GRUDZIĄDZ BIEGA

Jack77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam i pozdrawiam Akademię Biegania Grudziądz. Od kilku dni śledzę wątek i z każdym dniem mam większą i większą ochotę do Was dołączyć. W związku z tym mam pytanie - ile średnio trzeba sobie zarezerwować czasu na przykładowe spotkanie w ramach akademi ? Tak już przy okazji, czy są jakieś osoby początkujące, za którymi dam radę nadążyć - biegam dopiero od 2 miesięcy. Jeszcze raz pozdrawiam i mam nadzieję do zobaczenia jutro :usmiech:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

WŁAŚNIE SIĘ DOWIEDZIAŁEM ŻE JUTRO OKOŁO GODZINY 12.25 PRZEZ GRUDZIĄDZ PRZEBIEGNIE World Harmony Run, czyli Bieg Harmonii Świata
http://www.worldharmonyrun.org/

World Harmony Run - bieg sztafetowy przez 80 krajów
World Harmony Run niesie inspirację tym, którzy kontaktują się z biegaczami, aby pracować dla harmonii na świecie we własnych lokalnych społecznościach. Bieg World Harmony Run stara się „przekroczyć bariery kulturalne i społeczne, pokonać ograniczenia, które rozdzielają narody.

Przeszkody na drodze do światowej harmonii nie są większe niż odwaga tych, którzy przyjmują to wyzwanie”, powiedział 9-krotny złoty medalista olimpijski, Carl Lewis, który jest rzecznikiem biegu.

Bieg World Harmony Run jest kontynuacją poprzednich 9 ogólnoświatowych sztafet, które od 1987 roku odbywały się co dwa lata, również regularnie na terenie Polski. Jedna edycja Biegu trwa od 4 do 8 miesięcy w roku, w zależności od kontynentu. Do tej pory uczestniczyło w nim ponad 5 milionów biegaczy i młodzieży. World Harmony Run współpracuje ze społecznościami aby szerzyć ideały harmonii pomiędzy ludźmi różnych kultur, narodowości i wyznań poprzez prezentacje i programy dla szkół, klubów sportowych, a także spotkania z przedstawicielami władz lokalnych i najwyższego szczebla.

Bieg jest wspierany przez wielu znanych sportowców m.in. Carla Lewisa (USA), Paula Tergata (Kenia), poprzedniego rekordzistę świata w maratonie i Tatianę Lebedevą (Rosja), złotą medalistkę skoku w dal w 2004 r. w Atenach. Bardzo pozytywnie o biegu wyrażali się min. papież Jan Paweł II, prezydent Nelson Mandela, Dalaj Lama, Matka Teresa, arcybiskup Desmond Tutu, wielu premierów i prezydentów, a także znani sportowcy i ludzie kultury.

Tegoroczna, europejska edycja World Harmony Run rozpoczęła się 27 marca w Rzymie przy Koloseum. Międzynarodowa sztafeta biegaczy, przekazując sobie znicz – symbol biegu, odwiedzi 49 krajów pokonując 24 000 km. Bieg zakończy się 6 października w Pradze.

Każdy może wziąć udział w Światowym Biegu Harmonii: sportowcy i niesportowcy, młodzi i starsi. Każdy może nieść znicz przez kilka kroków, kilka ulic czy kilka kilometrów albo dopingować biegaczy przebiegających przez ich miejscowość.

JAK DLA MNIE TO MIASTO POWINNO TROSZECZKĘ ZAREKLAMOWAĆ TĄ INICJTYWĘ I POPROSIĆ GRUDZIĄDZKICH BIEGACZY O PRZYŁĄCZENKIE SIĘ DO SZTAFETY BY PRZEBIEC Z NIMI PRZEZ NASZE MIASTO KTÓRE MOZE POSZCZYCIĆ SIĘ SŁAWNYM OLIMPIJCZYKIEM.
OJ WIDZĘ ŻE JESZCZE DUŻO PRACY PRZED NAMI BIEGACZAMI
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MY RÓWNIEŻ WITAMY :hejhej:
TRENING NAJCZĘŚCIEJ ZAJMUJE NAM OKOŁO 1 GODZINY I JEST NAPRAWDĘ SPOKOJNY BO W GRUPIE SĄ OSOBY RÓWNIEŻ ZACZYNAJĄCE SWOJĄ PRZYGODĘ Z BIEGANIEM. NAWET JAK KTOŚ ZOSTANIE Z TYŁU TO NIE SZKODZI BO I TAK CO JAKIS CZAS SIĘ ZATRZYMUJEMY I ROBIMY ROZGRZEWKĘ,ROZCIĄGANIE LUB CZEKAMY NA RESZTE GRUPY.SERDECZNIE ZAPRASZAMY. :taktak:
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 08:44 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PRZEDSTAWIAM PROJEKT A WŁAŚCIWIE TO JUŻ WYDRUKOWAŁEM I TRZEBA TYLKO ZALAMINOWAĆ TABLICZKI Z KILOMETREM NA KTÓRYM BĘDZIEMY PODCZAS BIEGU TRZECH PLAŻ. tAK SZCZERZE MÓWIĄC TO JESZCZE NA ŻADNYCH ZAWODACH Z TAKIMI SIĘ NIE SPOTKAŁEM. :hahaha:
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 08:44 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rogosline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiatm , jestem nowy na tym forum . Jestem z Grudziądza, biegam od kwietnia 4 razy w tygodniu, za sobą mam 2 starty :
Polska Biega , I miejsce,
Bieg Pod Górę , III miejsce.

