Komentarz do artykułu Reebook Realflex Transiton – test
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Reebook Realflex Transiton – test
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45:58
- Życiówka w maratonie: brak
Są to buty marki Reebok, nie Reebook ;p
W dziale Design:
- "Buty, które testowałem buty wykonane"
- "Ich wygląd przydał mi do gustu"
Recenzja spoko. Zawarte to co istotne. Pozdrawiam!
W dziale Design:
- "Buty, które testowałem buty wykonane"
- "Ich wygląd przydał mi do gustu"
Recenzja spoko. Zawarte to co istotne. Pozdrawiam!
Nie lubię szybko kończyć!
- Anja.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1'02'46
O, a wlasnie chcialam napisac na forum, czy ktos w nich juz biegal
dzieki za test, wygladaja zachecajaco. Na asfalt mam cushiony 20, ze niby im wiecej zelazka tym lepiej dla moich biednych kolan, ale zle mi sie wnich biega i koniec. Probuje troche ze srodstopia, zachecajace sa teksty forumowiczow ze bieganie "naturalne" wlasnie kolano odciaza itp, wiec chyba w to lato sprobuje kupic jakis but "wprowadzajacy". Ten wyglada ok, moze jeszcze ktores faasy wezme pod uwage.
Gdzies w angielskim tescie wyczytalam ze relflexy po zalozeniu daja dziwne uczucie ze stopa w nich plywa. Czy to znaczy ze choleka zle trzyma??

Gdzies w angielskim tescie wyczytalam ze relflexy po zalozeniu daja dziwne uczucie ze stopa w nich plywa. Czy to znaczy ze choleka zle trzyma??
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Nikt nigdy tego nie potwierdził, ale maszyna marketingowa nieźle wyprała nam mózgi.Anja. pisze:..., ze niby im wiecej zelazka tym lepiej dla moich biednych kolan, ale zle mi sie wnich biega i koniec. Probuje troche ze srodstopia,...
Pomyślałem raczej o właściwości podeszwy, nie cholewki. Czyli że podeszwa jest zbyt miękka lub zbyt mocno amortyzowana. A najbardziej prawdopodobne, że dzieje się tak za sprawą tych luźno rozstawionych kołeczków z pianki. Sam na Twoim miejscu wybrałbym jakiś but bardziej minimalistyczny, w którym lepiej czuć podłoże. Jeśli nie czujesz stabilnego podłoża pod stopami, bardziej usztywniasz mięśnie żeby jednak zyskać takie poczucie. Co to oznacza, chyba nie trzeba pisać.Anja. pisze:Gdzies w angielskim tescie wyczytalam ze relflexy po zalozeniu daja dziwne uczucie ze stopa w nich plywa. Czy to znaczy ze choleka zle trzyma??
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45:58
Anja.
Jak chcesz biegać na śródstopiu to ja mam dla Ciebie 3 wyjścia:
- boso
- jak już w butach to faktycznie w takich do biegania naturalnego (zero amortyzacji)
- jeżeli już z amortyzacją (co już nie jest naturalne) to przynajmniej odpowiednio dobranych (po testach)
Anju, szkoda Ci kasy na Vibramy? http://www.decathlon.com.pl/PL/many-120794820/ i po sprawie. Sam używam (jedna para wyjściowa, druga do biegania). Może napiszę reckę o tych butach. Zobaczymy.
P.S.
Wiem, że ktoś się pewnie przyczepi, że w ogóle używanie butów to już jest sprzeczne z naturalnym, ale give me a break. Po prostu boso czasami biegać się nie da. Anton Krupicka to wie i ja to wiem i taka jest prawda. Pozdrawiam!
Jak chcesz biegać na śródstopiu to ja mam dla Ciebie 3 wyjścia:
- boso
- jak już w butach to faktycznie w takich do biegania naturalnego (zero amortyzacji)
- jeżeli już z amortyzacją (co już nie jest naturalne) to przynajmniej odpowiednio dobranych (po testach)
Anju, szkoda Ci kasy na Vibramy? http://www.decathlon.com.pl/PL/many-120794820/ i po sprawie. Sam używam (jedna para wyjściowa, druga do biegania). Może napiszę reckę o tych butach. Zobaczymy.
P.S.
Wiem, że ktoś się pewnie przyczepi, że w ogóle używanie butów to już jest sprzeczne z naturalnym, ale give me a break. Po prostu boso czasami biegać się nie da. Anton Krupicka to wie i ja to wiem i taka jest prawda. Pozdrawiam!
Nie lubię szybko kończyć!
- pedzik
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: -.--.--
- Życiówka w maratonie: -.--.--
- Kontakt:
Jak dla mnie te buciki to totalna porażka, nie ma znaczenie czy biega się w lesie czy na asfalcie, bo i na nim kamień się znajdzie.
Buciki chłoną wszystko i o ile złapiemy mały kamień da się biec dalej, ale gdy jest większy jesteśmy zmuszeni przystanąć i go wydłubać co nieraz jest bardzo trudne. Druga opcja to biec dalej z uciążliwym stukaniem..
Można było by ten feler jakoś przecierpieć jednak kamienie nie wyjęte z podeszwy wbijają się w żelową warstwę zostawiając dziury. Te z kolei łączą się ze sobą doprowadzając do tego że prędzej czy później but ma pękniętą a raczej przeciętą podeszwę na pół. Moje buty po dwóch miesiącach intensywnego użytkowania zostały zniszczone.
Buciki chłoną wszystko i o ile złapiemy mały kamień da się biec dalej, ale gdy jest większy jesteśmy zmuszeni przystanąć i go wydłubać co nieraz jest bardzo trudne. Druga opcja to biec dalej z uciążliwym stukaniem..

- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
heh nie sądziłem, że zobaczę tu test tych butów
- one w tym momencie są hitem na siłowniach, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji, ogólnie panuje wysyp tych butów ( w tej kolorystyce ).

-
- Zaprawiony W Bojach
Czyli co - nie spodziewałeś się testu niebieskich butów z białymi podeszwami?rockduck pisze:heh nie sądziłem, że zobaczę tu test tych butów- one w tym momencie są hitem na siłowniach, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji, ogólnie panuje wysyp tych butów ( w tej kolorystyce ).
- Anja.
- Zaprawiony W Bojach
Miałam kiedyś podobne cichobiegi do chodzenia normalnego i jakoś nie próbowałam w nich biegaćAmash pisze: - boso

Trochę boję się od razu wejść w but hardkorowo naturalny bez żadnej amortyzacji bo:
- kłopoty z kolanami (chondromolacja, rok temu operacja prawego kolana...)
- lekka nadwaga
- biegam niecały rok dopiero
Z butów biegowych ktore mam (response cushiony na twarde, lahary i scarpy na teren / góry ) najfajniej mi w tych scarpach własnie - to but terenowy z agresywnym bieżnikiem, z amortyzacją, ale nie przesadzoną, podeszwa jest plastyczna, "zgina" się na srodstopiu, fajnie czuć podłoże i można się od niego odbić, czego nie da się w żelazku....
Stąd pomysł żeby spobować znalezć coś posredniego na asfalt zanim sobie zrobię krzywdę w minimalach
To że but jest "modny" na siłowni - ups, niedobrze to chyba będę szukać dalej

- Anja.
- Zaprawiony W Bojach
ahh już wiem dlaczego te buty się "noszą" po siłowniach - to te same co w reklamcie crossfit chyba ... W takim razie nie ma co robić podśmiechujków - zdaje mi się ze jakoś na wiosnę w teście coopera crossfitowiec (wybaczcie, nie pomnę nazwiska) wygrał z niejakim Adamem K.
A tak na serio - wiemy wszyscy ze Reebok "nie umie" robić butów do biegania, ale chyba idzie w dobrą stronę mimo wszystko?

A tak na serio - wiemy wszyscy ze Reebok "nie umie" robić butów do biegania, ale chyba idzie w dobrą stronę mimo wszystko?
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,29
- Życiówka w maratonie: 3,33,58
Tutaj masz test butów które zalinkowałeśAmash pisze: Anju, szkoda Ci kasy na Vibramy? http://www.decathlon.com.pl/PL/many-120794820/ i po sprawie. Sam używam (jedna para wyjściowa, druga do biegania). Może napiszę reckę o tych butach. Zobaczymy.
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
między innymi tego aspektu się nie spodziewałem, a tak serio kolor był na zasadzie dodatku opartego na obserwacji reklamy.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Święte słowa kangoor5, wszak nie ma twardych dowodów, że zupełny brak amortyzacji w butach biegowych w jakiś sposób odciąży biedne kolanaKangoor5 pisze:Nikt nigdy tego nie potwierdził, ale maszyna marketingowa nieźle wyprała nam mózgi.Anja. pisze:..., ze niby im wiecej zelazka tym lepiej dla moich biednych kolan, ale zle mi sie wnich biega i koniec. Probuje troche ze srodstopia,...

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
The effect of running shoes on lower extremity joint torques. http://www.nmtmidwest.com/Running_shoes_vs_barefoot.pdfzoltar7 pisze:
Święte słowa kangoor5, wszak nie ma twardych dowodów, że zupełny brak amortyzacji w butach biegowych w jakiś sposób odciąży biedne kolana![]()
![]()