Biegam już 2 lata bez żadnego planu i mam 20 lat jakieś 70 kg wagi i 178 cm. Wydaje mi sie że mam za grube nogi przez to nie moge za szybko biegać na 10 km czyli mój ulubiny dystans.
Jestem dość powolny
 ale mam wytrzymałość chyba tak mi sie wydaje 20 km bez większych problemów. Prosiłbym o jakieś cwiczenia na rozciąganie nóg. Może mi to coś pomoże bo chciałbym złamać 40 min mój dotychczasowy rekord to 42:50 ale zrobiem go w tamtym roku od tego czasu dużo mi sie wydaje nabiegałem i nie ma żadnych efektów.
 ale mam wytrzymałość chyba tak mi sie wydaje 20 km bez większych problemów. Prosiłbym o jakieś cwiczenia na rozciąganie nóg. Może mi to coś pomoże bo chciałbym złamać 40 min mój dotychczasowy rekord to 42:50 ale zrobiem go w tamtym roku od tego czasu dużo mi sie wydaje nabiegałem i nie ma żadnych efektów.Nie wiem co można jeszcze zrobić żeby szybciej biegać
 POMÓŻCIE
 POMÓŻCIE  poza tym mam cały czas problem z lewym ścięgnem ahilesa które od czasu do czasu mnie boli ale jak sie rozbiegam to przestaje dziwny ból troche mnie spowalnie myśle że jak rozcięgnę okolice tego cięgna to sie troche pewie polepszy
 poza tym mam cały czas problem z lewym ścięgnem ahilesa które od czasu do czasu mnie boli ale jak sie rozbiegam to przestaje dziwny ból troche mnie spowalnie myśle że jak rozcięgnę okolice tego cięgna to sie troche pewie polepszy

hehehehe  bieganie poniżej czy w tempie 4min/km   i siłka nie maja tu nic do rzeczy ja mam od 4 lat 177 waga 74kg biegam od groma drugich zakresów  , nawet wybiegania po 4,00 /km robie  , siłke tez trening interwałowy :)itp . itp itp.i nic mi waga nie spada (r.ż.  na 5km 14,07  na dyche słabiej - 30,50)
 hehehehe  bieganie poniżej czy w tempie 4min/km   i siłka nie maja tu nic do rzeczy ja mam od 4 lat 177 waga 74kg biegam od groma drugich zakresów  , nawet wybiegania po 4,00 /km robie  , siłke tez trening interwałowy :)itp . itp itp.i nic mi waga nie spada (r.ż.  na 5km 14,07  na dyche słabiej - 30,50)    ale coś jest dzięki za porady od lipca znów biore sie za ostrzejszy trening bo narazie musze sesje zaliczyć
  ale coś jest dzięki za porady od lipca znów biore sie za ostrzejszy trening bo narazie musze sesje zaliczyć