Jak uzupełniać glikogen?
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
- Życiówka w maratonie: brak
Czepiłeś się tych ziemniaków. Akurat po treningu jest jedyny krótki okres, gdy wręcz powinno się szybkie węglowodany zjeść, jeśli się myśli o szybkiej regeneracji, a ziemniaki są jednym z lepszych źródeł wysokoglikemicznych węgli.
The faster you are, the slower life goes by.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dokładnie.Dieta tłuszczowa działa.Raz byłem na CKD,ale to nie dla mnie.apaczo pisze:klosiu oni uprawiają kolarstwo i po przestawieniu sie całkowicie na tłuszcze nie muszą robić ładowania węglowodanami . W trakcie wyścigów lub długich treningów w połowie dystansu pija olej dla koni. Osobiście wiem , że da dieta tłuszczowa działa, ale za żadne skarby nie odtrącę ukochanych węglowodanówklosiu pisze:apaczo --> zaciekawiłeś mnie. Co to za sporty? I czy to dieta tłuszczowa, czy jednak przed zawodami ładują glikogen? Przecież spalanie tłuszczów wymaga (afair) 11% więcej tlenu na jednostkę energii, więc jest mniej wydajne i dlatego glikogen jest preferowany w wysiłkach submaksymalnych?
O ile mogę dostrzec zalety diety tłuszczowej z ładowaniem glikogenu przed zawodami, to czysto tłuszczowa dieta na pewno jest gorsza pod względem wydajności.
Fatalne samopoczucie i widok produktów węglowych powodował ślinotok

Lepsza zdrowa dobrze zbilansowana dieta(B25-30%,W50-60%,T15-20%)
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nareszcie widzę kogoś kto wie o czym pisze...Lepsza zdrowa dobrze zbilansowana dieta(B25-30%,W50-60%,T15-20%)

"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Zaprawiony W Bojach
Po prostu nie chciałem się rozpisywac....F@E pisze:Nareszcie widzę kogoś kto wie o czym pisze...Lepsza zdrowa dobrze zbilansowana dieta(B25-30%,W50-60%,T15-20%)
Zwięźle i wiadomo co chodzi