacji, ładnych, miłych i pięknie uczesanych zaczynają być nudne. Trzeba to ożywić, najlepiej takim gościem,...lub symbolem. Przed meczem z Rosją T. Lis ozdobił okładkę NEWSWEEKA zdjęciem Smudy w stylizacji na Piłsudzkiego z 1920 roku. Przez media przetoczyła się dyskusja czy tego typu akty prowokacji są nam potrzebne. Tygodnik się lepiej sprzedał, Lis po raz kolejny dał przekaz, że własna doskonałość mu nie ciąży i tylko żal, że Polacy odpadli. Liczyłem, że na okoliczność meczu z Niemcami Lis pokarze Smudę w stylizacji na Jagiełłę. Nic z tego, pozostaje czapeczka z dzwoneczkami,...
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mi się wydaje, że naszych znowu zjadły nerwy. Na drugą połowę żal było patrzeć, reprezentacja grała jak za najgorszych czasów, robiąc fatalne błędy, celując nie wiadomo gdzie, tracąc głupio piłki (czy ktoś może mi wytłumaczyć, co sobie myślał Murawski przy feralnym kopnięciu?).
Nasz trener na pytanie o zatrudnienie na stałe psychologa odpowiada, że on w drużynie wariatów nie ma... Przy całym szacunku dla Smudy - w tym momencie widać, że to facet z wykształceniem zasadniczym, który na psychologii sportu zna się jak kura na pieprzu.
No nic, dumni z wygranej, wierni po przegranej. Przy kolejnym turnieju znowu będę kibicować Orłom, mam nadzieję, że do tego czasu rozwiną skrzydła i nauczą się latać
Przed meczem lew (czy tam misiu) jeszcze patrzył z lekkim przestrachem w kierunku polskich fanów:

Po meczu już był zadowolony

Nasz trener na pytanie o zatrudnienie na stałe psychologa odpowiada, że on w drużynie wariatów nie ma... Przy całym szacunku dla Smudy - w tym momencie widać, że to facet z wykształceniem zasadniczym, który na psychologii sportu zna się jak kura na pieprzu.
No nic, dumni z wygranej, wierni po przegranej. Przy kolejnym turnieju znowu będę kibicować Orłom, mam nadzieję, że do tego czasu rozwiną skrzydła i nauczą się latać

Przed meczem lew (czy tam misiu) jeszcze patrzył z lekkim przestrachem w kierunku polskich fanów:
Po meczu już był zadowolony

[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Nie bez powodu Polska jest w swiatowym rankingu na 62 miejscu
Gdbybysmy nie byli gospodarzami to moglibysmy sobie pomarzyc o wystepie na Euro. Oby tak dalej, "twardogłowi" pierdziele z PZPNu maja juz plan

- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
po 1. Smuda? nie rozśmieszajcie mnie..
gość dostał wszystko czego tylko mógł sobie życzyć!
dobry zespół, gwiazdy, TURNIEJ ZA FREE!!
i co? i gówno..
zespół sprowadził do poziomu polskiej ligi,
nie pozabierał wyróżniających sie zawodników bo mu nie pasowali..
no idiota..
od początku mówiłem że smuda to pajac nie trener, od początku mówiłem że z grupy z nim nie wyjdziemy..
dobra. możecie mnie teraz besztać..
ale prawda pozostanie po mojej stronie..
Tyle..
na koniec? taktyka smudy..
BIEGAĆ ILE MOŻNA PRZEZ PIERWSZE 20-30min a potem? a potem przecierpieć do końca meczu..
tyle.. teraz możecie mnie zbesztać
gość dostał wszystko czego tylko mógł sobie życzyć!
dobry zespół, gwiazdy, TURNIEJ ZA FREE!!
i co? i gówno..
zespół sprowadził do poziomu polskiej ligi,
nie pozabierał wyróżniających sie zawodników bo mu nie pasowali..
no idiota..
od początku mówiłem że smuda to pajac nie trener, od początku mówiłem że z grupy z nim nie wyjdziemy..
dobra. możecie mnie teraz besztać..
ale prawda pozostanie po mojej stronie..
Tyle..

na koniec? taktyka smudy..
BIEGAĆ ILE MOŻNA PRZEZ PIERWSZE 20-30min a potem? a potem przecierpieć do końca meczu..
tyle.. teraz możecie mnie zbesztać

- LAY
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Byliśmy najsłabszą drużyną turnieju, i tak skończyliśmy, a więc dosłownie nic się nie stało.
A to, że większość nas dała się ponieść emocjom no cóż... . Nie jesteśmy jednym 8 najlepszych zespołów w europie i przecież o tym wszyscy wiedzą. ;]
Daliśmy się wmanipulować w eurooptymizm a przecież nasza drużyna nie umie jeszcze wygrywać. Z remisów cieszyliśmy się jak dzieci - i to były nasze sukcesy - dlaczego więc oczekiwaliśmy zwycięstwa?
Dobrze że udało nam się "wyrwać" te dwie bramki w turnieju.
Zawsze będę kibicował biało-czerwonym, ale teraz już ze spokojnym sumieniem zasiadam przed tv i śledzę poczynania mojego faworyta - Niemców.
A to, że większość nas dała się ponieść emocjom no cóż... . Nie jesteśmy jednym 8 najlepszych zespołów w europie i przecież o tym wszyscy wiedzą. ;]
Daliśmy się wmanipulować w eurooptymizm a przecież nasza drużyna nie umie jeszcze wygrywać. Z remisów cieszyliśmy się jak dzieci - i to były nasze sukcesy - dlaczego więc oczekiwaliśmy zwycięstwa?