Bardzo chwalę, podziwiam i szanuję Akademię Biegania, bo właśnie ona wyciąga nasze miasto sportowo,
Znam się trochę na grafice komputerowej, ucze się jako informatyk , więc w razie czego służę pomocą ;)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć kolego :taktak:
Dobrze wiedzieć że mamy wśród biegaczy kogoś kto zna się troszeczke na informatyce na pewno w przyszłości przyda nam się twoja pomoc a nóż pomożesz w założeniu strony www akademi biegania. Moje gratulacje za Dabrówkę niezła forma, biegliśmy razem prawie do samego końca ja to ten w białych rękawiczkach szkoda że trasa nie była dłuższa o jakieś 5 km to bym się rozgrzał w końcu.Troszeczke źle to rozegrałem bo mogłem biec od razu z tymi ze Sztumu to było by lepsze miejsce ale nie narzekam fajnie było.Zapraszam do nas na jakąś wspólną przebieżkę to pogadamy więcej.Pozdrawiam Andzrej.
Awatar użytkownika
rogosline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak, wiem kim Pan jest, trzymałem się Pana od początku ;). Ja też żałuje ,że nie trzymałem sie tych ze sztumu, bo podobno ten drugi ledwo wszedł na ostatni podbieg ;) myśle, że jeszcze nie raz się spotkamy
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW-DZIEŃ ZAPOWIADA SIĘ DZISIAJ W MIARĘ CIEPŁY I SŁONECZNY BEZ OPADÓW W SAM RAZ NA NASZ POPOŁUDNIOWY TRENING
NA DOBRY POCZĄTEK TROSZECZKĘ ŚMIECHU.
Na obozie treningowym lekkoatletów wykryto włamanie. Policjant przybyły na miejsce zdarzenia przesłuchuje jedynego świadka:
- Więc widział pan sprawcę włamania? To dlaczego nie próbował go pan dogonić?
- Ależ goniłem go! - odpowiada biegacz. - Szybko objąłem nad nim prowadzenie, a kiedy obejrzałem się, tak daleko został w tyle,
że już go nie było widać!
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WŁAŚNIE OTRZYMAŁE E-MAILA ŻE INFORMACJA O NASZYM BIEGU ZOSTAŁ UMIESZCZONA W OGÓLNOŚWIATOWYM KALENDARZU IMPREZ
http://www.runningcalendar.eu/
MOJA PROŚBA DO WAS JEŻELI KTOŚ POSŁUGUJE SIĘ JĘZYKIEM ANGILESKIM TO MÓGŁBY NAPISAĆ TAM PARĘ SŁÓW BIEGU TYM BARDZIEJ ŻE W TYM CZASIE ODBYWAJĄ SIE MISTRZOSTWA W PIŁCE A NÓŻ FAKTYCZNIE KTOŚ Z ZAGRANICY BEDZIE CHCIAŁ DO NAS ZAJRZEĆ.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 08:45 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

World Harmony Run - bieg sztafetowy przez 80 krajów

o 12.25 sztafeta powinna byc w Grudziadzu przybiegną od strony kwidzynia będę ich tam oczekiwał.Zabieram z sobą flagę i przyłączę się jako reprezentant biegajacej Akademi Biegania z Grudziądza jeżeli jest ktos chętny to zapraszam

World Harmony Run niesie inspirację tym, którzy kontaktują się z biegaczami, aby pracować dla harmonii na świecie we własnych lokalnych społecznościach. Bieg World Harmony Run stara się „przekroczyć bariery kulturalne i społeczne, pokonać ograniczenia, które rozdzielają narody.

Przeszkody na drodze do światowej harmonii nie są większe niż odwaga tych, którzy przyjmują to wyzwanie”, powiedział 9-krotny złoty medalista olimpijski, Carl Lewis, który jest rzecznikiem biegu.

Bieg World Harmony Run jest kontynuacją poprzednich 9 ogólnoświatowych sztafet, które od 1987 roku odbywały się co dwa lata, również regularnie na terenie Polski. Jedna edycja Biegu trwa od 4 do 8 miesięcy w roku, w zależności od kontynentu. Do tej pory uczestniczyło w nim ponad 5 milionów biegaczy i młodzieży. World Harmony Run współpracuje ze społecznościami aby szerzyć ideały harmonii pomiędzy ludźmi różnych kultur, narodowości i wyznań poprzez prezentacje i programy dla szkół, klubów sportowych, a także spotkania z przedstawicielami władz lokalnych i najwyższego szczebla.

Bieg jest wspierany przez wielu znanych sportowców m.in. Carla Lewisa (USA), Paula Tergata (Kenia), poprzedniego rekordzistę świata w maratonie i Tatianę Lebedevą (Rosja), złotą medalistkę skoku w dal w 2004 r. w Atenach. Bardzo pozytywnie o biegu wyrażali się min. papież Jan Paweł II, prezydent Nelson Mandela, Dalaj Lama, Matka Teresa, arcybiskup Desmond Tutu, wielu premierów i prezydentów, a także znani sportowcy i ludzie kultury.

Tegoroczna, europejska edycja World Harmony Run rozpoczęła się 27 marca w Rzymie przy Koloseum. Międzynarodowa sztafeta biegaczy, przekazując sobie znicz – symbol biegu, odwiedzi 49 krajów pokonując 24 000 km. Bieg zakończy się 6 października w Pradze.

Każdy może wziąć udział w Światowym Biegu Harmonii: sportowcy i niesportowcy, młodzi i starsi. Każdy może nieść znicz przez kilka kroków, kilka ulic czy kilka kilometrów albo dopingować biegaczy przebiegających przez ich miejscowość.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć Dorota.
Spokojnie u nas nie ma czegoś takiego jak kompromitacja.Najważniejsze to byle był uśmiech podczas treningu a nie rywalizacja kto szybszy nie na tym amatorskie bieganie polega.
dzisiaj na treningu polecam taką rozgrzewkę jaką robi gość na filmiku :oczko:

http://www.youtube.com/watch?v=J3WUAtPGp24
I TAK NA MARGINESIE POMIMO ŻE JESTEM "STARY" NIE MÓWCIE MI PAN ANI ŻADNEMU BIEGACZOWI Z NASZEJ GRUPY POPROSTU MÓWMY SOBIE PO IMIENIU NO CHYBA ŻE CHCECIE NAPIC SIĘ BRUDZIA
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 08:45 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Icenty
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Z tym brudziem zmierzasz do sedna, nie wyobrażam sobie I-ej edycji B3P bez punktu kulminacyjnego po przebiegnieciu mety i rozdaniu nagród :sss:. Do zobaczenia na treningu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Icenty
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Andrzej, proponuję następującą notatkę do umieszczonej przez Ciebie informacji w międzynarodowym Kalendarzu Imprez:

Running Academy of Grudziadz organize 1-st THREE BEACH RUN (B3P) around Rudnickie Lake.

Objective for the run:
- Summer welcome by participation in sport event maximum number of Gudziadz and precints citizens.
- The city of Grudziadz promotion with meny sports and turistic attractions.
- Popularization of running as a form of the most common sport activity.

The run is organized on 30th of June at 11:00.
Distance 7km
Run office opened from 9:00 at the same day.

For more details contact us: akademiabiegania@wp.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dorota
Takie plany to są dobre dla tych,którzy przygotowują się konkretnie pod zawody na określonym dystansie. Dla amatorów polecam mimo wszystko spotkania w grupie a dodatkowo jak chcesz to można sobie trenować według planu. Ja na przykład tak robię że mam swoje treningi w tygodniu a na spotkania z Akademią przychodzę dla tej miłej atmosfery jaka tam panuje i zeby poznawać nowych ludzi.Samemu jako amatorowi żle się biega na początku bo zawodzi po kilku dnaich motywacja a w grupie tego nie ma.Jest regularność spotkań jest motywacja.pozdrawiam Andrzej
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

NIE MOGŁO MNIE NIE BYĆ W BIEGU CHARMONI BIEGŁEM JA OCZYWIŚCIE JAK ZAWSZE WIDOCZNY Z FLAGĄ GRUDZIĄDZ BIEGA I JAREK JAKO REPREZENTANCI AKADEMI BIEGANIA W RAMIĘ W RAMIĘ Z PREZYDENTEM MIASTA ROBERTEM MALINOWSKIM.
http://www.grudziadz.pl/pl/news/content/3118
RAZEM BIEGLIŚMY ZE ZNICZEM OD OWCZAREK DO SPICHLERZY TAM BYŁ CZAS NA POSIŁEK A UWIERZCIE MI STOŁY OD JEDZENIA AŻ SIĘ UGINAŁY, PÓŹNIEJ JAREK ODŁĄCZYŁ OD NAS KOŁO BASENU I JA SAM ODPROWADZIŁEM ICH DO MNISZKA PRZEZ CAŁY CZAS TRZYMAJĄC ZNICZ.NO I POCZUŁEM SIĘ JAK OLIMPIJCZYK.
ODPOWIEDZ