Zawsze będę kibicował biało-czerwonym, ale teraz już ze spokojnym sumieniem zasiadam przed tv i śledzę poczynania mojego faworyta - Niemców.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45m
- Życiówka w maratonie: 3h50m
Niestety ale masz 100% racjiLAY pisze:Byliśmy najsłabszą drużyną turnieju, i tak skończyliśmy, a więc dosłownie nic się nie stało.
.

Ja sie nie dalem poniesc eurooptymizmowi i dosc sceptycznie wyrazalem sie o naszych szansach na wyjscie z grupy przez co o malo nie dostalem po buzi przed wczorajszym meczem od kolesi ktorzy po meczu postanowili zmienic obywatelstwo na angielskie

- dammy
- Rozgrzewający Się
To boli a podsumujmy w suchych faktach:
- Jak mogliśmy wyjść z grupy grając na poziomie przez 4 połówki z 6 jakie rozegraliśmy?
- Jak mogliśmy wyjść z grupy nie wygrywając żadnego meczu?
- Jak mogliśmy wyjść z grupy kiedy nie potrafimy strzelać bramek a w całym turnieju na trzy mecze strzeliliśmy raptem dwie?
- Jak mogliśmy wyjść z grupy jeżeli przez powyższe fakty udowodniliśmy że my najwyraźniej nie byliśmy lepsi od innych (w sporcie "wygrywa lepszy").
Dlaczego więc jesteśmy zdziwieni: wszystko to co niby "osiągnęliśmy" to po prostu za mało. Świat idzie do przodu a my dalej tolerujemy starych pierdzistołków w PZPN którzy mają monopol na mądrość i dostatnie życie ale na pewno nie na rozwój polskiej piłki nożnej. Zero myśli, zero koncepcji, zero długofalowego planu działania! Od lat 80. i występu polskiej reprezentacji w Meksyku tak naprawdę sytuacja jest cały czas ta sama. Nikt nie potrafi nauczyć naszych chłopaków jak wygrywać (mecze dla reprezentacji). Potrafią to robić dla innych drużyn (patrz Lewandowski i inni) ale nie dla polskiej reprezentacji. Tu trzeba nie tylko charyzmatycznego trenera ale i całego sztabu mądrych ludzi którzy potrafią ze sobą rozmawiać i budować. Tak długo jak tego nie będzie, nie będzie sukcesów polskiej reprezentacji piłkarskiej.
- Jak mogliśmy wyjść z grupy grając na poziomie przez 4 połówki z 6 jakie rozegraliśmy?
- Jak mogliśmy wyjść z grupy nie wygrywając żadnego meczu?
- Jak mogliśmy wyjść z grupy kiedy nie potrafimy strzelać bramek a w całym turnieju na trzy mecze strzeliliśmy raptem dwie?
- Jak mogliśmy wyjść z grupy jeżeli przez powyższe fakty udowodniliśmy że my najwyraźniej nie byliśmy lepsi od innych (w sporcie "wygrywa lepszy").
Dlaczego więc jesteśmy zdziwieni: wszystko to co niby "osiągnęliśmy" to po prostu za mało. Świat idzie do przodu a my dalej tolerujemy starych pierdzistołków w PZPN którzy mają monopol na mądrość i dostatnie życie ale na pewno nie na rozwój polskiej piłki nożnej. Zero myśli, zero koncepcji, zero długofalowego planu działania! Od lat 80. i występu polskiej reprezentacji w Meksyku tak naprawdę sytuacja jest cały czas ta sama. Nikt nie potrafi nauczyć naszych chłopaków jak wygrywać (mecze dla reprezentacji). Potrafią to robić dla innych drużyn (patrz Lewandowski i inni) ale nie dla polskiej reprezentacji. Tu trzeba nie tylko charyzmatycznego trenera ale i całego sztabu mądrych ludzi którzy potrafią ze sobą rozmawiać i budować. Tak długo jak tego nie będzie, nie będzie sukcesów polskiej reprezentacji piłkarskiej.
-
- Zaprawiony W Bojach
Czy się POLACY nic nie stało ? Otóż stało się. Polscy piłkarze, po za przypadkami gdy grają w dobrym, międzynarodowym towarzystwie i ma im kto dograć, to zupełna, druga liga. Łącznie z tymi którzy przypomnieli sobie o tym że są Polakami. Trzech-czterech piłkarzy grających na przyzwoitym poziomie nic nie wygra. Nasi świetni bramkarze, nawet jak coś obronią, potrzebują kogoś kto strzeli bramki przeciwnikowi.
Polacy, stało się. Kilka lat Polacy i Polskie Gminy, płaciły na imprezę i pośrednio na kawałek naszej radości. Kilka lat inwestowano pieniądze w Panów Piłkarzy. Jak konsument, oczekuję wyniku. Dopuszczam, że mogą przegrać. Ważny jest w jakim stylu.
Wspólnym mianownikiem poczynań naszych piłkarzy w ME i Polskiej lidze jest kompletna indolencja strzelecka.
Polacy, nic się nie stało,...boże, jakież to strasznie gminne i nijakie.
Ktoś tym musi dostać w pysk, nie wiem tylko kto,...
Polacy, stało się. Kilka lat Polacy i Polskie Gminy, płaciły na imprezę i pośrednio na kawałek naszej radości. Kilka lat inwestowano pieniądze w Panów Piłkarzy. Jak konsument, oczekuję wyniku. Dopuszczam, że mogą przegrać. Ważny jest w jakim stylu.
Wspólnym mianownikiem poczynań naszych piłkarzy w ME i Polskiej lidze jest kompletna indolencja strzelecka.
Polacy, nic się nie stało,...boże, jakież to strasznie gminne i nijakie.
Ktoś tym musi dostać w pysk, nie wiem tylko kto,...
- Anja.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1'02'46
A mozeby tak Lato sie poczul? Dobrze pamietam ze obiecal oderwac sie od stolka jak nie wyjdziemy z grupy? Orly swoje wykonaly teraz czas na pana prezesa 

- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
W sumie Polska (i Ukraina) juz wygrala, cieszac sie ze skutkow syndromu barcelonskiego.
Teraz pora aby na wsi zaczeli sie uczyc jezykow.
Teraz pora aby na wsi zaczeli sie uczyc jezykow.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Looking back:
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
A i tak Reksio jest lepszy niż Krecik 
A młodzi Polacy to zamiast biegać jak głupi to powinni więcej grać w płkę
krunner

A młodzi Polacy to zamiast biegać jak głupi to powinni więcej grać w płkę

krunner
-
- Zaprawiony W Bojach
To wszystko jest bardzo trudne i skomplikowane. W Wiśle, której kibicuje, zwykle na boisko wybiega 9-ciu obcokrajowców. Podobnie jest w Legii, Lechu, itd. 70% Polskich zawodników, którzy grają, tfu, przebywają za granicą albo regularnie grzeją ławkę lub sporadycznie grają ogony. Zachodnie szkółki otwierają swe agendy w Polsce i wyłapują tych bardziej zdolnych.
Prezes zarabia 50 tys brutto.
Złożoność problemu to, niestety też pieniądze. Otóż Polskim "miszczom", lepiej opłaca się siedzieć na zagranicznej ławie niż biegać po Polskiej murawie. To już jednak inna patologia.
Gdybym jednak chciał wydusić z siebie to słynne,...Polacy, nic się nie stało, to działają wbrew sobie mógł bym to z siebie wydusić gdyby,...
- Polacy wyszli z grupy,
- Przegrali z Niemcami, np. 2:3 to zaciętej walce.
Wartym zastanowienia się postawa, gdzie człowiek potrafi się cieszyć byle czym lub wręcz z klęski,...
Prezes zarabia 50 tys brutto.
Złożoność problemu to, niestety też pieniądze. Otóż Polskim "miszczom", lepiej opłaca się siedzieć na zagranicznej ławie niż biegać po Polskiej murawie. To już jednak inna patologia.
Gdybym jednak chciał wydusić z siebie to słynne,...Polacy, nic się nie stało, to działają wbrew sobie mógł bym to z siebie wydusić gdyby,...
- Polacy wyszli z grupy,
- Przegrali z Niemcami, np. 2:3 to zaciętej walce.
Wartym zastanowienia się postawa, gdzie człowiek potrafi się cieszyć byle czym lub wręcz z klęski,...
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Nie, to nie tak. Mistrzostwa Europy to najtrudniejsza i najwyżej stojąca impreza piłkarska. Poziom jest wyższy niż na Mistrzostwach Świata:Ryszard N. pisze:Wartym zastanowienia się postawa, gdzie człowiek potrafi się cieszyć byle czym lub wręcz z klęski
1. Polacy zagrali na przyzwoitym poziomie 4 połówki z 6. Strzelili dwa gole, zdobyli 2 punkty.
2. Jak na drużyną, która w rankingu FIFA jest skasyfikowana najniżej w uczestników - 62, a np. Czesi - 27, zagrali bardzo ładnie, zostawili wszystko na boisku.
3. Była realna szansa na wyjście grupy, to nie zdarzyło się od 26 lat.
4. Gdyby wyszli z grupy, to byłby szał radości. Dla mnie nawet tego meczu z Niemcami nie musieliby grać

krunner
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Piotra Nowaka wlasnie zwolnili z funkcji trenera w Filadelfii. Co myslicie?
Articles in English:
Looking back:
Looking back:
-
- Zaprawiony W Bojach
Tu może być inny problem, to może nie być kwestia trenera. On ich nie trenuje. On ich wybiera. Jest potrzebny materiał wsadowy. To jest prawdopodobnie problem który zaczyna się na lekcji WF.